Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United vs Liverpool

Spelarbetyg: Manchester United vs Liverpool

Ett mer slagkraftigt Manchester United ställde upp mot Liverpool med bara Eric Bailly kvar från Leicester matchen. Men utan Harry Maguire i backlinjen såg försvaret skakigt ut och tre defensiva misstag gjorde så att rivalerna vann.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd


Dean Henderson: 2
Kunde inte göra något på kvitteringen. Däremot slarvade han när inte kunde hålla bollen när Fimino gjorde sin andra för dagen. Kan inte påstå att han är given som första val.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Assisterade Fernandes på första målet och visade upp fina offensiva kvaliteter. Men följde upp detta med att stå helt fel när Jota klackade in kvitteringen. Många tveksamma beslut.

Victor Lindelöf: 2
Inte bekväm i sitt spel utan Maguire bredvid sig. Kändes likt helt Manchester United försvaret förvirrad och inte i synk. Förväntades att ta över rollen som ledare i försvaret men det blev istället två fasta situationer som man släppte in på.

Eric Bailly: 1
Enda spelaren kvar i startelvan från Leicester matchen. Kunde utmana Salah och Jota i duellspelet med sin fart. Såg ut först att orsaka en straff när han gick våldsamt in mot Nat Phillips. Men efter en VAR check kunde Ivorianen andas ut. Felpositionerad på Jotas kvittering. Ingen prestation som övertygar att kontraktsförlängningen var rättfärdigad.

Luke Shaw: 2
Helt ok första halvlek men slarvade i början av andra halvlek vilket ledde till en total defensiv kollaps. Drev upp bollen trots han var omringad av Liverpool spelare. Långt ifrån det man har blivit van att se från vänsterbacken. Låg bakom Rashfords mål med passningen till Fernandes.

Scott McTominay: 1
Tillsammans med Fred vann mittfältet i 20 minuter under första halvlek. Förlorade mittfältet mot Fabinho sen. Sov på Firminos andra mål och trampade vatten.

Fred: 1
Tre raka matcher som han slarvar och det leder till ett mål. Mittfältare är högsta prioritet till sommaren.

Marcus Rashford: 2
Erbjöd inget offensivt och hade bekymmer mot Robertson på sin kant. Osynlig tills han gav matchen puls igen med ett bra avslut.

Bruno Fernandes:  3
Kapten idag med Harry Maguires frånvaro och ”gjorde” första målet i matchen. Nat Phillips gav lite hjälp på skottet, som förmodligen hade gått in oavsett. Har nu varit involverad i 28 mål i en säsong och gick förbi Lampard som hade rekordet med 27.

Paul Pogba: 2
Aktiv under starten på båda hållen. Låg bakom förstamålet med den diagonala passen till Rashford. Försvann sen ur matchbilden och hamnade efter Firmino på frisparken. Måste kunna läsa situationen bättre.  

Edinson Cavani: 2
Skulle ha gett Manchester United ledningen i öppningsminuterna efter att Allison Becker slarvade i passningsspelet. Försvann ur matchbilden likt Pogba efter en positiv inledning. Men spelade fram Rashford och verkade att vakna till liv när Greenwood kom in i matchen.

Byten

Mason Greenwood: 3
Konstigt att Greenwood inte var med i dagens startelva. Har varit i fin form med åtta mål på elva matcher. Svår situation att lösa när mittfältet och försvaret kollapsade. Men fick in energi och inspiration till laget. Fick ett skott räddat på mållinjen.

Nemanja Matic: —
Spelade för lite för att betygsättas

GGMU

Eric Länje2021-05-14 00:14:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham