Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 2–1
Bruno Fernandes gjorde ledningsmålet på straff. Men vilket betyg får Unitedkaptenen?

Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 2–1

Vad som såg ut att bli en bekväm 2-0 seger blev till slut en nervös 2-1 vinst. En onödig utvisning av Casemiro förändrade matchbilden, men tack vare en uppoffrande insats från mittbacksparet Varane och Martinez blev det tillslut tre poäng.

1– Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best
 
David De Gea: 5

Efter en lugn första halvlek. Blev det en betydligt mer händelserik andra för spanjoren. Står för en riktigt stark reflexräddning bland annat. 

Aaron Wan-Bissaka (Ut 91'): 4
Får stora löpytor på högerkanten och gör det bra i kombinatinonsspelet offensivt.  Dock har han problem att täppa till högerkanten där Palace lyckades skapa fler farligheter under den andra halvleken.

Raphael Varane: 6
Den franske försvarssgeneralen uppträder lugnt och tryggt matchen igenom. Tillsammans med sin argentinske mittbackskollega ser han till United tar tre poäng.

Lisandro Martinez: 6
Stabil i närkampsspelet. Spelar uppoffrande i defensiven och blockerar flertalet skott när Palace trycker på för kvittering. Samarbetet med Varane fungerar klockrent.

Luke Shaw: 6
Kombinerade fint med Rashford till handsituationen som ledde till 1-0 målet.  Samarbetet med kollegan på vänsterkanten skulle fortsätta när Shaw serverade Rashford till 2-0 målet. Vänsterbacken fortsätter att imponera.

Fred: 5
I vanlig ordning en stark löpinstats från brassen. Stoppar upp flertalet omställningsmöjligheter för Palace och gör det bra i presspelet.

Casemiro: 5
Spelar med ett otroligt lugn vilket smittar av sig på övriga spelare. Nyttig både i det korta och långa passningsspelet och är central i Uniteds anfallsuppbyggnad. Utvisningen är dock under all kritik från Casemiros sida och den satte United i ett mycket prekärt läge.
 

Bruno Fernandes: 5
Rullade enkelt in straffen och det var början på en lyckad eftermiddag för Brunos del. Var drivande i Uniteds presspel när han flertalet gånger lyckades vinna bollen på offensiv planhalva vilket ledde till farliga anfallsmöjligheter. Säker i passningsspelet och står för en gedigen arbetsinsats.

Antony (Ut 81’): 3
Får mycket boll och gör det kombinerar fint med Wan-Bissaka på högerkanten. Dock har Antony svårt att skapa målchanser på egen hand och står fortsatt för en del felbeslut, vilket leder till bortkastade målchanser.

Wout Weghorst (Ut 60’): 3
Nyttig presspelet, men annars var det en tämligen osynlig insats från holländarens sida som inte var särskilt involverad i spelet. 

Marcus Rashford: 6
Involverad i båda Uniteds mål när han först ordnar straffen och sedan stöter in 2-0 efter ett fint inspel av Shaw. Orden börjar ta slut för att beskriva Rashfords överlägsenhet just nu.
 

Inhoppare:
Alejandro Garnacho (In 60’) (Ut 91’): 4
Kommer in istället för Weghorst och bidrar direkt med rörlighet i anfallsspelet. Byts ut när när Palace trycker på och United ska försvara. 

Marcel Sabitzer (In 85’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Harry Maguire (In 91’):  Spelade för kort tid för att betygsättas

Victor Lindelöf (In 91’):  Spelade för kort tid för att betygsättas

Håller ni med om betygen? Skriv din åsikt i kommentarsfältet!

GGMU

 

Viktor Rundlöf Viktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-02-04 18:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham