Spelarbetyg: Wolverhampton – Manchester United
Marcus Rashford svarade upp mot tvivlarna och blev målskytt i Manchester Uniteds 3-2-vinst mot Wolverhampton.

Efter en stark första halvlek såg det ut som att Manchester United skulle göra processen kort med Wolverhampton. Men så skulle inte bli fallet, hemmalaget hämtade ikapp ett 3-1 underläge när ten Hags manskap kollapsade i den andra halvleken. Men Kobbie Mainoo vill annat och i den 97:e matchminuten såg 18-åringen till att alla United-supportrar fick fira tre tunga poäng.

Andre Onana: 3
Testas en del under den andra halvleken och håller på att ställa till det när han missbedömmer en höjdboll som tvingar försvarskollegan Martinez att rensa undan bollen på mållinjen. Även om de tre målen som Onana släpper in är svåra att rädda så hade jag velat se att United-målvakten agerat med mer pondus och säkerhet för ett högre betyg.

Diogo Dalot: 3
Fyller på fint i offensiven och bidrar till United i perioder lyckas trycka ner Wolves. Har det kämpigare defensivt där portugisen flertalet gånger blev rundad på högerkanten vilket ledde till att hemmalaget kunde skapa halvfarliga inläggslägen.

Raphael Varane: 4
Agerar lugnt och tryggt och fredade målet från farliga skott i den första halvleken. Står för en stabil andra halvlek, men agerandet på Wolves kvitteringsmål drar ner betyget, då han ger Neto ett skottläge som han uttnyttjar.

Lisandro Martinez (Ut 86'): 6
Spelar uppoffrande och står för viktiga brytningar och blockeringar. Gillar även hur argentinaren vågar transportera upp bollen i banan, vilket leder till att United får anfallsmöjligheter. Det är en egenskap som saknats i spelet under Martinez skadefrånvaro. På det hela taget en dominant insats av ”Licha”.

Luke Shaw: 4
Överlag en stark prestation av Shaw. Bidrar i offensiven och samspelet med Rashford fungerar bra i den första halvleken. Defensivt gör vänsterbacken det helt okej även om Shaw ibland gick lite väl högt i banan vilket öppnade upp ytor på vänsterkanten.

Kobbie Mainoo: 6
Gör det otroligt viktiga segermålet slutminuterna och visar att han har ett fint skott när placerar in bollen i det bortre hörnet. Mainoo fortsätter att gå från klarhet till klarhet och just nu finns det inget stopp för United-produkten.

Casemiro (Ut 73’): 5
Drar på sig en tidig varning, men utöver det är det en stabil prestation av brassen som använder sina fysiska egenskaper på ett föredömligt sätt och vinner närkamper. Är dessutom trygg med bollen. Samspelet mellan brassen och Mainoo fungerar fint matchen igenom då duon kompletterar varandra bra. Drar på sig en onödig straff i andra halvlek, men då den är ytterst tveksam och lyckligtvis inte blev matchavgörande sänker det inte betyget.

Alejandro Garnacho (Ut 92'): 4
Blandar och ger. Har några fina aktioner och spelar fram medspelare till bra lägen. Är pigg i första halvlek och i början av den andra men när Wolves växlar upp blir Garnacho allt mer anonym. Behöver vara mer involverad i spelet för ett högre betyg.

Bruno Fernandes: 3
Förvisso noteras portugisen för en assist men detta var inte Brunos bästa kväll. Slarvade i passningsspelet och borde förvalta de målchanser han får betydligt bättre. Förvisso gör mittfältaren som vanligt en gedigen kämpainsats men det räcker inte för att kvittera ut ett godkänt betyg.

Marcus Rashford (Ut 73’): 5
Snacka om svar på tal. Engelsmannen har fått utstå mycket kritik i media den senaste veckan, men detta kanske var exakt vad Rashford behövde. Målskytt efter fem minuter och det var starten på en pigg insats från United-produkten som ständigt vek in från sin vänsterkant och utmanade Wolves-försvaret. I den andra halvleken gör Rashford en sämre prestation, men målet räddar upp betyget. Förhoppningsvis var detta vändpunkten på engelsmannens säsong.

Rasmus Höjlund (Ut 86’): 6
Islossningen är ett faktum för vår danska anfallare, som var en av matchens gigant. Står för ett läckert förarbete till ledningsmålet, sedan tar Höjlund saken i egna händer och stöter på ett mindre elegant vis in 2-0-målet. Utöver det var dansken otroligt nyttig presspelet och man ser att han är riktigt spelsugen.

Inhoppare:
Scott McTominay (In 73’): 5
Ett nytt superinhopp för skotten som gör mål efter knappa två minuter på planen, när han visar sin styrka i huvudspelet. Det räcker för ett bra betyg.

Antony (In 73’): 2
Trots mål och assist mot Newport så placerades brassen på bänken och kanske hade det varit bäst om han stannade där. Tar inte hemjobbet ordentligt och slarvade bort flera bra omställningsmöjligheter för United.  Ett svagt inhopp av Antony som kommer allt längre ifrån en startelva.

Harry Maguire (In 86’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Omari Forson (In 86’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Evans (In 92’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Tränare:
Erik ten Hag: 5

Ställer ett starkt lag på banan och i den första halvleken visar Manchester United att de faktstiskt kan spela underhålllande fotboll. Nederländaren lyckades med matchplanen, då United är det klart bättre laget. Men i den andra halvleken känns energin som bortblåst och Wolverhampton tar initiativet och man kan fundera kring vad ten Hag sa till laget i paus. Dessutom är det svag matchcoachning av nederländaren när han låter både Maguire och Evans gå upp på hörnan, som senare leder till en omställning där Wolves kvitterar. Men den starka första halvleken och Mainoos sena segermål räddar betyget för ten Hag denna gång.

Håller ni med om betygen? Vilken spelare var bäst i United enligt er? Gör er åsikt hörd i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!