Lagbanner
Old Trafford, 2024-04-07 16:30

Manchester U - Liverpool
2 - 2

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool
Bruno Fernandes visade klass när han kvickt uppfattade situationen och lyfte in kvitteringen.

Spelarbetyg: Manchester United – Liverpool

Ur egentligen ingenting gör United två drömmål och vänder matchen mot Liverpool. Sedan upprepar sig historien från i torsdags när en straff ges bort. Det såg ut att bli så mycket värre, det blev en poäng och en obesegrad säsong mot Liverpool. Vi tar med oss det vi kan, och det finns vissa prestationer att bygga på.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

André Onana: 5

Inleder matchen med en superräddning när Liverpool ställer om, och fortsätter sedan med ett gäng bra räddningar till. Kan inte lastas för de insläppta målen – även om han nu chansat fel på tre raka straffar på några dagar.

Diogo Dalot: 3
Som vanligt är han energisk och visar vilja men har det väldigt jobbigt på sin kant. Lämnar ytor bakom sig när han kliver fram och in centralt, och har svårt att hänga med när Liverpool överlappar kring honom. Lyfter sig efter Uniteds kvittering och visar prov på en del offensiva tendenser, men överlag en jobbig dag på jobbet.

Willy Kambwala: 5
Någon form av elddop såg man framför sig att detta skulle bli, och ur elden tog han sig med beröm. Duktig en-mot-en med sin snabbhet och fysik och känns trygg i sin roll mot ett tufft motstånd. United gjorde det inte lätt för honom heller när det som vanligt släpps till enorma mängder lägen. Tillsammans med Maguire ska det inte riktas kritik mot mittlåset.

Harry Maguire: 5
Stångas, bökar, knuffas och skickar undan bollar. Ingen lätt match när Liverpool kommer fram i våg efter våg, men mittbacken gör det han kan och är en av Uniteds bästa spelare. Leder backlinjen och finns ofta på rätt plats. Har bekymmer när han sätts i löpdueller, men han kliver fram bra och krigar bort bollar från eget straffområde.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Tillbaka till vänster för att hålla koll på Salah, och börjar friskt med att ofta följa med i offensiven – vilket också ger assist till Mainoos mål. Lämnas en del ensam när Liverpool sköljer fram vilket gör att han ställs på prov defensivt. Bedömer en glidtackling totalt fel i slutet och ger Liverpool straff, onödigt och slarvigt och det är inte så gästerna ska göra mål.

Casemiro: 4
Första halvtimmen är förmodligen de bästa minuterna han gjort för United denna säsong, då står han rätt, bryter bollar, vinner dueller och är säker i passningsspelet. Fortsätter göra bra saker matchen igen, men det blir tyngre och tyngre ju längre matchklockan tickar – både åldern och orken tar ut sin rätt när det är tempofyllda matcher. Fortsätter jobba på, men blir inte lika effektiv.

Kobbie Mainoo: 4 (ut 84’)
Går från underkänd till att spela upp sig och ge United ledningen med ett riktigt drömmål. Aktionen vid målet är ren och skär världsklass, och han har någon mer aktion som håller hög klass. Men han har det riktigt tufft i första halvlek där han inte får tag i boll och lämnar stora ytor centralt. Missar också totalt i markeringen vid Liverpools första mål. Målet lyfter så klart betyget.

Alejandro Garnacho: 3 (ut 80´)
Får ett superläge att komma fri och ge United ledningen efter bara någon minut, men springer offside på ett klantigt vis. En situation som på något vis summerar Garnachos match, han försöker och vill få saker att hända – men kommer fel eller får inte med sig bollen. Gedigen arbetsinsats, men offensivt saknas kvaliteten.

Bruno Fernandes: 5
Fokus på domslut, lite långsam i beslutsfattandet och inte tillräckligt klinisk i passningsspelet för att United ska kunna ställa om i början. Sen är han oerhört kvick när han uppfattar en dålig passning och lyfter en perfekt boll från mittcirkeln och elegant kvitterar för United. Gör en arbetsinsats som imponerar när han vid flera tillfällen är nere i eget straffområdet under matchens sista minuter och får undan bollar.  

Marcus Rashford: 3 (ut 66’)
Tillbaka i startelvan efter att ha vilats mot Chelsea. Får utgå från sin föredragna vänsterkant men har i stora delar en tuff match. Uniteds offensiv är mer eller mindre obefintlig i första halvlek och Rashford får inte ut något alls. Efter kvitteringen blir han involverad och har framförallt några bra inspel, men har gjort långt mycket bättre matcher mot Liverpool.

Rasmus Højlund: 3
Rörlig och tillgänglig för uppspel under inledningen, men sedan får han inte mycket att arbeta med. Springer mycket och kämpar men får dessvärre inte ut så mycket av det. Inte särskilt lätt heller när han får göra det mesta på egen hand.

Inhoppare:

Antony: 4 (in 66’)

Aggressiv i återerövringen när han kommit in, annars inte mycket uträttat mer än att skälla på domaren och få gult kort.

Sofyan Amrabat: (in 80’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Mount: (in 84’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 3
Läste någonstans att detta är den 26:e konstellationen av en fyrbackslinje Ten Hag tvingats ställa på plan denna säsong – helt sjuka siffror när man tänker på det. I startelvan var väl annars bara valet mellan Rashford och Antony något som kan diskuteras, stod fast vid det han sa inför Chelsea-matchen, men frågan är om det var rätt beslut.
United inledde med hög och aggressiv press, men föll snabbt ner och blev ständigt genomspelade. Att United fortsätter släppa till denna mängd avslut mot sig är underkänt, en del landar på spelarnas beslutsfattande men det finns ett större strukturellt bekymmer när det återkommer gång på gång på gång.

Vad säger ni om prestationerna idag? Två riktiga drömmål, en upphämtning men det kunde lika gärna blivit ett gäng mål till i baken. Hur summerar vi detta, vad tar vi med oss?


 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2024-04-07 19:17:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham