Lagbanner
St James' Park, 2023-12-02 21:00

Newcastle - Manchester U
1 - 0

Spelarbetyg: Newcastle - Manchester United

Spelarbetyg: Newcastle - Manchester United

United blev taktiskt överkörda i matchen borta på St James's där de förtjänar att förlora med mer än 1-0.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best



Andre Onana: 3
Han höjer sig ordentligt från katastrofinsatsen i Istanbul i och med att han gör ett par stabila räddningar, det är däremot ingen konst. Det räcker inte till godkänt då den spelskicklighet  som han anlitades för tycks vara bortblåst, alldeles för många bollar han skickar upp på läktaren.

Aaron Wan Bissaka (ut 80’): 3
Gör det alldeles för dåligt när han inte följer Anthony Gordon ordentligt i det som leder till matchens utslagsgivande mål. I övrigt gör han en medelmåttig insats men den förstnämnda tabben gör honom underkänd.

Harry Maguire: 5
En av få spelare som gör sig rättvisa då han är ett ständigt hot i det offensiva luftrummet och en trygghet i det defensiva luftrummet. Insatsen sticker inte ut något extremt men kan definitivt klassas som bra då han är en stor del i att hindra Newcastle från ytterligare ett par mål.

Luke Shaw: 5
Trots en lång tids skada placeras Shaw inte på sin naturliga position utan bildar istället mittlås med Maguire där han står upp på ett fint sätt utan slarv och misstag. Tyvärr belönas inte den stabila insatsen med poäng.

Diogo Dalot: 3 
En otroligt blek insats från portugisen som varken kan hävda sig offensivt eller defensivt på St James’s. Även inblandad i en tveksam handssituation i början av matchen som hade kunnat leda till ett tidigare ledningsmål för Newcastle. 

Scott Mctomminay: 3
Ytterligare en alibiinsats räknas in här. Vart var Mctomminay i matchen och ville han ens vara där? Från mitt perspektiv visade Mctomminay inga tecken på initiativtagande.

Kobbie Mainoo (ut 80’): 4
Otacksam match att göra sin första start i för den stora talangen men står trots allt för den klart bästa prestationen på det röda mittfältet. Men det räcker inte långt då lagprestationen sviker.

Marcus Rashford (ut 61’): 3
Visar på Bruno tendenser i kroppsspråket, gnällig och lat. Den spets han triumferade med ifjol finns ej kvar då han desarmeras alldeles för enkelt av Newcastle försvaret. Ser framför mig en verklighet där United aktivt försöker göra sig av med honom. 

Bruno Fernandes: 4
Gör en bra öppning i matchens tidiga skede med fina passningar som luckrar upp i den sista tredjedelen men mattas av mer och mer genom matchens gång.

Alejandro Garnacho: 4
Gör en prestation i linje med Brunos, gör en bra matchstart men blir trubbigare desto längre matchen lider. 

Anthony Martia (ut 61’): 2
Jag har sagt det och kommer säga det igen, skeppa Martial till vilket pris som helst! Borde varit utbytt redan inför andra halvlek eller snarare inte startat till och börja med. 

Inhoppare: 

Rasmus Højlund (in 61’): 3 
Gör det lite bättre än Martial till följd av skickligheten i presspelet och den goda fysiken dansken besitter, men räcker inte till godkänt då han inte bidrar till någon slutforcering. 

Antony(in 61’): 3
Vad ska man säga utan att upprepa sig? Ytterligare en i raden av menlösa prestationer och han gör sig till åtlöje då han tror sig ha gjort mål då bollen egentligen gått rätt på Maguire.

Sergio Reguilon (in 80’): 
Spelade för kort för att betygsättas.

Sofyan Amrabat (in 80’): 
Spelade för kort för att betygsättas.

Erik Ten Hag: 2
Som den briljante Fabian Jalkemo uttryckte sig på twitter “Varje dag med Erik ten Hag som tränare är en bortslösad dag”. För varje dag som vi stirrar oss blinda på att United faktiskt lyckas lösa 1-0 resultat mot Sheffield m.m hamnar vi längre och längre ifrån en taktisk identitet och någon form av långsiktig lösning. Det finns absolut inget att ta på i vår egen prestation och att vi endast förlorade med 1-0 är mirakulöst. Ut med ten Hag och in med någon som har en tydlig taktik som spelarna tvingas förhålla sig till.

Hur förhåller ni er till förlusten och prestationen? Vem gjode bort sig och vem var egentligen bäst? Är Erik ten Hag's dagar räknade?

GGMU


 

 

Love Sandén 2023-12-03 12:43:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham