Lagbanner
Spelarbetyg: West Ham United – Manchester United
Drömmål av Greenwood!

Spelarbetyg: West Ham United – Manchester United

Manchester United står för ännu en mäktig vändning när man efter en intetsägande förstahalvlek pulvriserar West Ham i andra och tar sin nionde raka bortaseger i Premier League. Hela laget förtjänar beröm för vändningen, men succéduon Fernandes och Rashford sticker såklart ut.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Dean Henderson: 3
Såg trygg ut tillsammans med backlinjen. Chanslös på målet. Stod för ett par fina räddningar och krönte insatsen med en mäktig hockeyassist på kvitteringen. Klart godkänd PL-debut från start.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Vi känner igen mönstret – solid defensivt, svag offensivt. Glidtacklingen på Bowens friläge ger ett extra plus - exceptionell i närkampsspelet!

Victor Lindelöf: 4
Den halvskadade svensken startade något oväntat. Hade inledningsvis bekymmer med Hammers inlöpande stridsvagnar. Dominerar och dirigerar backlinjen i andra halvlek. Ser självsäker ut.

Harry Maguire: 3
Otroligt nyttig i huvudspelet. Finurlig med bollen trots sin storlek. Passande matchbild i andra. Kompletterar Lindelöf allt bättre.

Alex Telles: 3
Raka motsatsen till sin ytterbackskollega. Syndabock vid 0-1 och hade genomgående problem i det defensiva positionsspelet. Briljant i offensiven. Ständigt farlig med både inlägg och crossbollar. Läcker assist till Greenwoods konstmål. Succévärvning när vi summerar säsongen?

Scott McTominay: 2
Lika stark utan som svag med boll. Slog bort det mesta i första när hemmalaget stängde ner förste speluppläggare Pogba. Krigar i vanlig ordning till sig ett godkänt betyg med en gedigen arbetsinsats.

Paul Pogba: 3
Typisk Pogba-insats. Kladdar med boll och verkar spela utan självförtroende i första. Förvisso punktmarkerad, men ändå klart underkänd. Efter drömmålet i andra slappnar fransmannen av och spelar helt plötsligt på en nivå som de flesta förväntar sig – mycket bra. Vad blir det då? Tja, en klar trea i min bok.  

Mason Greenwood: 3
Det syntes direkt att engelsmannen var spelsugen. Rörlig och löpvillig. Aktionen vid målet håller yppersta världsklass – förstatouch och avslut i magisk harmoni. Viktigt formbesked.

Donny van de Beek (Ut 46’): 1
Svår match för holländaren. Hamnade mest felvänd och blev uppäten av hemmalagets köttmur. Därmed ingen chock att Donny lämnades kvar i omklädningsrummet.  

Anthony Martial (Ut 62’): 2
Fortsatt trubbig i avgörande lägen, men betydligt mer rörlig och löpvillig än normalt. Tog emot mycket stryk och fick till slut linka av med befarad ljumskskada.  

Edinson Cavani (Ut 46’): 1
Försökte spela enkelt men hade likt van de Beek svårt mot hemmaförsvaret i första. Får ladda om till tisdag.

Inhoppare:

Bruno Fernandes: 4
Allt mer tydligt vilken betydelse portugisen har för utgången i Uniteds matcher. Ligger bakom det mesta i anfallsväg i andra. En assist, ett par hockeyassister och en magisk frispelning till Rashfords stolpskott. Frågan är om Bruno har någon överman i ligan just nu?

Marcus Rashford: 4
Ole hade tänkt spara sina bästa kort ikväll, men när spelet hackade i första valde norrmannen att spela ut sina ess redan i paus. Det visade sig vara ett genidrag. Tillsammans med Fernandes var ”Rashy” helt outstanding idag.    

Juan Mata (62’): 3
Visar att hovmästarblicken är intakt när han serverar Rashford till 3-1-målet. På det hela taget ett nyttigt inhopp.

GGMU

 

Micke Martinsson2020-12-05 22:05:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham