Lagbanner
Old Trafford, 2023-04-08 13:30

Manchester U - Everton
2 - 0

Spelarbetyg: Manchester United – Everton
Ett helt överlägset United vann bekvämt mot Everton, och Martial hoppade in och gjorde mål.

Spelarbetyg: Manchester United – Everton

Manchester United går ut och bjuder oss på en furiös första halvlek så här påskafton och allt. Ett mål fick vi nöja oss med, men det kunde varit en handfull. Till slut kom tvåa och United spelade av matchen tryggt och stabil. Riktigt fin match och prestation, dessutom visade sig dragen på mittfältet bli succé.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

David de Gea: 5

Hur många räddning tvingas han göra, en? Har typ inget alls att göra och en lugn resa mot en ny hållen nolla. Fötterna då? Lugnt och fint, och till och med en frispelning av Antony.

Aaron Wan-Bissaka: 6
Gör faktiskt det mesta rätt idag. Bakåt har han full kontroll, vinner dueller och när bollen kommer in i eget straffområde är han där och tar undan. Framåt bidrar han också och hittar in med några fina passningar, och ger United nya anfallsmöjligheter när han vinner boll högt.

Harry Maguire: 5
Full kontroll på händelserna, och riktigt alert i det mesta han gör. Kliver framför motspelare och vinner dueller. Ett litet missförstånd med Martinez en gång, men det var också det enda och ställs helt ärligt heller inte på så stora prov.

Lisandro Martinez: 5
Likt Maguire har han en ganska lugn eftermiddag defensivt. Men han är kvick när bollar kommer upp mot Everton-anfallarna, och sedan så lugn och fin när han vinner boll. Vänder bort motspelare och hittar passningar som ger United utrymme. Täcker dessutom sin vana trogen bort något avslut.

Tyrell Malacia: 4
Ger United något när han ständigt kliver in central när United är bollförande, skapar överbelastning och öppnar upp ytor för medspelare. Blir en hållen nolla, men har lite bekymmer med Gray och väger för lätt i en del dueller och är kanske aningen aggressiv i vissa lägen. Helt okej, men en bit kvar för att kunna ta platsen av Shaw.

Scott McTominay: 5
Får göra de saker han är som bäst på, vinna boll och vara aggressiv i duellspel samtidigt som han slipper driva spelet och istället kan fokusera på löpningar in i lediga ytor i boxen. Just en sådan löpning gav United ledningen när han dunkar in bollen vid första stolpen. Fortsätter göra ett bra jobb och hjälper United ha full kontroll på händelserna matchen ut.

Bruno Fernandes: 6
Tar plats djupare på mittfältet, och kan då agera quaterback mest hela första halvlek. När han droppar lämnas han fri från pressen och kan stå och pinga boll efter boll – shades of Scholes – i djupet och det krävs nästan mer än en hand för att räkna frilägen han skapar. Styr spelet och det är på Uniteds mittfälts premisser matchen spelas. Intressant att se Brunos position framöver.

Marcel Sabitzer (ut 76’): 6
Får ta klivet fram och spela som tia, och gör inte alls bort sig. Tvärt om hittar han ständigt fria ytor – både framför och bakom Evertons backlinje. Spelar öppnande passningar framåt och hittar själv avslut. Uppskattar framför allt hur han ständigt vill ha boll och hitta på saker, oerhört viktigt i den positionen.

Antony (ut 60’): 5
Med lite mer skärpa hade Antonys betyg varit ett snäpp högre, utan tvekan. Brassen gör väldigt mycket bra, särskilt under första halvlek. Visserligen tacksamt att Everton stod högt och han kunde löpa in bakom backlinjen gång på gång – men han gjorde det också med finfin timing. Giftig när han utmanar mot försvarare, men effektiviteten saknades. Byts ut efter en tystare inledning av andra.

Marcus Rashford (ut 81’): 5
Spelar som nia större delen av matchen och kan då utnyttja sin fart i djupet. Kämpar sig till friläge nästan direkt efter avspark, men får inte riktigt till avslutet. Och det är väl just det som saknades idag, sista lilla kvaliteten i avsluten när han får flera lägen. Ändå inblandad i båda målen och går ifrån matchen med en assist när han serverar Martial. Byts ut med skadekänning i ljumsken… nu ber vi till högre makter.

Jadon Sancho (ut 76’): 5
Proaktiv i spelet med boll, har ett fint driv när han utmanar försvarare. Vill få saker att hända, men är fortsatt allt för ojämn i de avgörande lägena. Slarvar ibland med passningar, men så har han ju en spets och den visar han med besked när bollen träs in till McTominay och 1-0.

Inhoppare:

Anthony Martial (60’): 5
Första målet sedan han kommit tillbaka från skada, riktigt fint att se och han är så där typiskt Martial-kylig när han kommer fri. Bra, och kan visa sig bli riktigt viktig framöver.

Christian Eriksen (in 76’):
Spelade för kort tid för att betygsättas, men så oerhört härligt att se honom ute på Old Traffords gräsmatta igen.

Fred (in 76’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wout Weghorst (in 81’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Det var Manchester United för hela slanten direkt från start. Trots mängder av missade lägen blev det en bekväm seger och flera fina prestationer. Vad säger ni, vilka spelare stack ut?
Dela med er av tankar och åsikter i kommentarsfältet.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2023-04-08 15:56:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham