Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Watford

Spelarbetyg: Manchester United - Watford

Dagens match resulterade i en sur eftersmak efter vad som borde varit en komfortabel seger, men som istället blev en oavgjort tillställning hemma på Old Trafford.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David De Gea: 4

Har inte jättemycket att jobba på och stod mest still och agerade uppspelspunkt vid fåtalet tillfällen under första halvlek. Vid de få chanser Watford kom fram mot mål med så agerade spanjoren tryggt och stabilt.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Fick mestadels agera understöd i högerkorridoren och bidrog till att ställa Elanga i farliga löpdueller. WB genomförde en godkänd insats men hade ett bolltapp i slutet som kunde blivit farligare än vad det blev.

Victor Lindelöf: 5
Tillsammans med Varane utgör han Uniteds just nu bästa mittbackspar. Hade likt sina övriga kollegor inte jättemycket att jobba på i defensiven, men Vigge förblir trygg i uppspelsfasen och agerar understöd på ett föredömligt sätt i båda riktningar. 

Raphael Varane: 5
Likt sin kollega hade fransmannen inte jättemycket att arbeta på försvarsmässigt. Framstår som stabil och trygg på ett helt annat sätt än vad som syns när han spelar med Maguire. Var för övrigt solid i sin prestation och lämnade inget åt slumpen.

Alex Telles (ut ´74): 4
Hade några farliga inlägg i första halvlek och kommer i fina överlapp. Inget som resulterar i något direkt hotande men står överlag för en godkänd prestation. 

Nemanja Matic (ut ´74): 4
Är som vanligt lugn och bidrar med en trygghet när han har bollen. Går lite för långsamt ibland i överspelsfasen men är en trygghet för övriga att ha på planen när man möter ett lag där man dominerar egentligen matchen igenom. Hade ett har instick mot straffområdet som kunde förtjänat ett bättre öde. 

Fred (ut ´62): 4
Slår bort en del bollar men sett över hela matchen så är prestationen stabil och han är även snabb i bollerövringen och i sitt presspel för att behålla momentum på offensiv planhalva. 

Anthony Elanga: 6
Idag var han Uniteds bästa spelare och hade flera lägen att trycka in ledningsmålet. Elanga flög fram på sin högerkant och utmanade både mittfält och försvar i motståndarlaget. En otroligt fin prestation som gärna hade fått krönas med minst ett mål. 

Bruno Fernandes: 4
Bruno hade både läge att själv sätta bollen och genom sina framspelningar. Ofta så blir det mycket missar och bollar som slås fel. Bruno har en bit kvar till sin tidigare form men är trots det en spelare som fortfarande kan diktera och avgöra matcher och dess matchbild genom en prestation. Idag fanns det dock mer att önska för ett högre betyg. 

Paul Pogba: 3
Bolltapp, slarvig och visar stundtals en ovilja att ens vara på planen. Pogba var en stor besvikelse idag där det fanns betydligt mycket mer att både begära och önska från hans prestation. Dock ska han berömmas för den sanslösa förmågan att då och då vända bort motståndarna, men bara när han själv verkar vilja det...

Cristiano Ronaldo: 4
Han är där varenda gång, och har även en boll i nät. Men idag var det verkligen inte Ronaldos dag och i straffområdet verkade han snarare ha högre makter emot sig. Är han slut? Eller är han bara inne i den första torkan i karriären? Inget av det. Ronaldo behöver spelare runt sig som anpassar spelet efter hans egenskaper, vilket han inte har idag. Nästa tränare måste således, om Ronaldo stannar, bygga det offensiva spelet runt honom och kanske till och med spela honom bredvid en andra forward. 

Inhoppare: 
Jadon Sancho (in ´62): 4 

Kommer in och visar att han fortfarande är i god form. Utmanar en-mot-en och tar sig an sin försvarare vid flera tillfällen. Hade ett par vassa inspel som borde fått ett bättre öde. Stabil och bra prestation vid inhoppet.

Luke Shaw (in ´74):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marcus Rashford (in ´74):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-02-26 18:24:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham