Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Manchester City

Spelarbetyg: Manchester United - Manchester City

Visst kändes det som att det skulle gå åt helvete ändå? United hade nio raka utan förlust mot typ bara lag man ska vinna mot – de matcher man tidigare haft så svårt för under säsongen. Nu gick man in i en match mot en topprival – de matcher man tidigare varit så bra i under säsongen. Det var klart att det skulle komma en regression. Icke då. Nio blev tio efter en utmärkt utförd match mot de skrikiga grannarna och framgångsvågen fortsätter. Idel höga betyg blir såklart det skriftliga resultatet.

David de Gea: 3
En bra räddning i första, följt av en bra och två rutinmässiga i andra. I övrigt har han inte så mycket att göra. Ändock riktigt stabil efter missen mot Everton, om inte annat tydliggörs det av den usla målvaktsinsatsen i planens andra ände.


Victor Nilsson Lindelöf: 3
Täcker upp bra både mot kanten och centralt. Känns initialt stabilare än Maguire, men får dessvärre inte så mycket boll vid fötterna. En ganska anonym insats på något märkligt vis, kanske då många andra utmärkte sig mer.

Harry Maguire: 2,5
Blandar och ger – utstrålar i ena sekunden ett otroligt självförtroende för att sedan agera helt under isen. Skall ha cred för att han kliver fram när det behövs när City trycker på mot slutet av matchen, men första halvlek är fortfarande lite för svajig och då räddas han av ett välfungerande kollektiv.

Luke Shaw: 3
Höjer sig efter en huvudlös aktion i början av matchen och står ofta rätt när city försöker trä in bollar. Fortsätter trivas i sin hybrid-roll där han får kliva upp och stöta. Får en otäck smäll men verkar klara sig bra.

Aaron Wan-Bissaka: 5
I stort sett omöjlig att passera, som han så ofta är på en bra dag, och fortsätter att äta upp Sterling i kamperna de två emellan. Kommer också upp bra när United pressar på i första halvlek och hotar flera gånger, till och med med ett par inlägg. Kanske att en femma är i överkant, men den får han om inte annat för en briljant simpel tvåfotare i slutet av första halvlek.

Fred: 4
Slår bort ett uppspel i inledningen av vardera halvlek, men har utöver det knappt ett fel. Det har konstaterats under en längre period, men Fred har verkligen vuxit ut till en otroligt tillförlitligt presterande spelare denna säsong, framförallt i stormatcher. Vinner boll, hittar igenom med öppnande passningar, transporterar boll bra och skall också ha en straff när han blir outgrundligt varnad för filmning.

Nemanja Matic: 3
Hjälper till där det behövs och suger in många försök till uppspel från City. Har en tendens att slå bort passningar lite för enkelt, men är fruktansvärt nyttig och täcker upp stora ytor på egen hand.

Brandon Williams: 3 (UT 77’)
Man skojar inte bort pannbenet hos Williams, och det är klart att det inte bara är på grund av taktiska skäl som han startar idag. Är alltid hungrig och försöker vinna boll. Håller bredden bra när United har boll och hinner alltid tillbaka till rätt plats när man är utan den.

Bruno Fernandes: 3 (UT 88’)
Våran portugisiska magnifik är inte fullt lika delaktig i spelet med boll (kanske för att United inte hade så mycket boll). Hjälper dock till riktigt bra i presspelet och står för en briljant assist återigen. Blir berövad två mål(chanser) när James och Martial väljer att gå på egna avslut.

Daniel James: 2,5
På intet sätt dålig men inte heller speciellt framträdande. Hotar mer och mer ju längre matchen går men fattar ganska många felaktiga beslut när det kommer till kritan. Ändock väldigt nyttig och kämpar på hela vägen till slutsignalen.

Anthony Martial: 4 (UT 77’)
Jag tycker faktiskt att han ser lite tung ut i löpningarna och har lite väl lång startsträcka i sina löpningar – men vad spelar det för roll när han ändå är steget före city-spelarna i stort sett varje situation? Utöver att han hela tiden letar sig till lägen och är vass i kontringarna är han fruktansvärt nyttig i uppbyggnadsspelet där han ofta fattar rätt beslut och hjälper till att starta anfall.



Eric Bailly: N/A (IN 77’)
Spelar för kort tid för att bedömas, men är ändå framträdande när han kommer in i ett ganska tufft läge i matchen och rensar bort mycket farligheter.

Scott McTominay: N/A (IN 77’)
Spelar för kort tid för att bedömas, men punkterar matchen vackert när visslan redan borde gått med ett lika väl uppfattat som utfört distansskott när Ederson gjort bort sig för tredje gången i matchen.

Odion Ighalo: N/A (IN 87’)
Spelar för kort tid för att bedömas, men… han är en otroligt bra uppspelspunkt, helt enkelt. Klassvärvning än så länge, framförallt då Martial har kommit igång bra tack vare vila och konkurrens.

 

Tim Jonsson2020-03-08 21:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham