Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Southampton
Ajaj Casemiro...

Spelarbetyg: Manchester United - Southampton

Manchester United fick nöja sig med en poäng mot tabelljumbon efter att Casemiro med sin andra utvisning för säsongen förstörde dagen för sitt eget lag.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 5
Fångade det som kom emot honom utan att behöva förta sig. Fick den relativt enkla räddningen på Walcotts svaga frilägesavslut att se väldigt svår ut. Trots allt noterade spanjoren sin 18e nolla för året.

Aaron Wan-Bissaka: 5
Det blev en typisk Wan-Bissaka-match med böljande spel med många chansartade brytningar som huvudingrediens. Räddade en boll på mållinjen och är stenhård i duellerna. Har ett klart grepp om högerbacksplatsen.

Raphael Varane: 5
Lugn och trygg när det blåser hårt. Klev upp i planen och stöttade det decimerade mittfältet med flera resoluta aktioner. Släppte ett par bollar bakom sig men genomgående fin insats från fransmannen.

Lisandro Martinez (Ut 90): 6
Inledde, precis som hela laget, lite skakigt och hamnade fel i flera situationer. Efter det gula kortet växte Martinez till en jätte. Få (inga?) övermän bland ligans mittbackar med bollen vid fötterna.

Luke Shaw: 5
Gör sin vana trogen på nytt en stabil insats defensivt. Smart och klok med bollen. Vågar kliva upp i planen även efter utvisningen men visst borde han ha gjort något bättre av det halva friläget i andra.  

Casemiro (Utv 34): 2
En klumpig och huvudlös tackling sätter laget i en mycket svår sits. Inte bara i dagens match. Brassen har med de kommande fyra matcherna inräknade, lyckats med konststycket att vara avstängd hela 8(!) matcher denna säsong. Det är direkt uselt.

Bruno Fernandes: 4  
Lagkaptenen hann knappt finna sig till rätta i sin nya position innan Casemiro decimerade möjligheterna för Bruno att glänsa. Löper mycket och är som vanligt inblandad i det mesta framåt. Såg tröttkörd ut sista kvarten. Lär behöva vilas.  

Antony (Ut 74): 3
Lyckades inte konservera de senaste matchernas form och såg mest frustrerad ut. Får ut på tok för lite av sitt bollinnehav och borde bytts ut tidigare.

Jadon Sancho (Ut 73): 4
Fick så till slut chansen som tia och gjorde framför allt ett mycket bra defensivt arbete. Hade inte riktigt dagen i den sista tredjedelen och dröjde ibland med bollen någon sekund för länge. På god väg mot formen.

Marcus Rashford: 3
Det blev en halvdan eftermiddag för Rashford och då brukar United ha svårt med målskyttet.

Wout Weghorst (Ut 44): 3
Borde gjort något bättre av Shaws fina inlägg. Har en märklig förmåga att trots sin längd förlora majoriteten av nickduellerna. Offrades efter utvisningen.

Inhoppare:

Scott McTominay (In 44): 4
Fick den otacksamma uppgiften att fylla Casemiros skor och gör det helt okej. Kan plötsligt bli en nyckelspelare de kommande matcherna.  

Alejandro Garnacho (In 73, Ut 90): 4
Hann inte med så mycket mer än att bli brutalt nedsparkad av Walker-Peters. Hämtade sig inte efter smällen och fick linka av på stopptid.

Facundo Pellistri (In 74): 4
Ryktades starta, men fick nöja sig med sista tjugo. Ser väldigt spelsugen ut och är svår att komma åt med bollen klistrad vid fötterna. Lovande inhopp.

Fred (In 90): -
Spelade för kort tid för att betygssättas

Harry Maguire (In 90): -
Spelade för kort tid för att betygssättas

Håller du med om betygen? Kommentera nedan.

GGMU
 

Micke Martinsson2023-03-12 18:14:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham