Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool
Fortfarande relevant. Innan, under och efter matchen.

Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool

Visst är det så att oavsett hur skitigt det har varit, oavsett hur djupt nere på botten vi varit genom åren, så ser man alltid fram emot att Manchester United ska spela fotboll? Varje match är ett blankt papper, varje match en ny möjlighet att ta sig längre bort från avgrund. Likadant var det såklart ikväll, och sällan finns väl mer fog än under en ny tränare mot största rivalen. Och äntligen vann optimismen, under kvällen när Erik ten Hags resa tillbaka mot storhetstider började på riktigt.

Betygsskala:
1-
Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 - Best


David de Gea - 6
Kunde bara höja sig efter Brentford-matchen och gjorde det med råge. Inte överdrivet mycket att göra i första halvlek men är briljant när han sätts på prov i andra. Höjer betyget ytterligare enbart för att han är mer alert ut från linjen än vanligt.

Diogo Dalot (Ut 86’) - 5
Blir ganska utsatt av Liverpool när de äter sig in i matchen i första halvlek. Riktigt bra påkopplad och hanterar det mesta med på ett väldigt bra sätt. Tar ett olyckligt gult, men i övrigt en förvånansvärt nog ganska anonym insats från den unga portugisen.

Raphael Varane - 6
Följsam, välplacerad och otroligt disciplinerad matchen igenom. Det blir hyfsat svårt att peta den här mittbacksuppsättningen nu.

Lisandro Martinez - 6
Spelmässigt inte en överdrivet mycket bättre halvlek än hans partner för dagen – vilket inte säger så mycket då båda spelade riktigt bra försvarsspel. Inställningsmässigt däremot sätter han tidigt tonen för hela laget. Helt felfri förutom när De Gea behöver rädda upp ett bortmotat inlägg. Slaktaren från Amsterdam är här, och om någon hunnit börja tvivla på honom är det bara att tvätta munnen med all tvål som går att hitta. Närmare en sjua har åtminstone aldrig jag varit i min betygsättning. Blivande legendar.

Tyrell Malacia - 5
I sin första United-start möter han kanske världens bästa högerkant och gör det med all önskvärd bravur. Spelar med en helt annan intensitet än Luke Shaw har en tendens att göra. Offensivt finns mer att önska, men det var å andra sidan kanske inte yttersta prioritet idag. Nära en sexa.

Scott McTominay - 5
Tvingar fram Varanes gula och är i allmänhet lite passiv i understödet till backlinjen. Missar därtill några uppspel och tappar sedvanlig boll lite märkligt då och då. Sliter däremot väldigt mycket i det tysta, täcker stora ytor, vinner en del boll och spelar briljant fram Bruno till Elangas friläge. Känslan är väl att av de startande mittfältarna idag är det McSauce som får kliva åt sidan när Casemiro ska in.

Christian Eriksen (Ut 86’) - 4
Fortsätter att utgå från längst ner i mittfältet eftersom ingen annan finns som kan spela där. Gör det helt okej, i synnerhet när han kommer upp i banan. Men helt klaffar det inte än och Eriksen är faktiskt relativt osynlig matchen igenom. Lär fortsätta växa in i det, och hur gött är det inte att ha en ordentlig frisparksskytt (inte ett ord om Ronaldo, tack) igen?

Bruno Fernandes - 6
När United inleder matchen starkt ligger Bruno bakom i stort sett allt. Kaptenen för dagen är dessutom instrumental i det strålande presspelet. Håller på att göra ett bisarrt självmål i slutet av första när han tvingar fram ett väggspel med Martinez, men utöver det och en svag passning vid avspark i andra i stort sett fläckfri. Värdig kaptensinsats och därtill pluspoäng för att han förtydligar för Sancho var målet är.

Jadon Sancho (Ut 70’) - 5
Otroligt mål. Helt otroligt. Lite svag i understödet till Dalot ibland och inte fullt lika framträdande i öppet spel som han kan vara och som hans kollegor är idag, men fortfarande ett gott dagsvirke. Framtiden är Jadon Sanchos.

Marcus Rashford (Ut 86’) - 5
Andreas skrev i införrapporten att många spelare behövde bevisa sig inför de sista dagarna av transferfönstret. Ingen behövde det kanske mer än Sir Marcus, givet att Antony verkar bli klar när som helst och att Gakpo ryktas följa honom. Jobbade otroligt bra i första halvlek där det sista lilla fortfarande saknades innan han kliver fram precis när det behövs i andra. Mattas sedan av men det är ändock talande att han är den anfallsspelaren som spelar längst. Bygg vidare på detta nu!

Anthony Elanga (Ut 45’) -
Nästan bara synd att han inte lyckas göra mål när Bruno friställer honom. Elanga är hela första halvlek otroligt viktig i sitt spel utan boll både i anfalla och försvar och utmanar bra från kanten. Mycket går att slipa på, men han kommer bli en nyttig spelare för United både i år och förhoppningsvis under en lång tid framöver. Oklart om bytet var planerat på förhand eller ett resultat av skada, men oavsett en positiv insats från rytmens okrönte danskung.

Inhoppare

Anthony Martial (in 45’) - 6
Den än så länge förmodade starttrean får hela 25 minuter tillsammans med Martial som spjutspets. Det tog inte länge innan han visade varför det lär bli så, oavsett vem som kommer in eller vad som händer med nummer 7. Briljant i sitt länkspel, friställer Rashford två gånger på bara några minuter och lyckas så när göra detsamma till Van de Beek i matchens slutskede.

Fred (In 70’) - 5
Kommer in för att döda matchen och ge ett sista avsked till den mittfältsduon som så länge gjort fans besvikna och gått under namnet McFred. Just i stormatcher har den duon faktiskt gjort just det ganska bra, och så även idag.

Aaron Wan-Bissaka - N/N (In 86’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek - N/N (In 86’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Cristiano Ronaldo - N/N (In 86’)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Skador påverkar såklart både matchen i sin helhet och än mer bänkarna, men hur länge sen var det United hade en bättre bänk än Liverpool?

Tim Norinder Jonsson2022-08-22 23:06:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham