Lagbanner
2020-07-22 19:00

Manchester U - West Ham
1 - 1

Spelarbetyg: Manchester United - West Ham

En nyckelmatch för United där man vid vinst hade haft ett väldigt bra utgångsläge inför sista matchen mot Leicester. Men efter en väldigt tempofattig och chanssnål tillställning blev slutresultatet 1-1 och platsen om Champions League får ett dramatiskt avgörande i sista omgången. Chanserna är fortfarande bra då endast kryss räcker mot Leicester men efter dagens insats börjar oron öka en aning. Nedan följer spelarbetygen efter dagens match.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra 
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea:
2
Släpper in en straff vilket såklart inte går att klandra honom över och har utöver det inte mycket att göra under matchen. Gör några räddningar under matchens gång men testas aldrig på riktigt. Ibland tycker jag de går lite segt när han har bollen vid fötterna men annars är det en godkänd insats från De Gea.

Timothy Fosu-Mensah: 1 (Ut 46`)
Är inte dålig men det finns en anledning till att han blev utbytt efter en halvlek. Försöker fylla på offensivt men precis som Wan-Bissaka saknas det ofta en slutprodukt. Överlag har han ganska bra koll på sin kant defensivt men kommer in klumpigt i vissa situationer vilket bland annat leder fram till straffen då Fosu-Mensah orsakar frisparken innan. Fungerar som rotationsspelare men håller inte som startspelare för tillfället.

Victor Nilsson Lindelöf: 2
"Vigge" gör inga större misstag idag och egentligen så är försvaret inte så illa idag utan de är snarare den offensiva delen som lämnar mer att önska. Läser spelet bra och har några väldigt bra uppspel. Han och Maguire håller överlag bra koll på formstarke Antonio som utöver straffen inte kommer fram till mycket. 

Harry Maguire: 2
Betydligt bättre idag än senast mot Chelsea. Sätts i och för sig inte på alltför stora prov men stoppar en del kontringar och vinner de flesta dueller både i luften och längst marken. Det man kan önska från både Maguire och Lindelöf är att det ibland ska gå lite snabbare vid bollförflyttningar då West Ham idag enkelt kunde förflytta sig i sitt försvarsspel.

Brandon Williams: 1,5
Kanske borde fått godkänt då han offensivt bidrar med en hel del men alla chanser som West Ham skapar är idag på högerkanten där Williams hade det tufft mot Bowen. Ofta löste det sig då framförallt Maguire hjälpte till men defensivt har Williams en del att utveckla. Överlag gillar jag hans fart framåt och han har betydligt mer tanke bakom inspelen än Fosu-Mensah och Wan-Bissaka. Försöker även alltid spela sig ur situationer.

Paul Pogba: 1
Utifrån kapaciteten han besitter tycker jag inte han är godkänd idag. Det blir ofta för segt och omständigt när han får bollen många gånger och bidrar inte mycket idag varken offensivt eller defensivt. Slår som alltid några fina crossbollar och försöker vid några tillfällen hitta kombinationer med Martial som inte leder någon vart. Orsakar även en straff då han får ett stenhårt skott mot sitt ansikte och skyddade det då med sina armar där bollen tog. Tycker de svårt att lägga en stor skuld på han i det läget utan de känns som en ganska naturlig reaktion men straff blir det i varje fall. Hoppas på en betydligt bättre insats i den avgörande matchen mot Leicester. Tror han skulle mått bättre lite längre upp i banan.

Nemanja Matic: 2
Gör som vanligt det han ska och man vet vad man får. Viktigt understöd i försvaret även om han och Pogba var lite väl passiva vid några tillfällen där West Ham tilläts skjuta. Bra i passningsspelet idag men precis som Pogba kan det ibland gå lite väl segt. Annars är den store serben godkänd idag.

Mason Greenwood: 3
Bästa spelaren för United idag. Den som kommer fram till de lägen United skapar och är bättre i en mot en spelet idag än tidigare. Kvitterar för United med ett rappt avslut efter en fin kombination med Martial. Kul att se dagens prestation från han efter två sämre insatser tidigare och bra för hans självförtroende inför sista matchen.

Bruno Fernandes: 1,5
Syns klart och tydligt att han behöver vila. Har matchats väldigt hårt och även om han gör många saker bra idag så saknas den skärpan han visat upp under en lång period. Endast två dagars vila är det innan Leicester kommer på besök så vi får verkligen hoppas att han hinner få vila lite nu då hans roll i den matchen lär bli väldigt avgörande.

Marcus Rashford: 1 (Ut 85`)
Även Rashford ser väldigt utmattad ut. Har inte samma klipp i steget och lyckas inte utmana i denna match precis som mot Chelsea. Blev utbytt efter 85 minuter och det bytet borde nog kommit ännu tidigare. Skapade ingenting och var anonym matchen igenom. Även Rashfords roll i denna startelva är väldigt viktig så man får verkligen hoppas att han och Bruno orkar hitta tillbaka till den form man visat upp tidigare.

Anthony Martial: 2
Martial är den av de offensiva spelarna som jag tycker har varit mest jämn. Väldigt fint sammarbete med Grennwood vid kvitteringen och löper mycket både i djupled men även genom att komma och möta. Testade en del skott men dessvärre utan lycka. Men Martial är godkänd även idag och är alltid ett hot framåt även om han inte lyckas med alltför mycket i dagens match.

Inhoppare:

Aaron Wan-Bissaka: 2 (In 46`)

Kommer in efter halvtid och gör det som förväntas. Som alltid bra i defensiven och hittar även några bra inspel offensivt. Bör starta mot Leicester.

Odion Ighalo: 2 (In 85`)
Får inte många minuter men är ändå ganska nära ett avgörande efter att Grennwood spelat in bollen men från nära håll sköt han utanför. Borde nog kommit in tidigare och är alltid bra i boxen. Godkänd den tid han är inne.

 

Erik Söderlund2020-07-23 01:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham