Lagbanner

Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United

Efter en svag insats mot Wolverhampton i premiären var tanken att Manchester United skulle växla upp mot Tottenham. Så blev inte fallet. Londonlaget besegrade Erik ten Hags manskap synnerligen rättvist och återigen var det flera nyckelspelare som inte kom upp i nivå.

1– Sälj
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

 
Andre Onana: 4
Bra på linjen och gör ett par starka räddningar när Tottenham trycker på. Bidrar även i spelet med fina långpassningar som startar flertalet kontringsförsök. Ska inte lastas för målen.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Står för ett par viktiga brytningar. Visar prov på sin snabbhet och får täcka upp stora ytor när Uniteds mittfält blir överspelat. Trots att Uniteds defensiv var svajig bär Wan-Bissaka inte huvudansvaret för det.

Raphael Varane: 3
Samspelet med Martinez fungerar långtifrån klockrent.  Ser otajmad ut och Tottenham får komma in i straffområdet alldeles för enkelt. Spelet med boll hanterar Varane fördedömligt,  men de defensiva delarna av spelet är alldeles för dåliga idag för att fransmannen ska kvittera ut ett godkänt betyg.

Lisandro Martinez: 2
Ger ett ofukserat intryck och är slarvig i såväl postions som duellsspelet. Olycklig nog att vara involverad i båda målen, vilket självklart drar ner betyget.

Luke Shaw: 2
 Ofukserad i förssavarsspelet där Tottenham kommer runt alldeles för enkelt och engelsmannen får se sig överspelad alldeles för ofta. Dags för den gode Shaw att steppa upp.

Casemiro: 2
Vad har hänt med Casemiro egentligen? Förra säsongens form känns som bortblåst och återigen kändes brassen trög och blev bortvänd flertalet gånger vilket ledde till farliga anfall för Spurs. Fick ett bra nickläge i andra halvlek men parerades snyggt av Vicario.

Mason Mount: 3 (Ut 85)
En anonym insats av nyförvärvet från Chelsea. Inledde piggt och tog ett par offensiva löpningar, men mattades av relativt snabbt. Likt hela mittfältet blev han ofta överspelad och hängde inte alls med när Tottenham kontrade. Väger alldeles för lätt i närkampsspelet.

Antony(Ut 66): 3
Blandar och ger, i vanlig ordning. När han får bollen uträttar brassen ofta konstruktiva saker. Antingen utmanar han själv eller kombinerar med medspelarna. Dock faller Antony ur matchbilden alldeles för ofta och således landar betyget på underkänt.

Bruno Fernandes: 5
Bäst på plan i Manchester United idag. Hittar in med flera passningar bakom Spurs backlinje och ligger bakom det mesta United skapar i målchansväg. Har själv ett bra nickläge som han borde gjort bättre på. Mattades av i slutet av matchen.

Alejandro Garnacho (Ut 66): 3
Tämligen osynlig idag. Sliter mycket defensivt och gör det helt okej, men tyvärr hämmar det Garnachos offensiva spel.

Marcus Rashford (Ut 85): 3
Inledningvis uttnyttjar Rashford de ytor som fanns bakom Spurs-backlinjen och tog sig till ett friläge och ett farligt nickläge. Dock blev det inga mål från engelsmannens sida som stod för en svag andra halvlek. Ska inte spela nia och det är återigen tydligt idag.

Inhoppare:
Diogo Dalot ( In 66): 3
Inte något starkt inhopp från portugisens sida. Lyckas inte täppa till högerkanten och skapar ingenting i offensiv väg.

Jadon Sancho (In 66): 3
Får mycket boll men uträttar inte särskilt mycket. 

Christian Eriksen (In 66): 3
Kommer in och lyckas inte med att stabilisera mittfältet. Misslyckas med att plocka upp Davies på 2–0 målet. 

Facundo Pellistri (In 85): Spelade för kort tid för att betygsättas

Anthony Martial (In 85): Spelade för kort tid för att betygsättas

Tränare:
Erik Ten hag: 3
 Ten Hag uppfattade inte varningssignalerna från Wolves-matchen och fick se det centrala mittfältet bli överkört på nytt. Att spela Rashford som nia återigen var ett felaktigt beslut av nederländaren. Ska man spela Mount, Bruno och Casemiro ihop måste United bli mer bollförande, annars fungerar det inte. Ten Hag försökte korrigera misstagen med ett tidigt trippelbyte men tyvärr gav det inte önskad effekt.

Håller ni med om betygen? Vilken spelare var bäst i United enligt er? Gör er åsikt hörd i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!
GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-08-19 21:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham