Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Burnley
En hårt jobbande McTominay firar sitt mål med Jadon Sancho. Skotten stod för dagens prestation i 3-1 segern hemma mot Burnley.

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley

Det blev en otroligt viktig seger i hemmamatchen mot Burnley. Man of the match var Scott McTominay som stod för både mål och ramträffar i en svängig match där det fanns mycket att utkräva från ett annars effektiv United. Nu väntar några dagars ledighet innan vi tar emot Wolves efter nyår. Tre poäng där blir minst lika viktiga då avståndet till topp fyra måste minska.

1 – Sälj! 
2 – Usel 
3 – Underkänd 
4 – Godkänd 
5 – Bra
6 – Mycket bra 
7 – Best


David De Gea: 4
Tryggheten själv. Går inte att lasta för reduceringen tycker jag då Bailly begår misstaget i första läget varpå Lennon tofflar iväg en boll ur ett täckt läge för spanjoren. Han visar att han är tabil, trygg och därtill det självklara förstavalet mellan stolparna.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Klumpig i sitt rörelsemönster, framstår som osäker varje gång bollen kommer. Enligt mig visar han inte varför han bör starta före en i dagsläget stabilare Diogo Dalot. 

Eric Bailly (ut ´66): 4
Tryggare än sin mittbackskollega. Tjuvar någon meter och får bollen på benskyddet vid reduceringen, hinner således inte med i Lennons speed. Överlag en stabil prestation i ett United som emellertid var satt under press av Burnleys omställningar. 

Harry Maguire: 1
Harry måste bänkas nu! Klumpig och osäker. Att möta Maguire i en-mot-en situation bör vara drömmen för alla anfallare. Prestationerna fortsätter att vara under all kritik. Närkamper och luftdueller behärskar han helt enkelt inte heller.

Luke Shaw: 4
Pigg i offensiven, testar kapaciteten i en offensiv räd där avslutet dessvärre går i burgaveln. Står överlag för en bra insats efter en längre tids frånvaro.

Scott McTominay: 6
Rivig, sliter och driver boll framåt. Hittar igenom flertalet gånger med passningar bakom Burnleys mittfält. Gör ett och är arkitekten bakom Ronaldos mål, där det bör tilläggas att skotten också hade bud på mer. Det var en inspirerande insats på det hela taget som fler bör lära av. Scott McTominay var  planens bäste spelare.

Nemanja Matic: 4
Det märks att Rangnick plockar in serben för att stabilisera och lugna ned tempot. Efter förra matchens debacle där hela laget framstod som yra höns så var det av yttersta vikt att få in en lugn Matic i elvan. Stabil insats utan att förta sig nämnvärt. 

Jadon Sancho: 4
Tappar mycket boll i första, men vågar utmana en mot en. Sancho har turen på sin sida vid målet vilket han verkligen förtjänar för att bättra på självförtroendet. En bra insats på det hela taget som ger mersmak för framtiden.

Mason Greenwood (ut ´81): 4
Pigg och alert. Vill ha mycket boll och visar sig också vara ett ständigt hot som vågar utmana sin gubbe.

Edinson Cavani: 5
El Matador är pigg och allt som oftast delaktig i sista tredjedelen. Jobbar hårt i det tysta och bör således få mer cred för sitt fina slit. 

Cristiano Ronaldo (ut ´90): 5
Idag är han pigg och på rätt plats. CR7 bör dock ha haft bättre utdelning och skärpa vid avsluten för att öka på dagens målskörd. Stabil insats där han än en gång visar sig vara en dödlig avslutare och livsfarlig i motståndarens straffområde.


Inhoppare
Raphaël Varane (in ´66): 4
Kommer in och får agera understöd till en darrig Maguire. Står för en stabil insats utan att förta sig där det viktigaste var att få minuter i benen. Det intressanta jag finner är om Rangnick vågar bänka lagkaptenen för att ge Varane tid tillsammans med Lindelöf och/eller Bailly. 

Diogo Dalot (in ´81):
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Fred (in ´90): 
Spelade för kort tid för att betygsättas.

GGMU

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-12-30 23:13:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham