Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Sheffield United

Spelarbetyg: Manchester United – Sheffield United

Det blev aldrig något snack om vart poängen skulle hamna, och United verkar ha bevarat den fina form man hade innan uppehållet. Flera fina prestationer idag, men visst sticker Anthony Martials tre mål ut lite extra.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd
 
David De Gea: 3
Kanske ska vara en 2:a på De Gea Gea egentligen, inte för att han gjorde något dåligt utan för att han helt enkelt nästan inte har något alls att göra. Räddar McBurnies distansskott med tio kvar och utöver det bara lite spel med fötterna. Men gör som sagt allt han ska och jag ger honom en 3:a.
 
Aaron Wan-Bissaka: 4
Blir inte speciellt hotad defensivt och mer fokus hamnar då offensivt. Satt precis och antecknade att det behövs mer kvalité i sista tredjedelen för att han ska ta nästa steg när han lurar bort en motståndare och serverar Martial till matchens andra mål. Tredje inlägget som ger mål sen i vintras, så visst utvecklas han. Och ska ha credd för att han hela tiden tar sig fram och försöker.
 
Victor Lindelöf: 3
Alert, kliver fram när det behövs och faller när det behövs. Ställs inte på allt för stora test idag men gör en fin match med några viktiga brytningar. Ny hållen nolla för firma Lindelöf-Maguire.
 
Harry Maguire: 3
Likt Lindelöf ställs kaptenen inte på allt för stora test, men har ett bra samarbete med svensken. Som sagt, ny hållen nolla. Är även farlig i offensivt straffområdet på fasta situationer, men kom inte närmre än ett bortdömt mål idag.
 
Luke Shaw: 2
Står för några viktiga brytningar, men kom fel i position någon gång när Sheffield kom fram på sin högerkant. Fyllde på offensivt för att ge Rashford frihet. Fint inspel till Ighalo på slutet, men hade önskat lite mer i sista tredjedelen.
 
Paul Pogba: 4 (ut 79’)
Gjorde ett jättefint inhopp mot Tottenham och när han nu fick starta bara fortsatte han på den inslagna vägen. Bjuder på aktioner och passningar som inte många spelare i världen klarar av. Ligger lite lägre än Bruno, men hittar ständigt kombinationer och tar sig själv till lägen. Så härligt att ha honom tillbaka i spel och i denna form.
 
Nemanja Matic: 3
Tar ankarrollen med pondus och erfarenhet, vilket ger Bruno och Pogba lite mer fria tyglar att ge sig av offensivt. Gillade också att han hela tiden försökte hitta en passning framåt, och gav sig själv av vid några tillfällen. Tuff kamp om denna platsen mellan Matic, Fred och McTominay.
 
Bruno Fernandes: 3 (ut 79’)
Första gången han startade tillsammans med Pogba, och visst fick vi se att det kan bli riktigt bra. Försöker hela tiden hitta de farliga ytorna, och försöker sig på den avgörande bollen som United så länge saknat. Lyckas inte alltid, men så viktigt att han fortsätter. Och när han lyckas blir det alltid farligt, som den lilla skarven innan 3-0.
 
Mason Greenwood: 2 (ut 79’)
Absolut inte en dålig insats av den unge engelsmannen, men idag fanns det spelare som överglänste honom. Kom till några avslutslägen men utan att riktigt få till skärpan. Fick inte samma grepp om matchen som sina offensiva kamrater, men försöker alltid ta sig mot mål och hitta avslutslägen.
 
Anthony Martial: 5 (ut 79’)
Skärpan fanns inte riktigt där mot Tottenham, men idag fanns den där från första minuten. Hattrick, så fin med bollen på små ytor, hittar fina kombinationer och lägger ner ett stort jobb. Gillar verkligen de två första målen, riktigt målskyttsmål. Och det tredje går inte av för hackor det heller.
 
Marcus Rashford: 3 (ut 79’)
Grämer sig helt säkert att han inte lämnar planen som målskytt, får istället nöja sig med två fina framspelningar till Martial. Försöker utmana men lyckas inte alltid, gör ändå två matchavgörande aktioner när han spelar fram till målen. Och fortsätter han så här kommer målskyttet komma även för honom.
 
Inhoppare:
 
Odion Ighalo: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Andreas Pereira: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Scott McTominay: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Juan Mata: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Daniel James: (in 79’)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-06-24 21:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham