Lagbanner
Spelarbetyg: Wolverhampton - Manchester United
Marcus Rashford firar säsongens sjätte fullträff i ligan.

Spelarbetyg: Wolverhampton - Manchester United

En halvtrubbig insats på årets sista dag resulterade i seger efter att Rashford lämnat kvarsittningen och gett United ledningsmålet efter ett fint inhopp. Tre poäng följer med till Manchester när vi nu rundar av året med ytterligare en seger. Gott nytt år!

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea: 4
Gör ett par fina räddningar och visar än en gång varför han är lagets etta mellan stolparna. Är stabil och gör en enastående räddning i Neves frispark i mitten på andra halvlek. Bärgar också säsongens sjunde hållna nolla i ligaspelet, vilket tar honom upp på andra plats bakom Newcastle och på delad andraplats med Arsenal.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Har absolut spelat upp sig och gör även idag en stabil prestation i defensiven. Han behöver dock jobba vidare på det offensiva spelet där han mest framstår som en sprinter med synålar till ben, dock saknas den röda tråden.Godkänd insats. 

Raphael Varane: 5
Fransmannen är en stor trygghet i försvarslinjen. Med ett stort lugn och erfarenhet guidar han sina medspelare i pressade situationer. En trygg högerfot besitter han också, vilket underlättar i uppspelsfasen. En mycket stabil insats!

Luke Shaw: 4
Gör en fullt god insats för andra matchen i rad, som mittback! I andra halvlek växlar han med Malacia i uppspelsfasen, för att sedan ställa om till mittback vid defensivt spel. Stabil och godkänd insats där han är delaktig i att hålla försvaret solitt och på så sätt kunna bärga ytterligare en hållen nolla.

Tyrell Malacia: 4
En godkänd insats på det hela taget. Framstår som aningen orutinerad i ett par situationer, främst i bollbehandlingen. Holländaren skulle må bra av att lägga på sig ett par kilo muskler. I övrigt gör han det bra där han i det kreativa jobbar mycket med överlapp för att sätta medspelarna i bra situationer. Men han kan bättre. 

Casemiro: 5
Den stora tryggheten i laget. Navet, motorn och ankaret – han har allt. I särklass den bästa värvningen vi kunde göra under sommarfönstret och ack så viktig han visar sig vara i varje match. Han bryter omställningar och agerar länken mellan försvar och anfall på ett föredömligt sätt. Förstörde flertalet Wolvesomställningar idag.

Christian Eriksen (ut ’61): 4
Dansken är stundtals anonym och har till viss del svårt att ta sig in i matchen. Men när han väl gör det är han ett ständigt hot med sitt lugn som han lyckas kombinera med fantastiska fötter. Har ett par passningar där han slår ut motståndarnas centrallinje och sätter United i farliga omställningslägen. Ännu en gång visar han att spelsinnet och fötterna är hans främsta vapen.

Antony (ut '90+): 3
Han är med där det händer och har ett par lägen som dock inte resulterar i något. Men grejen med Antony är inte att han inte vill utan han behöver samla sig, träna hårt och tro på sig själv. Jag vill se honom utmana mer och våga gå en mot en, dribbla och växla förbi. Han har kvaliteten för att gå hur långt som helst, det är den sista tron på sig själv jag tycker saknas.  

Bruno Fernandes (ut '90+):4
Ser lite trubbig ut. Men han fortsätter att sätta bollar ut mot kant för att låta yttrarna utmana. Har sin magiska fot som kan ställa ett helt lag när som helst. I övrigt är portugisen involverad i spelet både defensivt och det offensivt. Personligen vill jag se Bruno våga lite mer på egen hand. Visar dock sin kyla och precision i framspelningen till Rashfords ledningsmål.    

Alejandro Garnacho (ut ’46): 3
Pigg och rörlig om än väldigt anonym. Fick slutligen offras inför andra halvlek då Ten Hag agerade och ville ha en tydlig förändring. Friläget som han missar ska såklart hamna i nätet. Nästa gång bör han testa att utmana målvakten och försöka runda honom, det har han gott om kvalitet för att klara av. Han gör inte bort sig men rutinen saknas, vilket märks idag.

Anthony Martial: (ut ’81): 3
Väldigt anonym i första halvlek. Har något  läge utan framgång och får mest agera uppspelspunkt ett par gånger, med godkänt betyg. Men på det stora hela är Martial anonym och på någon annan plats under dagens match. Det är viktigt att han snarast får göra ett par mål och behålla momentum, då vi för närvarande har det skralt på centrala forward-sidan.

Inhoppare:
Marcus Rashford (in ’46): 5

Visar direkt vilket självförtroende han har när han kommer in och vågar utmana och ta sig an Wolverhamptonspelarna. Är ständigt ett understöd i det defensiva arbetet. Rörligt, kreativ och närvarande. Formkurvan fortsätter också att peka rakt upp i och med mål, det sjätte i Premier League och det elfte totalt för säsongen. Kontraktet bör förlängas omgående!

Fred (in ’61): 4
Gör det okej och ger en trygghet i defensiven. Skapar en större frihet för Casemiro i och med sitt defensiva tänk. Fred jobbar också bra med sitt understöd i försvaret vid snabba omställningar längs både kant och centrala delar av plan.

Donny Van de Beek (in ’81): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire (in '90+): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga (in '90+): Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Vi avslutar också med att önska alla Manchester United-supportrar en god fortsättning och ett gott nytt år!

Vi passar även på att säga grattis to the greatest manager in the history, Sir Alex Ferguson som idag fyller 81 år. Grattis Gaffer!



Rashford hjälte för United – efter petningen

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-12-31 15:35:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham