Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United – Villarreal
Ronaldo avgjorde i 95:e minuten och firandet visste inga gränser.

Spelarbetyg: Manchester United – Villarreal

Det såg länge inte särskilt bra ut och verkade bli ett tung poängtapp och en mardrömsstart i CL, men sen klippte Telles till och vem om inte Ronaldo avgjorde i sista minuten mot Stretford End. Ett sådant avgörande gör så klart att betygen ändå blir högre.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 6
När Villarreal kommer fram till några fina chanser under första halvlek visar spanjoren klassen med flera finfina räddningar. Kan inte göra speciellt mycket på målet, men räddar United med en grym dubbelräddning med handen efter att kanske släppt en lite svag retur rakt ut. Visst är det lite av den gamla de Gea vi får se nu igen.

Diogo Dalot: 3
Egentligen vill jag inte vara för hård mot Dalot som lägger ner ett hårt jobb matchen igenom och försöker, men tyvärr är det inte mycket som lyckas idag. Förbispelad och bortgjord gång på gång av Danjuma – precis som vid baklängesmålet – och kunde inte väga upp det med en offensiv insats.

Victor Lindelöf: 4
Kan man önska att han hade kunnat ge bättre understöd till Dalot, ja det kan man nog. Han hinner inte täcka upp vid första stolpen när Villarreal tar ledningen, men visar ändå under matchen prov på ett fint och följsamt försvarsspel vid flera tillfällen. Också några fina passningar i djupet, så en helt okej insats.

Raphael Varane: 5
Visst går han bort sig rejält när han missar bollen vilket nog borde straffat sig men Alcacers skott smiter utanför. Spelar sedan upp sig och är dominant i duellspelet både längs marken och i luften. Missar någon längre passning men slår betydligt fler som sitter fint ut mot kantspelarna.

Alex Telles: 5
Alltså ska man göra sitt första mål i Manchester United kan man ju lika gärna dunka in en drömvolley på Old Trafford. Det lilla samspråket med Bruno vid frisparken och sen volleyn, vilket mål. Ganska bra koll defensivt och växer ytterligare med självförtroende efter målet.

Scott McTominay: 4
Spelar centralt tillsammans med Pogba men fick ofta täcka stora ytor när fransmannen fick lite mer fria tyglar offensivt. Får inte alls tag på mittfältet i första halvlek men står för några fina insatser i andra när han vinner boll och täcker ett tungt skott med bröstet med minuter kvar.

Paul Pogba: 4
En nyfriserad Pogba slår några av sina patenterade direktpassningar i djupet, så himla underbara att se och kunde med lite flyt gett ett självmål. Får utrymme att ge sig av offensivt från sin centrala roll men får inte ut så jättemycket även om han visar prov på en del fina aktioner.

Mason Greenwood: 4
Börjar med några fina löpningar men försvinner nästan helt från matchen under långa perioder innan han blixtrar till några gånger i andra halvlek. Gillar sättet han utmanar och skickar bollen mot mål, men lite för lite fick vi se av talangen idag.

Bruno Fernandes: 4
Dagens kapten kämpar och sliter men får inte till sin touch riktigt och förlorar en del dueller. Trots det försöker han driva på laget med sina löpningar in i de ytor som ges och den precisa frisparken till Telles mål är ju superfin.

Jadon Sancho: 4
Han blandar och ger lite, men frågan är om detta inte är hans bästa insats för United hittills. Försöker utmana och tar sig förbi vid några tillfällen, och visar prov på sin finfina touch i en del mottagningar och skarvar. Lite för lite slutprodukt för högre betyg, men på rätt väg är han nog.

Cristiano Ronaldo: 5
Njaa det här var inte så br… jodå, när klockan är inne på den 95:e minuten nosar han upp ett läge och trycker in det avgörande målet och ger United luft under vingarna framåt. Svag matchen igenom annars och lyckas inte med så mycket när han driver ut mot kanterna. Sen är han där och avgör och då lyfter betyget betänkligt. Dessutom ny rekordhållare i antal spelade CL-matcher.

Inhoppare:
Edinson Cavani: (in 75’)

Spelade för kort tid för att betygsättas. Gav energi med sitt löpande och gör sånär mål när han får bollen i huvudet efter att försvararen missat nicken.

Nemanja Matic: (in 75’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men gav lugn och hittade några fina passningar.

Jesse Lingard: (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men hans inhopp var fullt av energi och gör sånär mål själv innan han hinner upp bollen och petar fram den till Ronaldos avgörande. Så ska ett inhopp se ut.

Fred: (in 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pontus Berg Nilsson@aakessonjohan2021-09-29 23:56:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham