Lagbanner
Spelarbetyg: Nottingham Forest - Manchester United
Antony visade klass på City Ground.

Spelarbetyg: Nottingham Forest - Manchester United

Ett övertygande United tog tre poäng mot ett uselt Nottingham. Antony både målade och assisterade i en match där Bruno storspelade, Dalot nätade och Lindelöf imponerade.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best


David de Gea: 4
Ohotad och sysslolös matchen igenom. Slog bort någon passning men gör i övrigt det han ska.

Aaron Wan-Bissaka: 4
AWB stod för en klassisk AWB-match: bäst-i-ligan-stark i defensiven men sämst-i-ligan-svag i offensiven. Passar inte in i varken ten Hags eller den moderna fotbollens ytterbacksmall, som kräver bolltrygghet. AWB behöver minst sagt slipa sina vedträn till fötter om han ska ha en framtid i United.

Harry Maguire: 3
Inledde extremt skakigt och varnades direkt. Kom in sent i situationer och såg ofta vilsen ut. Spelade visserligen upp sig i den andra halvleken men var ändå sämst i United idag.

Victor Lindelöf: 4
Lugn och stabil i firma Martínez-Varanes frånvaro. Följsam, smart och klok. Höll huvudet kallt och spelade med kyla. Höjde definitivt sina aktier, vilket var viktigt i rådande skadekris.

Diogo Dalot: 5
Fick agera vänsterback för dagen och gjorde det med bravur. Rev och slet i båda riktningarna. Fyllde på bra i offensiven och kunde snyggt trycka in 2-0-målet. En av Uniteds klart bästa spelare idag!

Casemiro: 4
Tillbaka i ligaspel efter avstängning men kom inte upp i sin högsta nivå. Slarvade lite och hittade inte riktigt rätt. Oavsett skönt att ha brassen tillgänglig för spel igen i Premier League.

Christian Eriksen (ut 79’): 5
Inkastad i startelvan och fick således sin första start sedan skada. Bidrog direkt med ett lugn och en trygghet. Visade upp sin kvalité i passningsfötter från såväl vänster- som högerfot. Skönt och framförallt viktigt att ha dansken tillbaka i full matchform – han kommer behövas.

Antony: 5
Höll sig framme och kunde viktigt peta in Martials retur till 1-0. Spelade sedan läckert fram Dalot till 2-0. Kom till många avslutslägen men träffade sällan mål. En av Uniteds mest kreativa spelare idag och högst matchavgörande.

Bruno Fernandes: 5
Extremt kreativ och listig. Stod för flera högklassiga passningar i sista tredjedelen som borde ha utnyttjats. Avlossade även flera farliga skott som borde ha fått ett bättre öde. Dirigerade, drev på och visade vägen. Grym insats.

Jadon Sancho: 4
Borde ha blivit målskytt efter bara 40 sekunder men avslutade för svagt. Teknisk och lurig men fick varken till sina avslut eller avgörande passningar. En insats som så många gånger förr: lovande men svag i de avgörande momenten.

Anthony Martial (ut 72’): 4
Högst bidragande vid 1-0-målet efter en offensiv brytning och ett rappt avslut. Bra i kombinationsspelet och delaktig i anfallsspelet, även om han själv inte kom till så många avslut.

Inhoppare
Wout Weghorst (in 72’): 3

Agerade target sista 20. Hann stångas, klaga och dra på sig ett gult kort. Inget inhopp att minnas.

Fred (in 79’): -
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2023-04-16 19:36:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham