Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Nottingham Forest
Marcus Rashford imponerade i segermatchen mot Nottingham

Spelarbetyg: Manchester United – Nottingham Forest

Julhelgen är över och en god fortsättning blev det även på planen. Ett sjukdomsstukat Manchester United lyckas tämligen komfortabelt städa av ett för dagen gulklätt Nottingham Forest. De två målen från den första halvleken satte tonen för fortsättningen av matchen där Marcus Rashford visade att han konserverat formen från VM-slutspelet.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 4
Har en förhållandevis lugn dag på kontoret. Bröstar kyligt en boll till hörna i den första halvleken och inger ett lugn till den till stora delar nykomponerade backlinjen.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Första starten för säsongen i Premier League och gör utifrån dessa förutsättningar en bra insats. Stabil defensivt och försökte utefter bästa förmåga att även fylla på framåt när tillfälle gavs.

Raphaël Varane (Ut: 77´): 5
Med anledning av den sjukstuga som framförallt drabbat backbesättningen så skulle mycket av ansvaret hamna på Varane. Han gjorde ingen besviken utan var den ledare som den halta backlinjen behövde. Minst sagt imponerande av fransmannen bara knappa veckan efter den så tunga finalförlusten mot Argentina.

Luke Shaw: 6
Fyllde inte bara upp höjdmetrarna på mittbackskollegan till Varane i Martinez frånvaro, utan står för en mycket solid och bra insats på en minst sagt ovan position. Visar att man med klokhet och spelförståelse till och med kan vikariera som mittback i en såpas tuff liga som Premier League.

Tyrell Malacia: 3
Är bättre när laget har bollen i egen ägo, än när man inte har det. Lite tunn i närkampsspelet som tyvärr blir påtagligt alltför ofta under matchen.

Christian Eriksen (Ut: 77´): 5
Det är en sådan fröjd att se Christian Eriksen spela fotboll. Med till synes enkla medel gör hans aktioner stor påverkan på lagets kollektiva spel. Arkitekten bakom den vackra hörnvarianten som ledde till Uniteds ledningsmål.

Casemiro: 6
Är precis den chef centralt som alla supportar drömt om att han ska vara. Täcker ytor, glidtacklar och startar många av de lovande anfallen med bra första passningar. Visar klass rakt igenom.

Marcus Rashford (Ut: 86´): 6
Fylld av självförtroende efter ett VM som för honom personligen får anses sammanfattas som succéartat. Formligen flyter fram i spelet och med ett mål och en assist visar han med all önskvärd tydlighet att han kommer vara att räkna med under den vårsäsong som väntar.
 
Bruno Fernandes: 4
Rör sig över stora ytor på planen och är nyttig för laget i båda längdriktningarna. Inte lika synlig i det offensiva spelet som man oftast är bortskämd med, men står totalt sett för en godkänd insats.

Antony (Ut: 65´): 3
Har hittills svårt att få utlopp för sitt register i den röda tröjan. Vill mycket men spelar oftast allt för svårt och utan någon tydlig slutprodukt.
 
Anthony Martial (Ut: 65´): 4
Målskytt i den första halvleken efter ett fint anfall. Löpvillig och företagsam utan att komma till fler riktigt klara målchanser.

Byten/Inhoppare

Alejandro Garnacho (In: 65`): 5
Väldigt spännande spelare som med sin naturliga frejdighet gör att förväntan går upp varje gång han får bollen.
 
Donny van de Beek (In: 65´): 4
Rörlig och löpvillig och erbjuder ett alternativ till sina medspelare på ett bra vis under de minuter han fick under matchen.

Harry Maguire (In: 77´): 4
Kom in från bänken efter förkylning. Hjälper till att stänga ner den ledning man har utan att direkt sätta något större avtryck.

Fred (In: 77´): 4
Kommer in och jobbar hårt som sig bör. Hinner också bli målskytt fint framspelad av landsmannen Casemiro.

Anthony Elanga (In: 86´): –
Spelade för kort tid för att betygsättas

Vem vill du ge en extra ros eller bukett med ris? Lämna din kommentar och gör din röst hörd!


GGMU

TV: Rashford visade vägen mot Nottingham Forest

Andreas Astegren@astegren2022-12-27 23:07:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham