Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Istanbul Basaksehir 4-1
Vinst för United mot Istanbul.

Spelarbetyg: Manchester United - Istanbul Basaksehir 4-1

Stabil insats som betydde viktiga tre poäng i kampen om avancemang för Manchester United i grupp H. Vinsten med 4-1 hemma mot turkiska Istanbul Basaksehir lägger engelsmännen på en första plats med 9 poäng inför de två avslutande omgångarna.

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Världsklass


David De Gea 2
De Gea har verkligen spelat upp sig den här säsongen även om målvaktsfrågan står kvar, Hendersson eller De gea så visar han en annan stabilitet så här långt. I matchen stod han för en grym räddning och en mindre tavla. Klart godkänt betyg.

Victor Nilsson Lindelöf 2 (ut 46:e)
Stod för en stabil insats som vanligt framtills han ugick skadad i den 46.e matchminuten, förhoppningsvis är det ingen större fara tills matchen mot Southampton.

Aaron Wan-Bissaka 2 (ut 59:e)
Helt klart godkänd insats men var väl inte direkt något som stack ut under den dryga timmen som engelsmannen var på planen, utgick i den 59.e matchminuten.

Harry Maguire 2
Även här var det en stabil insats från kaptenen och i ärlighetens namn var det väl en match där misstagen hölls nere men där ingen direkt ställdes på större prövo i backlinjen.

Alex Telles 3
Ytterliggare en start på den nya portugisiska vänsterbacken och tycker helt klart att han tar steg för varje match som går. Fyller på bra i korridoren och hittar lagkamreterna på ett finurligt sätt inne i boxen. Godkänt + här. 

Fred 2
En solid insats från innermittfältaren som stabiliserade upp bra tillsammans med Donny van de Beek och täckte ytorna bra bakåt. Hade lite problem i de få omställningar Istanbul Basaksehir bjöd på. 

Donny van de Beek 2
Mannen som värvades in utan syfte? Skämt och sido så stod han för en bra insats under tisdagskvällen men kommer väl inleda på bänken framöver i alla fall.

Marcus Rashford 3 (ut 59:e)
Var en av matchen bästa spelare strax under en viss portugis och löpte ständigt igenom motståndarens backlinje. Han hittade fint kombinationsspel med Fernandes under den timma båda var på planen. Stark insats efter några svaga matchers form.

Bruno Fernandes 4 (ut 59:e)
Matchen bästa spelare som stod för två mål och där ett utav de två målen höll hög klass, målet på halvvolley i högra krysset. Hittade sin lekkamrat Rashford gång på gång och rann igenom turkarnas backlinje som smör i solsken. Vilken klassspelare.

Anthony Martial 3 (ut 82:a)
Inte ofta fransmannen har fått en trea i betyg under den här säsongen men den här gången förtjänar han betyget helt klart. Stod kanske inte för det där lilla extra som resulterar i mål och fyrverkerier men var riktigt nyttig i uppspelet och var ständigt ett hot framåt tillsammans med bland annat Bruno och Marcus.

Edinson Cavani 3
Tycker även här att en trea i betyg går att rättfärdiga. En klart nyttig spelare som bidrar med sin uppspelsfot, targett och djupledshot. Tyckte även han bjöd på vissa högklassiga aktioner för aftonen, i både nedtagningar, framspelningar och skarvar.

Inhoppare:
Axel Tuanzebe 2 (in 46:e)
Här hade jag velat ha något mellanting mellan godkänd och underkänd. Tyckte faktiskt han var rent svag när han kom in och om det berode på att samspelet inte fungerade med Maguire låter jag vara osagt.

Daniel James 2 (in 59:e)
Piggt inhopp av virvelvinden men kräver väl mer stabilitet i spelet för att få tänkas starta framöver.

Mason Greenwood 2 (in 59:e)
Friskt inhopp även här. Tyckte väl att han värderar situationer aningen själviskt men har man stått utanför startelvan en tid kan det vara förståligt.

Brandon Williams 2 (in 59.e)
Godkänd. Utmärkte väl sig inte direkt men stabil.

Nemanja matic (in 82:a)
För kort tid inne på plan för att kunna bli bedömd.

andreas Kristensson@adde7892020-11-25 00:32:29
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham