Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - West Bromwich Albion 1-0

Spelarbetyg: Manchester United - West Bromwich Albion 1-0

Manchester United tog sin första hemmaseger i ligan då West Bromwich besegrades med 1-0, men det var utan att imponera. Defensivt såg det stabilt ut men offensivt fanns det mer att önska.

1: Underkänd
2: Godkänd
3: Bra
4: Mycket bra
5: Världsklass


David De Gea 3
Stabil insats idag och håller nollan. Står för en bra fotparad i början på andra halvlek och agerar säkert matchen igenom.

Aaron Wan-Bissaka 2
Defensivt gör högerbacken en bra match och har bra kontroll på högerkanten. Däremot håller inte engelsmannen samma klass offensivt, inläggsspelet är svagt och där måste han bli bättre.

Victor Lindelöf 3
Håller hög klass i passningsspelet och ligger hela tiden rätt i positionsspelet. Tycker samarbetet mellan han och Maguire ser bättre och bättre ut då de kompletterar varandra bra.

Harry Maguire 3
Vinner mycket dueller mot West Broms anfallare och agerar överlag stabilt. Hotade även offensivt då han var framme på flera fasta situationer dock utan resultat. Har lite problem när det blir snabba omställningar då det känns som han inte riktigt hänger med vilket gör att Lindelöf får täcka upp.

Alex Telles 3
I Shaws frånvaro tog brasilianaren verkligen chansen att göra vänsterbacksplatsen till sin. Defensivt gör han inga misstag men det är det framförallt offensivt han imponerar. Inläggen håller hög klass och han är inte rädd för att testa skjuta från distans. Får han bara spela regelbundet kan det här bli riktigt bra.

Nemanja Matic 1,5
Snabbhet har aldrig varit Matic största styrka och tyvärr hade han stora problem att hänga med när West Brom kontrade. Passningsspelet var även det svagt från serben idag. Hade gärna sett att Solskjaer valt att starta med någon kreativare mittfältare bredvid Fred det hade gjort att vi kunnat skapa mer offensivt.

Fred ( Ut 83:e) 3
Slet väldigt bra på mittfältet och vann mycket boll. Visar även prov på en del offensiva egenskaper med flera fina passningar och transporterade bollen framåt. Lite ovan roll för brasilianaren då han fick ta det  kreativa ansvaret på mittfältet.

Juan Mata  ( Ut 62:a) 2
Skapar straffen då hans inspel styrdes på West Bromwich försvararens hand, men överlag var spanjoren rätt osynlig och kom aldrig riktigt in i matchen. Personligen tycker jag vi har bättre offensiva alternativ på bänken till exempel Van De Beek som bör gå före Mata i startelvan.

Bruno Fernandes 2,5
Under första halvleken uppträdde portugisen extremt lojt. Mycket felpassningar och bolltapp, vilket påverkade vårt offensiva spel. I andra halvleken spelade dock Fernandes upp sig vilket gjorde att vi började skapa mer chanser. Det är tydligt hur viktig Fernandes är för Uniteds offensiv och även om det slutligen är han som räddar oss med sitt straffmål var det inte en av portugisens bättre matcher i United tröjan.

Marcus Rashford ( ut 79:e) 2
Var på förhand tveksamt om Rashford skulle starta idag då han dragits med en axelskada och skadan såg ut att hämma honom. Det var inte alls den Rashford vi är vana vid att se. Engelsmannen var knappt involverad i spelet men fick ändå ett jätteläge i andra halvlek som han ska göra mål på, men skottet räddades av West Brom målvakten.

Anthony Martial 2
Fortfarande mållös i Premier League den här säsongen vilket är frustrerande. Idag var dock ett fall framåt då han såg pigg ut och skapade flera chanser.  Dock räcker det inte att bara ta sig till chanser utan de måste sitta också. Nu flåsar Cavani i nacken och målen måste börja komma snart.

Inhoppare: 
Edinson Cavani ( in 62:a) 2
Ett piggt inhopp av Cavani som visade flera positiva intentioner. Hans slit över hela planen glädjande att se. Jag tyckte även att han och Bruno hittade varandra bra. Cavani är redo att börja konkurrera om forwardsplatsen.
Donny Van de Beek ( in 79:e)
Spelade för kort tid för att betygsättas
Scott Mctominay ( in 83:e)
spelade för kort tid för att betygsättas

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2020-11-22 00:13:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham