Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Norwich City

Spelarbetyg: Manchester United - Norwich City

2-0 blev 2-2 som sedermera skulle kräva ett frisparksmål av Ronaldo för att segern skulle kammas hem. Dagens match mot Norwich blev svårare än förväntat och svårare än den borde blivit men vi tar med oss tre starka poäng i jakten på fjärdeplatsen.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best


David De Gea: 4
Agerar lika stabilt som vanligt. Visar än en gång att han är så viktig när Norwich får friläge tidigt i matchen, som räddas. Målen är inte spanjorens ansvar då markeringsspelet från försvaret är under all kritik vid båda tillfällen. 

Diogo Dalot: 4
Är otroligt vass i det offensiva omställningsspelet, mindre i defensiven. Behöver jobba upp sitt man-mot-man spel för att vara en trygg punkt i backlinjen.

Victor Lindelöf: 4
Står för ett par fina uppspel och är en trygg punkt i försvaret. Stabil insats på det hela taget. 

Harry Maguire: 4
Spelar defenitivt upp sig i förhållande till den senaste tidens prestationer. Inte lika stressad när han spelar höger i mittlåset. Godkänd. 

Alex Telles (ut '74): 2
Båda målen som kommer är en direkt följd av Telles urusla och direkt svaga markeringsspel. Vid det första är han vilse, och på det andra är han helt enkelt för långsam för att ta sig in i rätt position och yta, trots dialog från Vigge. Ett par farliga inlägg som dock suddas ut av det direkt svaga försvarsspelet. 

Jesse Lingard (ut '63): 3
Kommer inte till sin rätt alls idag. Har en otrolig höjd i de bästa stunder och det vara också nära i första halvlek att han skulle ta sig förbi sista försvararen, men snubblade. Kom inte in i matchen. 

Paul Pogba (ut '74): 5
Agerar stundtals magnifikt, och visar vad hans höjd innefattar. Dessvärre visar sig detta för sällan och en separation är nog svår att undvika till sommaren. Idag var Pogba på spelhumör och det syntes. 

Bruno Fernandes: 4
Har fortfarande svårt att finna formen från förra säsongen men är trots det otroligt viktig för laget i sista tredjedelen. Bygger upp och serverar farliga passningar som i många fall förtjänar ett betydligt bättre öde. Godkänd insats som ger mersmak!

Anthony Elanga: 5
Rivig och slitig under hela matchen. Pressar fram 1-0 som han serverar Ronaldo på ett silverfat. Otroligt bra prestation, även i det tysta. 

Cristiano Ronaldo: 7
Hattrick! Än en gång visar Ronaldo att hans kapacitet är högst av dem allas. Tack och bock för dagens prestation!

Jadon Sancho: 4
Ligger på och håller upp pressen. Hade också ett par farliga lägen som kunde slutat bättre. En godkänd insats av Sancho!

Inhoppare:
Nemanja Matic (in '63): 4

Trots att det allt som oftast går otroligt långsamt så visar serben att han är otroligt nyttig att ha att tillgå i pressade lägen. Han erbjuder lugn och trygghet som annars saknas på Uniteds mittfält. Bra insats och tack för de här åren Nemanja!

Juan Mata (in '74): 4
Erbjöd ett lugn och stod även för ett par giftiga löpningar in i boxen. 

Marcus Rashford (in 74): 4 
Hann inte uträtta allt för mycket men erbjöd trots det ett bra understödd i presspelet och slet hårt för att återerövra bollen vid ställning 3-2. 

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-04-16 18:02:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham