Lagbanner
Spelarbetyg: Sheffield United – Manchester United
Scott McTominay blev återigen målskytt när United vann borta mot ligajumbon Sheffield United.

Spelarbetyg: Sheffield United – Manchester United

Det var inte vackert, men det gav tre poäng. Med nöd och näppe kunde ett svagt Manchester United besegra ligajumbon Sheffield efter ett vackert segermål av Diogo Dalot. Men trots tre poäng fanns det betydligt mer att önska av prestationen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

André Onana: 4

Stod för två viktiga räddningar i första och kändes trygg med bollen. Upplevdes opåverkad av sin darriga form. Hyfsat nära att nypa straffen.

Diogo Dalot: 5
Fyllde hela tiden på längs högerkanten och fick till slut utdelning. Skruvade upp segermålet i bortre krysset och blev således matchvinnare. Målet kompenserade för en del slarv och felbeslut i första halvlek.

Harry Maguire: 3
Tillbaka på Bramall Lane där allt började. Använde sin fysik väl men upplevdes ibland otajmad, trots 90 minuter för England i veckan. Trampade mycket boll och drog ner på tempot, vilket gynnade Sheffield.

Jonny Evans (ut 84’): 4
Gjorde i princip det han skulle. Skapade någon form av trygghet i ett darrigt lag men utmärkte sig inte utöver det. Haltade av i slutet – ännu en skada i backlinjen?

Victor Lindelöf: 4
Spelade vänsterback och gjorde inte direkt bort sig. Tycker dock att vi tappar en dimension i spelet med Victor till vänster. Enfotad och upplevdes ovan när han deltog i sista tredjedelen. Assisterade Dalot till segermålet, vilket gör honom godkänd.

Scott McTominay (ut 63’): 3
Gjorde ett riktigt brunkarmål i första och orsakade sedan en straff fem minuter senare. Gick således plus-minus-noll. Smällde på bra i en fysisk match men utmärkte sig inte annars. Uniteds bästa målskytt i ligan den här säsongen, vilket säger mycket.

Sofyan Amrabat: 4
Löpvillig och lojal i defensiven. Slarvig och otajmad i offensiven. Droppade lite i banan i andra och agerade lite quarterback. Avlossade en kanon i kryssribban. Ganska platt insats men hans lojala spelstil ger honom godkänt.

Antony (ut 63’): 3
Lurig och initiativrik, utan resultat. Missade flera avslut i första och tog några märkliga beslut. Sheffield-spelarna gick hårt på honom och han linkade av efter en timme. Svag insats.

Bruno Fernandes: 4
Svag passningsfot ikväll. Fick inte till de avgörande bollarna och slog bort mycket. Försökte dock hela tiden och manade på laget. Assisterade McTominays öppningsmål och hade en frispark i ribban.

Marcus Rashford (ut 88’): 2
Osynlig och stundtals lite nonchalant. Testade att trycka av några gånger men fick det inte alls att stämma. Kändes uppgiven och omotiverad. Bland de sämre ikväll.

Rasmus Højlund (ut 63’): 3
Borde nog ha gjort sitt första Premier League-mål ikväll. Missade två guldlägen och blev sedan utbytt efter en timme. Okej i targetspelet men utmärkte sig inte alls i ett svagt United.


Inhoppare
Anthony Martial (in 63’): 2

Sprang offside, drog på sig frisparkar och tappade boll. En riktigt svag halvtimme.

Christian Eriksen (in 63’): 4
Kom in som en passningstrygg pjäs och gjorde inte bort sig. Anonymt inhopp.

Alejandro Garnacho (in 63’): 5
Ettrig, pigg och löpvillig. Visade att han ville komma in och förändra matchbilden.

Raphaël Varane (in 84’): x
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Mount (in 88’): x
Spelade för kort tid för att betygsättas.


Tränare
Erik ten Hag: 3

Går definitivt att ifrågasätta det långsamma bolltempot och den defensiva approachen i första. United blev stundtals utrullade av ligans bottengäng och när vi väl fick tag på bollen gick det inte snabbt. Genomförde fem byten vilket uppenbarligen gav effekt. Efter 90 minuter står United som vinnare men det övertygade absolut inte. En bättre prestation kan man kräva mot ligajumbon. Var det ten Hags eller spelarnas fel? Svårt att säga, men nederländaren kan definitivt inte vara oskyldig.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2023-10-21 23:15:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham