Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Roma

Spelarbetyg: Manchester United – Roma

Det började hur bra som helst men sedan blev det oroligt och det där semifinalsspöket kändes allt för närvarande. Men så kom andra halvlek och United tryckte gasen i botten och körde över Roma. Sex mål och en fot står stadigt i finalen, då blir det flera höga betyg.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


David De Gea: 2
Släpper in två mål, en straff och sedan bökade Dzeko in den från nära håll. Kan inte beskyllas för något av dem, men när det är straffar mot spanjoren är det alltid mål. Annars har han inte speciellt mycket att stå i men är alert på en Dzeko-nick i andra.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Ställdes mot förre Unitedspelaren Mkhitaryan och hade periodvis lite bekymmer. Hamnade ur position några gånger när Roma kom fram, men under andra halvlek när det var United för hela slanten var det inga problem defensivt samtidigt som han stack upp på offensiv planhalva och avslutade ett anfall där Cavani kunde raka in returen.

Victor Lindelöf: 2
Hamnade ur position vid något tillfälle och hade vissa problem, speciellt under första halvlek. När United sedan tryckte gasen i botten i andra behövde han inte tänka så mycket på defensiven utan kunde visa upp sin passningsfot lite mer.

Harry Maguire: 2
Precis som Lindelöf kom han fel någon gång och lyckades inte stoppa Dzeko från att trycka in Romas andra mål. Gjorde inte mycket fel under andra halvlek och hade bra kontroll vid de tillfällen gästerna stack fram.

Luke Shaw: 3
Inte den bästa prestationen under första halvlek och upphävde offsiden till det andra målet när United kom helt fel i försvarsspelet. Kom sedan in i det rejält i andra när han fyllde på längs kanten med flera fina inspel och hittade ett fint samspel med Pogba, och blev den Shaw vi lärt känna nu.

Fred: 3 (ut 83’)
Inte brassens allra bästa match i United, lite slarvig med boll och tappade uppmärksamheten vilket öppnade upp för Roma. Krigade ändå på, vann boll och hade några bra aktioner som gav United lägen att gå framåt snabbt.

Scott McTominay: 2
Precis som Fred lyckades han inte riktigt ta tag i matchen under första halvlek, men fick bättre grepp under andra när hela United steppade upp och körde över gästerna.

Marcus Rashford: 2 (ut 76’)
När man ser att Marcus ska spela på högerkanten vet man att engelsmannen inte kommer få ut det mesta av sitt spel, vilket han inte fick ikväll heller. Kom aldrig riktigt in i matchen och överglänstes av de andra offensiva spelarna. Trots att han spelat halvskadad en längre tid går det inte att klaga på arbetsinsatsen han lägger ner.

Bruno Fernandes: 5 (ut 89’)
Två mål och två assist, dessutom hockeyassist till de två andra målen. Inlägg, luriga instick, straffmål, vad gjorde han inte ikväll? Dessutom flera andra fina aktioner, hittade fria ytor och var inblandad i det mesta som hände. Kom till United för att vinna titlar och gör verkligen sitt för att det ska bli verklighet.

Paul Pogba: 4
Nedtagningar, driv med bollen, crosspassningar från stillastående. Jättefint mål och högst inblandad i det mesta United producerade framåt. Pogba visade vilken briljant verktygslåda han sitter inne med och var dominant i sin fria roll från vänsterkanten. Det enda lilla minuset är straffen han drog på sig när hans hand kom i vägen för ett inlägg.

Edinson Cavani: 5
Visst, uruguayanen kunde och borde gjort mål på någon av de chanser han bränner. Men när han vinner en straff, perfekt spelar fram till Brunos första mål och ger Greenwood ett friläge till matchens sjätte kan vi lägga missarna åt sida. Just ja, han gör ju två mål värdig en toppanfallare också. Är dessutom oerhört nyttig i presspelet från sin position lägst fram.

Inhoppare:

Mason Greenwood: 4 (in 76’)
Spelade kanske lite för kort tid för att betygsättas egentligen, men aktionen när han tar med sig Cavanis passning och sedan trycker bollen i mål förtjänar ändå ett högt betyg.

Nemanja Matic: (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2021-04-30 00:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham