Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham
Kvällens målskyttar firar en jättefin insats där United tar med sig tre tunga poäng.

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham

Oj vilken härlig match det här var – fart och fläkt, dueller och press. Efter ungefär tio minuter tog Manchester United över totalt och då var det egentligen bara Hugo Lloris i gästernas mål som inte gjorde att det blev en större segermarginal. Bästa prestationen under ten Hag hittills, och så många riktigt bra individuella insatser.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 5
Sätts ärligt talat inte på så speciellt mycket prov under matchen. Gör en räddning på ett Kane-avslut från svag vinkel och gör sig stor när Kane står i offsideposition. Tycker också man kan se intentioner till att ta sig ut och avväpna bakom en högre backlinje. Inget att klaga på.

Diogo Dalot: 6
Både över- och underlappar Antony i offensiven, och höjer kvaliteten i passningsspelet från senaste matcherna. Precist inlägg till ytterbackskollega Shaw, skapar ytor och oreda med sina löpningar även om han inte alltid själv får bollen. Defensivt finns han också på plats och är en stor del av en backlinje och ett lag som idag funkar hur bra som helst.

Raphael Varane: 6
En jätte i de bakre leden där han styr och ställer och växer ut till den ledare vi hoppades han skulle kunna vara. Bjuder på några passningar som skär genom lagdelar, vinner typ allt i luften och sätter inte många – om några – fötter fel. Vågar också kliva framåt hela tiden istället för att falla av vilket ger hela laget möjligheter att sätta press snabbt.

Lisandro Martinez: 6
Precis som Varane är han proaktiv i det mesta han gör. Står inte på hälarna utan kliver framåt och visar en härlig attityd som stänger ner Tottenhams offensiv. Harry Kane sökte sig mot argentinaren ofta, men gick förlorande ur de duellerna. Tack vare sin aggressivitet tar han duellerna och stör när han inte varje gång kan nå högst i luften.

Luke Shaw: 6
Lite känsla av den Luke Shaw vi fick se säsongen fram till EM, som han krönte med mål i finalen mot Italien. Likt de andra agerar han snarare än reagerar, och erbjuder hela tiden ett alternativ offensivt. Gillar även hans lite småfula sida när han petar undan bollen för Doherty som vill ta ett snabbt inkast. Malacia har något att bita i om han ska ta tillbaka platsen.

Casemiro (ut 87’): 6
Äger tillsammans med Fred mittfältet totalt, han är lugn och trygg i aktionerna med boll och aggressiv och smart i presspelet och bollvinsterna. Står rätt, värderar och är även progressiv i passningsspelet. En riktigt bra insats helt enkelt. Inte långt ifrån att dundra in en vänsterkanon heller, och nu har han väl skjutit in båda fötterna inför Chelsea på lördag.

Fred: 6
Om en sjua ska delas ut ska det vara något extraordinärt, men Fred gör en i stora stycken briljant match. En gigant på mitten tillsammans med Casemiro. Är precis överallt på plan, löper som typ bara han kan, vinner boll, står i vägen, kastar sig in och bryter upp Tottenhams spel gång på gång. När han då dessutom tar sig in i offensivt straffområdet flera gånger, slår öppnande passningar och dessutom sätter ledningsmålet är det bara hatten av för brassen.

Antony (ut 76’): 5
Har en offensiv spets som han visar upp vid några tillfällen, framförallt när han sätter Lloris på prov i första halvlek och fransmannen får också ta hjälp av stolpen. Kan ibland hålla bollen lite väl länge, men är högst delaktig i ledningsmålet och bjuder på några soloåkningar. Tar dessutom ett bra jobb i presspelet.

Bruno Fernandes: 6
Precis som vanligt är det inget fel på arbetsinsatsen från kaptenen, och idag var han dessutom tillbaka till sitt mer eller mindre bästa och är så mycket skarpare i de avgörande situationerna. Pressar och stressar mest hela tiden, och kröner insatsen med ett elegant avslut som han smeker in i bortre burgaveln.

Jadon Sancho (ut 87’): 4
Får en tuff start på matchen där bolltouchen inte alls sitter och han ger bort bollen flera gånger. Spelar sen upp sig och gör det bättre, och är den som lägger upp bollen för Freds avslut som gav ledningsmålet. Men det lilla extra saknas, man vill se honom sätta ett större avtryck. Ändå ett gott dagsverke.

Marcus Rashford: 5
En väldigt fin insats och egentligen är det bara det där målet som saknas för att betyget ska gå upp ett snäpp. Hans löpningar i djupet öppnar upp så mycket och är så himla viktiga för Uniteds offensiv och spel i stort. Gör några bra individuella prestationer och det är bara Lloris storspel som håller honom borta från målprotokollet – kanske att han kunde fått till avsluten aningen bättre också.

Inhoppare

Scott McTominay (in 76’):
Spelade för kort tid för att betygsättas. Stärker upp och är inte alls rädd för att smälla på i duellerna.

Anthony Elanga (in 87’):
Spelade för kort tid för att betygsättas, men kul att se honom få några minuter på plan.

Christian Eriksen (in 87’):
Spelade för kort tid för att betygsättas. Speciellt för dansken att komma in och möta sitt gamla lag och sin gamla tränare.

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2022-10-19 23:47:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham