Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Leicester City
Vi applåderar världens bästa spelare!

Spelarbetyg: Manchester United - Leicester City

Efter en kaotisk inledning tog sig Manchester United samman och körde över ett håglöst Leicester. Marcus Rashford visade på nytt vem som just nu innehar tronen i världsfotbollen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 6
Räddar United i den första halvleken med två riktigt tunga räddningar. Med dagens nolla tangerar vår superspanjor legendaren Peter Schmeichels rekord på 180 clean sheets. Fantastisk bedrift.

Diogo Dalot: 4
En dag på jobbet för Dalot som trots en halvblek insats med en missad superchans visar att han bör vara förstavalet framöver.  

Victor Lindelöf: 5
Hade precis som resten av backlinjen problem att organisera sig i första halvlek. Spelar upp sig rejält och gör få misstag. Stabil och viktig insats för svensken.  

Lisandro Martinez: 4
Såg rejält sömning ut i första och med lite otur kunde argentinaren blivit en syndabock med flera misstajmade tjurrusningar. Skärpte till sig ordentligt i andra var nära att bli målskytt med den mäktiga nicken i ribban.  

Luke Shaw (Ut 69): 4
Spelar med stort självförtroende och var den ende i backlinjen som kom undan med godkänt betyg i den usla förstahalvleken. Utbytt efter en rejäl smäll mot knät.

Fred: (Ut 59): 4
Det brasilianska yrvädret stod för en typisk Fred-insats. Blandade håglösa och hårresande felpassningar och chansbrytningar med en ny fin assist till Rashfords 2-0-mål. Knappt godkänd.   

Marcel Sabitzer (Ut 80): 4
Österrikaren har börjat bli varm i kläderna och gör på nytt en lovande insats. Fick täcka upp bakom Fred och spelade tufft och resolut. Blir nyttig i fortsättningen.

Bruno Fernandes: 6  
Har börjat hitta rätt i sin nya roll som playmaker på högerkanten. Två magiska framspelningar idag och Brunos uppåtgående form är nära den supernivån portugisen höll de första 18 månaderna.

Wout Weghorst: 4
Det går inte särskilt fort och någon stor målskytt lär holländaren aldrig bli i United, men han gör på nytt en rejäl arbetsinsats i sin skräddarsydda roll.

Alejandro Garnacho (Ut 46): 3
Fick det inte att stämma idag och blev rättmätigt utbytt i paus.

Marcus Rashford (Ut 69): 7
Världens bästa fotbollsspelare.

Inhoppare:

Jadon Sancho (In 46): 6
På rekordtid har engelsmannen hittat tillbaka till en fin form. Kröner ett vasst inhopp med ett magiskt 3-0-mål. Ser ut att må väldigt bra i en nummer tio-roll.

Scott McTominay (In 59): 4
Klev in och köttade. Av förklarliga skäl en bra bit kvar till matchform.

Anthony Elanga (In 69): 3
Har förtvivlat svårt att få ut någonting av sin speltid. Långt bak i kön.

Aaron Wan-Bissaka (In 69): 4
Kommer in och stänger ner. Briljerade med en makalös sekvens när han och Sancho spelade kvadraten i halvannan minut med halva Leicester.  
Kobbie Mainoo (In 80): -
Spelade för kort tid för att betygssättas men det noteras såklart att ynglingen fick göra PL-debut. 

GGMU
 

Micke Martinsson2023-02-19 17:51:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham