Lagbanner
Spelarbetyg: Tottenham Hotspur - Manchester United
Trots ett läckert Sancho-mål fick United bara med sig en pinne från London.

Spelarbetyg: Tottenham Hotspur - Manchester United

En United-dominerad första halvlek och en Tottenham-comeback i den andra. 2-0 blev till 2-2 och en enda sur poäng var således allt som United fick med sig hem från ett regnigt London denna torsdagskväll.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David de Gea: 5

Stod för två viktiga räddningar i första, varav den andra resulterade i en United-kontring och 2-0. Chanslös vid Spurs reducering och ska inte förväntas rädda kvitteringen.

Aaron Wan-Bissaka (ut 72’): 4
Omöjlig att dribbla förbi och extremt säker i defensiven. Följsam och pålitlig. Om AWB bara blir medelmåttig i det offensiva spelet kommer han bli en ytterback i världsklass.

Victor Lindelöf: 4
Vann flera tuffa dueller mot Richarlison och var genomgående brytningssäker. Stark i första men blottades lite mer i andra när Spurs höjde sig. Spelade på gränsen och borde kanske ha fått ett andra gult.

Luke Shaw: 5
Följsam och tajmad i försvarsspelet. Oväntat stark i luftrummet och kvick i löpduellerna. Såg självklar ut bredvid Vigge. Sämre i andra när Spurs tryckte på och blottades lite på grund av den höga backlinjen.

Diogo Dalot: 4
Gjorde väl det han skulle men stack inte ut så mycket mer. Fick inte riktigt till det i offensiven och slarvade lite i passningsspelet. Stark defensiv insats.

Casemiro: 5
Uppoffrande, smart och urstark i defensiven. Var alltid där och täckte upp när det blev farligt.

Christian Eriksen (ut 61’): 4
Utsökt tillslag och extremt klok i beslutsfattningen. Spred ett lugn både med och utan boll, vilket någon gång dock ledde till lite nonchalans. Mottogs även med jubel av Spurs-fansen, vilket var fint.

Antony (ut 72’): 4
Osynlig matchen igenom. Fick inte så mycket boll då de flesta anfallen gick via Uniteds vänsterkant och således Jadon Sancho. Missade några avgörande passningar men tog en del bra beslut. Godkänd.

Bruno Fernandes: 5
Den portugisiska spindeln i nätet visade varför han behövs. Precis i passningsspelet, högkvalitativ i sin bollbehandling och allmänt pådrivande matchen igenom. Borde ha gjort mål i andra efter en världsklassaktion.

Jadon Sancho (ut 61’): 5
Underbar prestation till 1-0, borde kanske ha gjort ett till i första. Extremt involverad och fick mycket yta att springa på när Pedro Porro fuskade i hemjobbet. Lovande insats!

Marcus Rashford: 5
Kändes farligt varje gång Rashford var i närheten av bollen. Rörlig och pigg i djupled samt finurlig i kombinationsspelet. Assisterade snyggt till Sancho och skrev sedan upp sig själv i målprotokollet efter en effektiv kontring. Sprang matchen igenom och "ran his socks off". Grym.

Inhoppare
Fred (in 61’): 5

Ettrigt och energifyllt inhopp! Sprang ner Höjbjerg och skapade även lite offensivt. Pigg!

Anthony Martial (in 61’): 2
Vann fransmannen en duell under sin halvtimme på plan? Hade han en passning till rätt adress? Alldeles för försiktig och svag. Uselt inhopp.

Tyrell Malacia (in 72’): 2
Hade det tufft mot Kulusevski och såg stundtals virrig ut. Gick bort sig på kvitteringsmålet och såg riktigt otajmad ut. Tyvärr ett alldeles för svagt inhopp. Tagen av stundens allvar?

Wout Weghorst (in 72’): 4
Spelade i någon slags offensiv mittfältsposition där han både fick riva och slita. Svårt att betygsätta SVJ (Stora Vänliga Jätten) den här kvällen.

Sebastian LuukTwitter: @sebastianluuk2023-04-27 23:17:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham