Lagbanner
2022-10-27 21:00

Manchester U - FC Sheriff Tiraspol
3 - 0

Spelarbetyg: Manchester United – Sheriff Tiraspol
En av kvällens målskyttar - Diogo Dalot - firar sitt mål tillsammans med lagkamraterna.

Spelarbetyg: Manchester United – Sheriff Tiraspol

Manchester United var totalt dominanta från första avspark till sista avblåsning. 3-0 innebär säkrat avancemang i Europa League, och kampen om förstaplatsen lever fortsatt. Ten Hag kunde göra tidiga byten för att vila vissa i ett United-lag som rakt igenom gjorde ganska bra prestationer. Roligast var nog ändå att få se Alejandro Garnacho starta och bjuda på en hel del läckerbitar.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 4
Sätter en utspark snabbt direkt i början av matchen för att få till en omställning, rör väl bollen någon gång till med fötterna men är efter det inte delaktig i matchen över huvud taget. Oerhört lugn dag på jobbet, men alltid skönt att hålla nollan.

Diogo Dalot (ut 63’): 5
Tack vare Uniteds konstanta och totala spelövertag kan portugisen ta en väldigt framskjuten position, dels på kanten men också när han rör sig in centralt och ger ytterligare alternativ. Hans rörlighet ger United fler nycklar när de försöker låsa upp det defensiva blocket. Får efter en tids bra prestationer kröna dagen med att nicka in ledningsmålet på en hörna.

Victor Lindelöf: 5
Precis som resten av United ställs svensken inte inför speciellt mycket bekymmer i defensiven, och de gånger Sheriff tar sig fram löser han det fint. Visar upp sin passningsfot vid några tillfällen, och ger sig ut på någon offensiv rajd i andra halvlek. En prestation som borde ge honom fortsatt förtroende till helgen.

Lisandro Martinez (ut 45’): 5
Det är inte jättemycket prov han ställs på i defensiv riktning – men de gånger han behöver ingripa gör han det bra. Solid och följsam, kvick in i situationer och återvinner boll när Sheriff några enstaka gånger tar sig fram. Försöker också med några passningar in i straffområdet för att lösa upp den defensiva muren. Byts ut i paus för att få lite vila.

Tyrell Malacia: 5
Hittar tidigt ett bra samspel med Garnacho framför sig, där han tar sig runt på kanten men även – likt Dalot – glider in centralt och överbelastar de ytorna. Visar prov på sin intensitet vid några tillfällen när han vinner tillbaka boll, och får till något inlägg som kunde blivit farligt. Får avsluta matchen som högerback och klarar det bra.

Casemiro (ut 63’): 5
Inleder matchen med att missa någon enkel passning och får sen en smäll på munnen och blöder lite. Hittar in i matchen där han kanske inte framför allt behöver vara den där bollvinnaren han är så bra som, tar sig istället in i straffområdet när tillfälle ges för att ge ytterligare närvaro och öppna upp ytor för andra spelare. Ett viktigt arbete, och en bra insats.

Christian Eriksen: 6
När sherifferna ligger så lågt och egentligen bara vill försvara krävs det att någon vill sätta passningar som skär genom lagdelar och ställer lite frågor – den spelaren var Eriksen idag. Det var inte varje försök som lyckades, men flera gånger gjorde de det och då skapades lägen. Slår hörnan till Dalots mål och testar målvakten med något distansskott. Visar hur viktig han är i denna typ av matcher.

Antony (ut 45’): 5
Gör en helt okej halvlek, utan att för den skulle sticka ut speciellt mycket. Men det är klart, när han gör sin lilla snurr-snurr sticker han ändå ut. Har en del bra aktioner, bland annat när han vrider med sig bollen och avslutar med högern (!) – mer slutprodukt och effektivitet lite oftare hade man ändå önskat sig i de offensiva aktionerna. Kliver av i paus för att få vila inför helgen.

Bruno Fernandes: 5
Gör ett oerhört viktigt jobb under första halvlek när han ständigt och jämnt tar löpningar i djupet och gör sig spelbar. Spelar fram till flera bra lägen både när han använder fötterna och när han använder pannan. Flyttar ur till höger i andra halvlek och då försvinner vissa löpningar, men istället piskar han in flera fina inlägg – typ assist till Ronaldos mål.

Alejandro Garnacho (ut 79’): 6
Efterlängtad start för den unge argentinaren – och han gjorde oss inte besvikna. Under en match där United var totalt överlägsna var det han som mest av alla blixtrade till och stod för det oväntade. Satte ofta full fart mot försvararna och hade övertag på sin vänsterkant. Utmanade, tog sig runt och vann en hel del frisparkar. Det som saknades var egentligen bara lite mer kvalitet i den sista bollen i avgörande lägen, men fin och lovande insats.

Cristiano Ronaldo: 5
Tillbaka igen med en del att bevisa, och precis som vanligt syntes det hur målsugen han var. Kommer till flera bra lägen men länge såg det ut som att han skulle få lämna matchen mållös. Sätter en nick över, gör strålande förarbete innan han skickar ett skott en bra bit utanför och prickar in en boll från offsideposition. Till slut får han fira ett mål när han rakar in sin egen retur, viktigt både för självförtroendet och för Ronaldo-situationen i United.

Inhoppare:

Harry Maguire (in 46’): 4
Tillbaka från skada och inleder med en bra aktion när han avväpnar ett omställningsläge. Försöker hitta spelvändningar och gör en helt okej comeback. Viktiga minuter i benen nu när Varane är skadad.

Marcus Rashford (in 46’): 6
Tar rollen som tia och bjuder oss på flera fina prestationer. Lyfter in ett precist inlägg till Bruno, tar med sig bollar snygg och gör det oerhört elegant när han får rejäl fart på nicken som ger United 2-0.

Luke Shaw (in 63’): 5
Hinner knappt komma in på plan innan han prickar pannan på Rashford som utökar Uniteds ledning. Stabil och trygg.

Scott McTominay (in 63’): 4
Sticker inte ut särskilt mycket, men gör det han ska och det gör han bra.

Donny van de Beek (in 79’):
Spelade för kort tid för att betygsättas. Kul att se honom tillbaka, såg spelsugen ut och försökte bli involverad.


Vad tänker du om matchen och prestationerna? Håller du med om att Garnacho och Eriksen stack ut lite extra, eller är det någon annan som förtjänar mer beröm?
Det gärna med er av era tankar i kommentarsfältet.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2022-10-27 23:28:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham