Lagbanner
Old Trafford, 2024-04-27 16:00

Manchester U - Burnley
1 - 1

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley

Efter en rafflande eftermiddag på plats i Manchester lämnade jag och min far Stretford End molokna då United återigen hittade ett sätt att inte vinna mot ett svagt nästjumbomotstånd. Trots en underbar publikupplevelse så har jag tyvärr mer ris än ros att dela ut till Unitedspelarna som i mina ögon slarvade bort segern.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

Andre Onana: 4 

Onana hade kunnat få ett riktigt toppbetyg utav av mig om det inte vore för tabben som ledde till Burnleys kvitterande straffmål eftersom han i övrigt räddade United vid flertalet en mot en lägen i första halvlek. Han var inte heller riktigt med i långbollspelet i dagens match vilket gör att hans prestationen inte når över en fyra i betyg. 

Aaron Wan Bissaka: 2 
Jag ska brassklappa för att sikten i andra halvlek stundtals var lite sisådär från ståplats men det jag såg av Wan Bissaka var en av de sämre insatser jag sett honom göra under säsongen. När han leverar så är han helt jävla otrolig men ibland är han inte på humör och då blir det som det blev idag. Han var slö och hade en låg intensitetsnivå vilket ledde till att han nästan aldrig var först på boll och väntade hela tiden in motståndaren istället för att gå in för tacklingen vilket ledde till att Unitedförsvaret tvingades sjunka. Attityden och inställningen han visade upp var helt enkelt långt ifrån godkänd.

Casemiro: 3
Hittar tyvärr inte in i den nya positonen han tvingats infinna sig på. Tycker mig se att han gärna stöter upp lite väl högt i banan och att han ofta är sen tillbaka i hemjobbet vilket ledde till att Foster gång på gång kunde löpa genom linjerna. Han begår även misstaget som leder upp till Onanas tabbe som sedan då leder till kvitteringen. Går inte att beskylla honom då han hör hemma någon annan stans på planen men trots det är han underkänd. 

Harry Maguire4
Likt Casemiro är han ibland inte med när Burnley ställer om och det är iprincip öppen gata fram till målet Onana vaktar. Annars är han hur pålitlig som helst när han spelar lägre försvarsspel och är rättvänd. Denna prestation var varken bu eller bä men är absolut godkänd. 

Diogo Dalot: 4
Syntes inte till offensivt där han annars varit en stor tillgång säsongen igenom och defensivt skedde det inte heller mycket då Burnley framförallt spelade via sin vänsterkant. 

Kobbie Mainoo: 3
Oj vad hände här egentligen? Sjukt nog förväntar man sig endast superprestationer av Mainoo som än får klassas som tonåring vilket ledde till stor förvåning då han idag inte alls kom upp i nivå. Osynlig i uppbyggnadsspel och i zonförsvaret vilket gav Burnley möjligheten att springa igenom United gång på gång, zonförsvaret och understödet som annars brukar vara en av hans allra starkaste egenskaper. Utbytt i 65e men lär såklart starta nästa match.

Christian Eriksen: 4
Idag tyckte jag mig se Eriksen visa mycket hjärta och glöd matchen igenom då han slet såväl offensivt som defensivt. Han serverade även en högkaratig möjlighet som Garnacho inte lyckades utnyttja men trots slitet så är kvaliteten i de flesta aktioner inte tillräckligt hög . 

Bruno Fernandes: 5
Såg riktigt frustrerad och irriterad ut när han gick av plan i halvtid och fulltid efter att han skapat läge efter läge men som hans lagkamrater slarvade bort. Han visar sannerligen vem som är kapten med dagens prestation och bör vara inspirationen för det anfall framför honom som inte kommer upp i samma nivå. 

Antony: 5
Jag har sågat brassen vecka ut och vecka in men nu är det bara att erkänna att han levererade. Ett mål som höll på att skänka United tre viktiga poäng när ligan snart ska knytas ihop och överlag en stark andra halvlek där han är ett ständigt djupledshot med sin fina löpförmåga. 

Rasmus Højlund: 2 
Återigen en riktig alibiinsats från Højlund som snart måste hitta form för att United inte ska jaga ytterliga ett anfallsalternativ i sommar. Utbytt i 65e utan någon nämnvärd påverkan på matchen, svagt.

Alejandro Garnacho: 3
Är så jäkla het en mot en men lyckas alldeles för sällan konvertera det till poäng då han är slarvig i både avslut och passningsspel. Idag fick han alldeles för många chanser som rätt och slätt slarvades bort vilket ger honom ett underkänt betyg. 

Inhoppare: 

Amad Diallo: 4
Lämnade inget större avtryck på matchen men kämpade ändå på i alla delar av plan. Fick ett bra avlsutningsläge som han tyvärr sköt i ryggen på Bruno. 

Scott Mctomminay: 3
Innan han tvingades av plan på grund av skada har jag absolut inget minne av att han var där heller vilket inte kan ge annat än underkänt betyg. 

Sofyan Amrabat: -
Spelade för kort för att betygsättas.

Mason Mount: -
Spelade för kort för att betygsättas. 

Erik ten Hag: 3
Har såklart varit ansvarig för sämre insatser men ett oavgjort resultat mot nästjumbon på Old Trafford kan aldrig bli annat en underkänt. Får inte ordning på mittfältet trots vettiga byten som matchen igenom får Burnleyspelarna att se ut som Moses när Unitedmittfältet öppnar upp och rullar ut en röd matta. Finns inte så många specifika taktiska misstag att peka ut som inte tidigare pekats ut men enligt mig är det tydligt att varken pengar eller tid kommer göra ten Hag till mannen som ska ge United framgång. 


GGMU

Love Sandén2024-04-27 20:42:41
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham