Lagbanner
Spelarbetyg: Villareal vs Manchester United

Spelarbetyg: Villareal vs Manchester United

Det krävdes 22 straffar innan Villareal vann finalen. Istället för att blicka tillbaka på säsongen med en positiv känsla känns det som ett fiasko att Manchester United inte lämnar Gdansk med trofén. En viktig sommar väntar där värvningar måste göras om Manchester United ska ta nästa steg.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 – Underkänd


David De Gea: 2
Fick starta före Henderson. Kanske ett besked från Solskjaer vem som blir kvar nästa säsong? Var nära att rädda Morenos mål men borde ha läst situationen i första läget och boxat ut den. Hade Henderson varit ett bättre val? Kan inte skuldsättas för förlusten trots den missade straffen. Kan vara ett bittert slut på en fin Manchester United karriär.

Aaron Wan-Bissaka: 2
En typisk Wan-Bissaka prestation. Bra i duellspelet på sin kant men finns mer att begära i offensiven. Hade det svårt att få till det i de avgörande momenten. Stabil rakt igenom.

Eric Bailly: 2
Mötte sin gamla klubb innan sin flytt till Manchester United. Hade dålig spelförståelse när Moreno fick ostört löpa in i boxen. Spelade upp sig i andra halvlek och höll det rent.

Victor Lindelöf: 2
Spelade som vänstermittback och tappade bort målskytten Moreno. Återigen som ett mål mål kom från fasta situationer. Har lett till poängtapp i för många matcher. Tydligt att svensken saknar Maguire. Som Bailly var Lindelöf betydligt mer bekväm i andra halvlek.

Luke Shaw: 3
Borde ha följt med Morenos och få också ta på sig ansvar på det insläppta målet. Var största hotet framåt på vänstersidan med Rashfords frånvaro i matchen. 

Scott McTominay: 3
Fick förmodligen tydliga direktiv från Solskjaer. Gör det enkelt och hitta Pogba direkt. Fångade upp bollarna efter Villareal spelade bort på grund av Uniteds höga press. Blev mer spelförande ju längre matchen gick. 

Paul Pogba: 3
Började längre ner på planen än förväntat och tog på sig rollen som spelfördelaren bredvid McTominay. En av de bättre på planen och huvudaktör i offensiven. Skulle inte ha blivit utbytt eftersom han kan avgöra matcher och var en av de mest tongivande för Manchester United. 

Marcus Rashford: 1
Fick vara på sin favorit position på vänsterkanten men väldigt ineffektiv i duellspelet. Kan göra matchavgörande aktioner men kunde inte skapa något mot Foyth. Blev lite mer aktiv i de sista tio men inte mer än det.

Bruno Fernandes: 2
Kaptenen i finalen var ivrig med bollen och övertänkte i situationerna. Blev knappt involverad i mycket och konstant uppvaktad av Parejo och Capoue. Vaknade till efter Cavanis mål.

Mason Greenwood: 4
Tydligt att Emery hade gjort sin läxa mot Greenwood. Kom två försvarare direkt på honom när han fick bollen på högerkanten. Hade trots det övertag på sin kant när Manchester United verkligen tryckte på för en kvittering. Bäst på planen idag

Edinson Cavani: 3
Utnyttjade sin fysik mot Villareals mittbackar för att skapa oro. Inledde det hög pressningsspelet vilket ledde till felpassningar från Villareal som McTominay fångade upp. Tog en väldigt onödig frispark när Villareal tog ledningen. Fick in kvitteringen och visade bra arbetsmoral.

Byten

Juan Mata· —
Spelade för lite för att betygsättas

Daniel James: —
Spelade för lite för att betygsättas

Axel Tuanzebe: —
Spelade för lite för att betygsätts

Fred: 2 (100:e min)
Kom in mot Greenwood för att försöka vinna tillbaka mitfältet. Ett udda byte med tanke på att Greenwood var det främsta hotet framåt.  

Alex Telles: —
Spelade för lite för att betygsättas

GGMU

Eric Länje2021-05-27 00:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham