Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Brentford
Scott McTominay blev stor matchvinnare när Manchester United lyckades vända mot Brentford.

Spelarbetyg: Manchester United – Brentford

Ett trubbigt Manchester United hade enorma problem att bryta ner ett kompakt Brentford. Erik ten Hags mannar såg länge ut att gå mot en tredje raka förlust. Men sen klev en osannolik matchhjälte in i handlingarna och vände på steken på Fergie Time.


1– Sälj
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

Andre Onana: 2

Ytterligare en dålig dag på kontoret för kameruanens del. Bör kunna rädda Brentfords ledningsmål då skottet inte är särskilt hårt. Saknar pondus och måste kunna styra sin backlinje bättre. Ett par stabila räddningar i den andra halvleken räddar inte upp betyget

Diogo Dalot: 4
Har en del framstötningar offensivt och inspel som hade kunnat bli farliga. Defensivt täcker han upp för Maguire och Evans när duon inte hänger med. De positiva intentionerna gör att portugisen landar på ett godkänt betyg.

Jonny Evans: 3
Håller på att ställa till det rejält för sig i uppspelsfasen och har problem med Brentfords höga presspel. Samspelet med Maguire fungerar inte alls i den första halvleken. Dessutom är han involverad i 1-0-målet när han slår en snål pass till Casemiro. Även om nordirländaren spelade upp sig i andra halvlek är det tydligt att Evans inte ska vara startspelare i Manchester United.

Harry Maguire: 4
Stabil prestation av engelsmannen, trots en skakig inledning likt hela United-backlinjen. Presterar dock betydligt bättre i andra halvlek och står för en matchavgörande assist till McTominays segermål.

Victor Lindelöf (Ut 71’): 2 
Får mycket boll och är överallt på planen. Det var tydligt att svensken spelade på en något ovan position ute till vänster, då han var otajmad och stod för slarviga bolltapp. Fick ta en del stryk och det är oroande att han klev rakt ner i spelartunneln när han blev utbytt.

Sofyane Amrabat (Ut 87’): 4
Visar upp en otrolig löpkapacitet när marockanen får täcka upp ytor för en seg Casemiro. Vinner mycket boll och slår få felpassningar.

Casemiro (Ut 46'): 2
Det börjar bli tröttsamt konstatera men återigen ser vi en otajmad och ofokuserad Casemiro som är en skugga av sitt forna jag. Rättmätigt utbytt i halvtid och frågan är om inte brassen bör stanna på bänken ett tag framöver.

Bruno Fernandes: 4
Svag första halvlek där Bruno inte alls kommer till sin rätt ute till höger. Blir mer involverad i spelet när portugisen får en central roll efter att Mount blivit utbytt. Visar prov på sin fina passningsfot när prickar Maguires huvud som leder fram till  2–1-målet. Det är tydligt att United kaptenen ska ha en central mittfältsroll framöver.

Mason Mount (ut 63): 4 
I en extremt trubbig United-offensiv är Mount den som är piggast. Försöker hela tiden utmana Brentfords backlinje och hittar in med ett par finurliga passningar bakom den. Dock får han inte särskilt mycket understöd av sina lagkamrater. Samarbetet med Bruno Fernandes fungerar inte klockrent och framöver bör ten Hag spela en av dessa på det offensiva mittfältet, då duon är alldeles för lika spelartyper.

Marcus Rashford (Ut 63’): 2
Fortsätter att vara uddlös och har svårt att ta sig till lägen. Uppenbart att Rashford saknar självförtroende och är ansiktet utåt för Manchester Uniteds offensiva problem i dagens match.

Rasmus Höjlund: 3
Har några halvdana skottförsök, men mer än så uträttar inte dansken i dagens match. Stångas med Brentfords fysiska backlinje och gör det okej.
Inhoppare:
Christian Eriksen: 4
Inleder inhoppet piggt med ett tungt distansskott, men utöver det står den danske mittfältsgeneralen för en ganska slät prestation, utan att göra bort sig på något vis. Passingssäker i vanlig ordning.

Alejandro Garnacho (In 63’): 5
Bidrar med energi och vågar utmana Brentford-backlinjen. Uniteds offensiva spel blev betydligt bättre efter att Garnacho byttes in. Argentinaren gör bland annat ett gediget förarbete till kvitteringsmålet när han tar sig in straffområdet och spelar in bollen, som efter mycket om och men hamnar hos McTominay. Garnacho bör få chansen från start framöver.

Antony (In 63’): 3
Svagt inhopp från brassen som är uddlös och har svårt att uträtt något konstruktivt.

Anthony Martial (In 71’): 3
Har ett bra skottläge, men avslutet är på tok för svagt och plockas enkelt av Strakosha i Brentford-målet. Utöver det är fransmannen relativt osynlig den tiden han är på planen.

Scott McTominay (In 87’): 7
Super Scott McTominay behövde bara tio minuter på planen för att göra två mål klassiskt måltjuvsmanér och vända matchen åt Manchester United. Skotten blev den store matchhjälten denna eftermiddag och förtjänar således högsta betyg.

Tränare:
Erik ten Hag: 4
Har Scott McTominay att tacka för att det till slut blev tre poäng. Den elvan United-tränaren ställde på benen imponerade inte under den första halvleken. Mount och Bruno ihop fungerar inte, defensivt finns fortsatt problem och nyckelspelare som Casemiro och Rashford är fortsatt formsvaga. Dock ska ten Hag creddas för bytena han gör, då United blir något bättre när Garnacho, Eriksen och Mctominay entrade planen. Men det saknas fortfarande tydliga linjer i spelet och känslan är att ett landslagsuppehåll kommer lägligt för United-tränaren.

Håller ni med om betygen? Vilken spelare var bäst i United enligt er? Gör er åsikt hörd i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!
GGMU

TV: McTominay frälste United på tilläggstid
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-10-07 19:15:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham