Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Leicester City
Delad pott på Old Trafford.

Spelarbetyg: Manchester United - Leicester City

Istället för att slåss om 3 poäng verkade Manchester United och Leicester City tävla om vilka som kunde spela sämst fotboll. Slarv, felpassningar och svaga prestationer färgade denna usla tillställning som slutade 1-1. Därmed visade United definitivt att man inte förtjänar en fjärdeplats i årets Premier League.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 5

Ska inte beskyllas vid 0-1-målet och stod sedan för en riktig världsklassräddning på en Fofana-nick. Riktigt bra idag.

Diogo Dalot: 4
Fyllde på bra i offensiven och piskade in ett antal bra inlägg i den andra halvleken. Sämre i defensiven men totalt sett en av de bättre i United idag.

Harry Maguire: 5
Stod faktiskt för en riktigt bra match, trots burop från läktaren och en fiaskostämpel i pannan. Bröt många bollar, stod nästan alltid på rätt plats och tog ofta rätt beslut. Bäst i United idag.

Raphael Varane: 3
Ville gärna använda sin vänsterfot men slog tyvärr bort ett antal bollar. Utstrålade inte den där självklara pondusen som han tidigare gjort, utan överglänstes klart av mittbackskollegan Maguire. Svag insats.

Luke Shaw (ut 45’): 2
Såg trött och otajmad ut. Drog på sig ett gult kort efter 5 minuter och gick ner skadad efter 40. Spelade vidare till paus men byttes sedan ut. Återigen en svag och trött insats av Shaw, som inte alls har presterat den här säsongen.

Scott McTominay (ut 55’): 3
Slarvig i passningsspelet och kom in fel i många situationer. Blev till slut lite övertänd när han flög in med dobbarna före i en närkamp mot James Maddison. Byttes därefter ut.

Fred: 5
Återigen en fin insats av brassen! Fyllde på bra i offensiven och kunde påpassligt slå in Bruno Fernandes retur till 1-1. Bidrog med energi, fina fötter och ett bra driv! En av de bästa idag.

Anthony Elanga: 4
Utmanade alltid när han fick bollen och tog sig förbi flera gånger på kanten. En väldigt frisk fläkt i den första halvleken - svagare i den andra. Totalt sett en av de bättre i United idag.

Paul Pogba: 3
Gjorde det så otroligt svårt för sig varje gång han fick bollen. Hittade inte rätt i sin position och såg frustrerad ut. Men ibland blixtrade fransmannen till och levererade perfekta passningar eller magiska finter. Och det är precis det man får av Paul Pogba i nuläget. Tyvärr fler svaga aktioner än starka idag.

Jadon Sancho: 4
Gick framåt varje gång han fick chansen och ville gärna utmana sin gubbe. Gillade hans energi och driv! Men precis som för många andra saknades den där sista slutprodukten. Viljan fanns dock där.

Bruno Fernandes: 4
Försökte styra laget i någon slags forwardsposition, men fick inte riktigt till det. Väldigt frustrerad, återigen. Det märktes verkligen att United saknar en tydlig nia - något som Bruno tyvärr fick symbolisera idag. På gränsen till underkänd.


Inhoppare
Alex Telles (in 45’): 2

Tappade markeringen på Iheanacho vid 0-1-målet. Slarvade sedan med bollen vid ett flertal tillfällen och tog märkliga beslut. Svagt inhopp.

Marcus Rashford (in 55’): 3
Spelade Rashford 40 minuter idag? Totalt osynligt inhopp. Såg nedstämd ut och utstrålade inget som helst självförtroende.

Nemanja Matic (in 75’): 4
Väldigt anonym insats. Gjorde sitt jobb och det man kunde förvänta sig av honom - stabil i defensiven men svag i offensiven.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2022-04-02 20:36:29
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham