St Mary's Stadium, 2020-11-29 15:00

Southampton - Manchester U
2 - 3

Spelarbetyg: Southampton - Manchester United

Ett effektivt Southampton i första halvlek gick till halvtid med 2-0 och där trodde man att United skulle åka på en ny käftsmäll. Men in kom matadoren och 45 minuter senare hade han varit starkt bidragande till att United vänt till 3-2. Stor glädje efter den starka upphämtningen och United tar ett stort steg mot toppen av tabellen.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea (ut 46): 1,5

Tuff match för spanjoren då han utöver att släppa in två mål även skada sig i samband med andra målet och blev tvingad till byte. Första målet är svårt att belasta De Gea men man brukar ju säga att målvakter skall äga sin straffområde och hans ingripande vid hörnan var allt annat än självsäkert. Andra målet är en väldigt bra slagen frispark från Ward-Prowse men även där tycker jag att han kan göra det bättre. Precis som Niva säger i studion så både vid detta mål och frisparken mot Istanbul så är han där men han slänger sig in mot eget mål vilket gör det mycket svårare att rädda. Vi får se hur länge han blir borta nu men om Henderson bevisar sig under denna tid är De Geas plats som etta i målet hotad.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Ingen utmärkande insats från Wan-Bissaka men kvittar som alltid ut ett godkänt betyg. Djenepo orsakar Wan-Bisska lite bekymmer men inget som leder till något allt för farligt. Mer att önska i offensiven som vanligt men det syns ändå att han försöker utveckla det spelet.

Victor Lindelöf: 2
Har varit formstark den senaste tiden och tycker han är aningen bättre än sin mittbackskollega idag även om ingen av de gjorde sina bästa matcher. Southamptons chanser denna match var ofta slumpmässiga men det såg lite stressigt ut vid vissa sekvenser. Den spelare med mest lyckade passningar i dagens match så där finns inget att klaga på.

Harry Maguire: 2
Sämst i backlinjen idag men tycker ändå inte han förtjänar underkänt. Borde stått vid första stolpen redan i första halvlek vid Southamptons hörnor men detta är inget man kan skylla på kaptenen. Tappar Adams vid något tillfälle men annas gör han ändå det han kan och ska.

Alex Telles (ut 84): 2
Gör sin tredje raka start för United och fortsätter se bra ut. Borde haft en assist efter att en egentligen misslyckad passning lett fram till ett friläge för Greenwood. Jag har alltid tyckt att Shaw varit underskattad tidigare men det är ingen tvekan att Telles har offensiva kvaliteter som inte Shaw besitter. Fick en smäll och blev utbytt i slutet av matchen men det såg inte alltför illa ut.

Nemanja Matic: 3
Matic fick chansen från start idag och jag tycker faktiskt han gör en riktigt bra insats. Visar upp en teknik som jag inte sett innan när han tar sig ur situationer och spelar även enkelt och bra. Defensivt gör han som alltid det han ska och Matuic visar upp att han borde få fler starter framöver.

Fred: 2
Blandar och ger på mitten. Orsakar frisparken som Ward-Prowse sätter man hade det inte blivit mål så hade ingen tänkt på det. Gör ett bra förarbete till Brunos mål och är även nyttig i presspelet med sin ettrighet. Blir bättre och bättre.

Donny van de Beek: 3
Efter den fina insatsen mot Istanbul senast fick tillslut Donny chansen att starta i ligan. Efter dagens insats skulle jag inte säga att det finns någon tvekan om att han borde vara given. Är en otroligt flexibel spelare som alltid spelar enkelt på få tillslag och hittar hela tiden bra lösningar. Vinner även mycket dueller i det defensiva spelet. Det enda han kunde gjort bättre är att värdera när han skall ta eget avslut eller passa men detta kommer med mer speltid.

Bruno Fernandes: 4
Det känns som en självklarhet att Bruno skall göra mål nu för tiden och han är den näst bästa spelaren i dagens United. Gör den viktiga reduceringen som ger energi till laget och får även en assist på kvitteringen. Hade han bara satt sitt superläge i första halvlek hade han kvittat ut högsta betyg men nu får han nöja sig med en fyra.

Mason Greenwood (ut 46): 2
Nej denna match blev ingen succè för unga Greenwood. Får ett läge tidigt i matchen när han påpassligt utnyttjar en misskommunikation mellan Bednarek och McCarthy och rundar den senare för att sen lägga bollen utanför mot en tom bur. Har även ett läge där McCarthy passar bollen rätt till honom men hans skott räddas av den formstarke målvakten. Tar i nuläget inte en plats i elvan när hela offensiven är tillgänglig.

Marcus Rashford: 2,5
Gör en fin assist till Cavanis avgörande men borde även gjort ett ellet två egna mål. Tar sig som alltid till farligheter men är inte tillräckligt effektiv idag för att förtjäna ett högre betyg.

Inhoppare:

Dean Henderson (in 46): 2
Kommer in till andra halvlek och håller nollan. Däremot sätts han inte på några direkta prov då Southampton lade ner mest vikt på att behålla sin ledning. Men ser trygg ut och om De Gea blir borta ett längre tag nu får han chansen att visa vem som borde vara nummer ett i Uniteds mål.

Edinson Cavani (in 46): 5
Vi var nog många som blev besvikna när vi såg hans namn på bänken efter dagens match kan vi nog klarlägga att han borde vara ett av de första namnen i elvan. Börjar med att göra en väldigt snygg assist till Fernandes och hugger sen två gånger med huvudet och nickar hem tre poäng till United. Är precis det en boxanfallare skall vara med sin rörlighet och avslutningsförmåga i straffområdet. Vamos El Matador!