Lagbanner
Old Trafford, 2022-02-04 21:00

Manchester U - Middlesbrough
8 - 9

Spelarbetyg: Manchester United – Middlesbrough FC

Spelarbetyg: Manchester United – Middlesbrough FC

Manchester United stod för ett fiasko när man åkte ur FA cupen på hemmaplan mot Middlesbrough. Insatsen var dock inte katastrofal men skärpan framför mål lös med sin frånvaro. Här kommer betygen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


Dean Henderson 5:
Henderson ställs, förutom vid målet, endast på prov vid ett tillfälle. Då höll han tätt vid sin första stolpe. Utöver detta har han inte mycket att göra ikväll fram till slutet av förlängningen då han stod för ännu en fin räddning som höll United kvar i matchen. Målet kan han inte göra något åt. Bra insats av Dean Henderson. Tyvärr så räddar han ingen straff och det blir en liten fläck i protokollet på grund av det.

Diogo Dalot 4:
En helt okej insats från Dalot igen. Han har nog lagt beslag över en plats i startelvan nu. Han visar god offensiv vilja samtidigt som han ser alltmer stabil ut i det defensiva spelet. Kan han bygga på detta i framtiden så kan vi ha några trevliga år framför oss med Diogo Dalot.
Dalot satte sin straff.

Harry Maguire 4:
En okej insats av kaptenen ikväll. Som vi har vant oss vid denna säsongen så slår han bort en del passningar och ser lite klumpig ut i sin bollbehandling. Däremot är han stabil i försvaret ikväll och det gör att han når en godkänd nivå. Satte även sin straff.

Raphael Varane (ut 90) 6:
Varane var mycket bra ikväll. En stabil och förtroendeingivande insats i mittförsvaret. Middlesbrough hade några farliga instick och intentioner. Men allt som oftast stod Varane där och satte stop för anfallet. Lite förvånande att han blev utbytt och vi får hoppas på att det var en försiktighetsåtgärd av Rangnick, då Varane har haft lite problem med skador i år.

Luke Shaw 4:
En okej insats av Luke Shaw ikväll. Luke Shaw som behöver hoppa upp ett snäpp i sina prestationer i framtiden då han har fått hård konkurrens av Alex Telles om sin position. Ikväll gör han det bra defensivt men det finns mer att önska i offensiv riktning.

Scott McTominay 4:
Vi såg inte så mycket av McTominay ikväll. Vilket betyder att han gör det han ska och inte mycket mer än så. Det ska bli intressant att se McTominay framöver nu när Pogba är tillbaka i laget. Satte sin straff.

Paul Pogba (ut 82´) 5:
Paul Pogba var tillbaka efter en längre tids frånvaro, och i vissa stunder fick vi se vad Manchester United har saknat under den tiden. Han är en väldigt unik spelare med egenskaper som är svårt att få tag i. Ikväll var det både gott och blandat från Pogbas sida, men i det stora hela var det en klart bra insats.

Jadon Sancho (ut 100´) 5:
Efter tre minuter träffade Sancho ribban efter ett missförstånd i Middlesbroughs försvar. Efter detta fortsatte engelsmannen spela med energi och vilja att skapa saker i offensiv riktning. Han skulle också få betalt för detta då han placerade in 1–0 i den första halvleken.
Han såg ut att ha en känning i låret när han blev utbytt men förhoppningsvis är det inget allvarligt.

Bruno Fernandes 3:
Ingen bra match av Bruno ikväll. Han slår bort en hel del passningar och får det inte att stämma. Han bränner även två väldigt bra lägen och jag tror inte att han kommer somna gott inatt. Däremot gör han en fin assist till Uniteds mål och han satte även sin straff.

Marcus Rashford (ut 82´) 4:
Rashford har haft en tuff säsong hittills. Men de senaste matcherna har han börjat hitta formen igen, då han bland annat avgjorde sent i den senaste ligamatchen. Ikväll blandade han en hel del med sina aktioner. Han började väldigt piggt men såg ut att tröttna ju längre matchen led. Hade han gjort mål på någon av sina chanser så hade omdömet blivit annorlunda. Men nu hamnar han på en godkänd nivå.

Cristiano Ronaldo 2:
Var detta Ronaldos sämsta insats sedan återkomsten? Jag kan inte påminna mig om någon som va sämre, även om han har gjort en del bleka insatser. Missad straff i matchen och ingenting som stämde i övrigt. Skärpning Cristiano. Satte sin straff i straffläggningen.

Byten

Anthony Elanga (in 82) 4:
Elanga fick två bra lägen att avgöra matchen direkt när han kom in. Men hans avslut var inte tillräckligt bra. Istället blev det förlängning och Elanga fortsatte att spela med energi. Han fick dock inte ut något av det och han missade även sin straff. Men i det stora hela var det ett godkänt inhopp av svensken.

Fred (in 82) 4:
Fred bytte med Paul Pogba och i och med det fick vi in en helt annan spelartyp. Han gör det okej men slarvar också en hel del med lite enklare aktioner. Det är något han måste slipa bort. Satte sin straff i straffläggningen.

Phil Jones (in 90) 5:
Man kan inte kräva så mycket av Phil Jones den 4:e februari 2022. Men jag tycker att han gör det bra när han kommer in. Han spelar enkelt och tar inga större risker. Men det syns också att han inte har tempot i benen som han hade behövt.

Juan Mata ( in 100):
Spelar för lite för att bedöma men stod för ett antal fina aktioner. Satte också sin straff.

Victor Heed2022-02-05 00:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham