Lagbanner
Old Trafford, 2022-02-12 13:30

Manchester U - Southampton
1 - 1

Spelarbetyg: Manchester United - Southampton

Spelarbetyg: Manchester United - Southampton

Andra raka krysset för Man United i ligan och nya tappade poäng i jakten på topp 4. Återigen blir missade chanser de som fäller United denna match i en annars ganska välspelad match från båda lag. Man kliver nu in i ett avgörande skede i säsongen där slutspelet i Champions League drar igång nästa vecka och då kampen om topp 4 verkligen är tight så den nuvarande formen är en aning oroväckande.

1.  Sälj!
2.  Usel
3.  Underkänd
4.  Godkänd 
5.  Bra
6.  Mycket bra
7.  Best 


David De Gea: 5
Chanslös på Adams mål. Står annars för flera bra räddningar på bland annat skott från Armstrong och Broja. Den i år som haft högst lägstanivå.

Diogo Dalot: 3
Betydligt mer aktiv än Shaw offensivt men det är även på hans yta som kvitteringen kommer och även där som de farligaste av Southamptons chanser kommer. Blandar och ger lite för mycket. 

Harry Maguire: 3
Ett snäpp bättre än tidigare prestationer vilket mest innebär att han inte står för ett avgörande misstag i dagens match. Fortsatt klumpig i många situationer och ger nästan bort en straff. Dock plus att han hotar på offensiva fasta och är sånär på att avgöra matchen.

Raphael Varane: 4
Tycker hans säsong i helhet vart aningen underskattad. Står ofta rätt och vinner majoriteten av sina dueller. Däremot är samspelet med Maguire virrigt vilket kanske snarare är engelsmannens fel än Varane.

Luke Shaw: 3
Inte lika offensiv som förra matchen och tappar även bort Armstrong vid ett antal tillfällen. Inte kommit upp i samma nivå som förra säsongen men tycker fortsatt att han är mer förtroendeingivande än Telles.

Scott McTominay (ut 76’): 4
Mittfältskampen mot Romeu och Ward-Prowse är såklart en tuff sådan och framförallt i andra tog Southampton över men tycker man gör ett bra jobb i att få ur Ward-Prowse ur matchen. Samspelet med Pogba kommer behöva mer tid men tycker McTominay hittat en mer jämnhet i sitt spel än tidigare. 

Paul Pogba: 4
Jag är en av dem som alltid gläds av att se Pogbas namn i startelvan då har erbjuder en annan dimension i anfallsspelet. Står för några bra aktioner men inget direkt avgörande. Lär bli en viktig spelare för resterande säsong.

Marcus Rashford (ut 82’): 4
Är väldigt bra första halvtimmen och serverar Sancho till öppet mål när United tar ledningen. Är otroligt rapp när han kliver iväg i djupet och formen känns gryende. Mattades av under matchens gång.

Bruno Fernandes: 4
Passningen till Rashford innan 1-0 är av högsta klass och rör sig bra utan boll. Jag försvarar Fernandes i att han alltid söker en avgörande pass men däremot kan inte varje inlägg gå mot Ronaldo för då blir det för lättläst. Visar alltid upp mycket vilja vilket mer borde ta efter.

Jadon Sancho: 5
Bäst av de offensiva spelarna och har börjat ta för sig alltmer vilket ledde till ett mål idag. Är ett djupledshot men även duktig i kombinationsspelet vilket gör han väldigt flexibel i offensiven. Beslutsfattningen i avgörande situationer kan dock bli bättre.

Cristiano Ronaldo: 3
Står för en grov miss direkt i matchinledningen när han med öppet mål inte får nån kraft i avslutet vilket gör att det kan rensas bort. I övrigt rätt osynlig och vi får hoppas att han kan prestera i sin favoritturnering Champions League istället. 

Avbytare:
Jesse Lingard (in 76’): -
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga (in 82’): -
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik Söderlund2022-02-12 17:28:23
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham