Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United-Manchester City 0-2

Spelarbetyg: Manchester United-Manchester City 0-2

Ett svängigt Manchesterderby slutade till sist i förlust och uttåg för Manchester United. “ The Red Devils “ gjorde på det stora hela en bra insats men tyvärr hade vi marginalerna emot oss.

Dean Henderson: 2
Kan inte klandras för de två målen United släpper in. Överlag en stabil insats av engelsmannen och gör några riktigt bra räddningar, bland annat på Mahrez skott.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Hade en del problem med bland annat Foden och Mahrez på sin högerkant, men jag tycker engelsmannen löser det relativt bra matchen igenom. Däremot var Wan-Bissaka återigen totalt iskall offensivt och skapar ingenting. Inblandad i 2-0 målet när han nickade bollen rakt ut till Fernandinho som dundrade in den.

 Victor Lindelöf: 2
Sticker egentligen inte ut varken åt det positiva eller negativa hållet idag. Postionsäker matchen igenom och gör inga matchavgörande misstag. Blev bortfintad ett par gånger. Men överlag en stabil insats av “ Vigge”.

Harry Maguire: 1,5
 Återigen inblandad i ett mål vi släpper in när han tappade bort Stones på 1-0 målet. Frustrerande att Maguire ska stå för ett sådant matchavgörande misstag då jag tycker han gör en bra match annars.

Luke Shaw: 2 
Vänsterbacken har stått för bra insatser under den senaste tiden och så även idag. Hans inlägg är bra och känns alltid farliga. Shaw har verkligen utvecklats offensivt och jag gillar engelsmannens löpningar in i straffområdet. Defensivt brister det lite ibland då Sterling får komma runt lite för ofta. Kommunikationen med Maguire på 1-0 målet är heller inte klockren.

Fred: 1 ( ut 88:e)
Svag insats av mittfältaren idag. Slarvade i passningsspelet och tappade boll i farliga lägen som ledde till kontringar för City. Var en stor del i att United misslyckades med att kontrollera mittfältet den här matchen och blev rättmätigt utbytt i den 88:e minuten. 

Scott Mctominay: 1,5 ( ut 75:e)
Skotten kämpar som vanligt men tyvärr utan resultat. Slog en del felpass och tappade mycket boll. Han hade svårt att hänga med när City ställde om vilket gjorde att han ofta hamnade ur position.

Paul Pogba: 3
Formkurvan har verkligen pekat uppåt för fransmannen senaste tiden och idag stod Pogba återigen för en bra insats. Han hittar Rashford och Martial bra flera gånger vilket gör att vi hotar offensivt. Jag gillar även hur fransmannen fyller på i straffområdet när han kommer på andravågen. Får täcka upp mycket för Fred och Mctominays misstag idag och jag tycker han gör det bra.

Bruno Fernandes: 2,5
 Visar som vanligt hög kvalité i passningspelet och har ett par farliga distansskott. Vår defensiva matchplan plus att han spelat i princip varenda minut under jul och nyår såg ut att hämma honom. Läge att Bruno vilas mot Watford på lördag.
 
Marcus Rashford
: 2
Löper väldigt bra i djupled matchen igenom men tyvärr kommer passningarna för sent eller inte alls. Gör ett mål som tyvärr korrekt blev avvinkat för offside. Hade Rashford kunnat tajma sina löpningar lite bättre hade matchen kunnat sluta annorlunda.

Anthony Martial: 2,5
Kvalitéerna fransmannen visar upp i targetspelet förvånar mig. Han håller i bollen bra på offensiv planhalva och är en viktig del i vårt offensiva spel. Dock kom Martial inte till särskilt mycket målchanser även om han såg pigg ut. 

Inhoppare:
Mason Greenwood: 2 ( in 75:e) 
Uträttar inte särskilt mycket de dryga 15 minuterna han fick spela men tycker ändå han såg pigg ut. Utmanande Citys backlinje några gånger med sin snabbhet. Borde fått hoppa in tidigare med tanke på matchbilden. 

Donny Van De Beek: (in 88:e)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-01-07 00:09:58
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham