Lagbanner
Spelarbetyg: Norwich City - Manchester United
Cristiano Ronaldo fick stänka in Uniteds vinstmål från straffpunkten.

Spelarbetyg: Norwich City - Manchester United

Ett utvilat Manchester United fick slita ordentligt mot ett oväntat starkt Norwich City. En i stort sett väldigt jämn match avgjordes till slut av, som så många gånger förr, Cristiano Ronaldo. 1-0 till United och 3 poäng hem till Manchester!

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 6

I princip ostörd i den första halvleken. Gör sedan tre kanonräddningar i den andra, varav en i slutminuten. Återigen en riktigt bra insats av spanjoren och han är ännu en gång direkt avgörande!

Diogo Dalot: 5
Stundtals lite väl försiktig och vek rent defensivt. Desto bättre i det offensiva spelet i form av sin väldigt höga utgångsposition och sina piskande inlägg. Föredrar definitivt Dalot före Wan-Bissaka i nuläget.

Victor Lindelöf (ut 74’): 4
Följsam och tog ofta rätt beslut. Blev ibland lite för passiv och gav emellanåt Pukki lite för mycket tid. Oroväckande bilder när han byttes ut efter 70 minuter och tog sig för bröstet…

Harry Maguire: 4
Brytningssäker i den första halvleken, som han fick avsluta med en farlig nick på mål. Hade dock en tuffare andra halvlek, där han bl.a. blev rejält uppsnurrad minst en gång.

Alex Telles: 4
Slarvig och höll på att ställa till det direkt i matchinledningen. Slog borta många passningar. Fick till en frispark som styrdes i ribban.

Fred: 4
Ettrig och ofta brytningssäker. Stabil i passningsspelet och ofta bra i beslutsfattningen.

Scott McTominay: 5
Stark insats av skotten. Spelade väldigt uppoffrande rent defensivt och täckte mycket mark. La inga fingrar emellan och smällde på rejält!

Jadon Sancho (ut 67’): 4
Ville mycket och såg lurig ut när han fick bollen. Kvicka fötter, men tyvärr ingen slutprodukt.

Bruno Fernandes (ut 88’): 4
Startade ofta Uniteds press på egen hand, men slog bort onödigt många passningar. Otroligt slarvig idag.

Marcus Rashford: 4
Visade inledningsvis goda intentioner och tog många löpningar i djupled. Men tyvärr, likt många andra, väldigt slarvig. Fick inte till någon slutprodukt överhuvudtaget och drog istället på sig många onödiga frisparkar.

Cristiano Ronaldo: 5
Slarvig matchinledning. Tappade enkla bollar, slog bort alldeles för lätta passningar och missade ett jätteläge innan paus. Men så plötsligt, som så många gånger förr, befinner han sig i straffområdet och skapar oreda. I det här fallet skapade portugisen en straff som han distinkt tryckte in. Återigen matchavgörande!


Inhoppare:
Mason Greenwood (in 67’): 4

Ett väldigt anonymt inhopp. Fick inte riktigt de ytor eller bollar att jobba på då han är som bäst.

Eric Bailly (in 74’): 4
Tar direkt ett märkligt beslut och håller på att ställa till det rejält för sig. Såg otajmad ut, men står för en viktig block i matchens slutminuter.

Donny van de Beek (in 88’):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2021-12-11 20:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham