Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester United - Wolves
Cristiano Ronaldo fick se sina portugiska landslagskompisar spela ut United på Old Trafford.

Spelarbetyg: Manchester United - Wolves

Årets första match resulterade i värsta tänkbara start på 2022 för Manchester United. En riktigt svag insats av The Red Devils gav Wolves chansen att trycka in ett välförtjänt vinstmål i slutet av den andra halvleken. Manchester United 0, Wolves 1.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 5

Behövde tidigt stå emot ett flertal skott från ett Wolves som var på hugget direkt. Gör det han ska och bör inte klandras vid målet.

Aaron Wan-Bissaka (ut 84’): 1
Nytt år - samma AWB. Såg trött ut, tog ofta märkliga beslut och levererade regelbundna katastrofala inlägg. Visade att Diogo Dalot bara måste vara nummer ett på högerbackspositionen just nu. En urusel insats rakt igenom.

Phil Jones: 5
Bäst i United? En oväntad och nästintill osannolikt bra och trygg insats efter nästan två år utanför Manchester Uniteds startelva. Klockren i såväl passningsspel som positionsspel. Felfri i defensiven. Väldigt kul att se.

Raphaël Varane: 4
En anonym insats i skuggan av mittbackskollegans Phil Jones återkomst. Stabil och brytningssäker. Bitvis slarvig. Klart godkänd ändå.

Luke Shaw: 4
Hängde med bra i defensiven och stod för några fina bollar offensivt. Helt klart bättre än vår andra ytterback.

Scott McTominay: 3
Skotten kunde tyvärr inte rida på succén från förra veckan, utan stod dessvärre för en plattmatch ikväll. Slarvig och svag i passningsspelet matchen igenom.

Nemanja Matic: 4
Godkänd insats av serben, som ofta använde kroppen till sin fördel på ett mycket framgångsrikt sätt. Besitter inte den bästa passningsfoten rent offensivt men gjorde ändå jobbet i defensiven.

Mason Greenwood (ut 60’): 5
Tog många egna initiativ och drev gärna upp tempot själv. Vek ofta in i banan på ett lyckosamt sätt. Hade, återigen, gärna sett honom på plan längre än 60 minuter (så länge det inte handlade om en skada).

Jadon Sancho (ut 76’): 3
Slarvig. Stora problem med både beslutsfattning och touch. Slog ofta bort den avgörande passningen. Det är tydligt att vårt dyra nyförvärv vill så mycket - men att det inte klaffar just nu.

Edinson Cavani: 3
Kändes som om han knappt rörde bollen, men slet som vanligt hårt i defensiven. En anonym insats där hans offensiva spetsegenskaper tyvärr inte kom till användning.

Cristiano Ronaldo: 3
Kvällens lagkapten. Osynlig i den första halvleken, men fick lite fler lägen i den andra. Gjorde ett mål i offside-position, men fick i övrigt inte till det alls. Tyvärr ganska svag ikväll.


Inhoppare
Bruno Fernandes (in 60’): 5

Kom in med en halvtimme kvar och bidrog med mycket energi framåt. Drog ett skott i ribban efter bara några minuter på plan. Helt klart en positiv injektion.

Marcus Rashford (in 76’): x
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga (in 84’): x
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2022-01-03 20:41:36
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham