Lagbanner
Spelarbetyg: Wolves - Manchester United
Matchvinnare Mason!

Spelarbetyg: Wolves - Manchester United

Ett bitvis utspelat Manchester United reste sig ur askan och grävde fram tre poäng ur ingenting. David De Gea och Mason Greenwood matchvinnare!

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best



David De Gea: 7
Spanjoren såg ut att ha tappat förstaspaden inför säsongen, men med Henderson i karantän fick De Gea chansen på nytt och ingen har väl blivit besviken. Gedigna insatser i de första omgångarna följdes upp med en bländande ”Dave Saves”-anno 2017-insats. Vi minns särskilt den dubbla reflexräddningen. Topp tre värsta någonsin? Matchvinnare.

Aaron Wan-Bissaka: 4
Befann sig i en mardröm under den första halvleken när Traoré ångade fram längs engelsmannens kant.  Efter den förmodade konstgjorda andningen i paus fick AWB en lite lättare resa i andra när Traoré behagade byta kant. I vanlig ordning osynlig offensivt. Räddningen på mållinjen räddar godkänt betyg.

Raphael Varane: 5
Klart godkänd debut. Agerade lugnt och rutinerat när det blåste i första. Tog bort det han skulle och spred lugn. Viktigt att inleda med clean sheet. Tufft läge för Lindelöf.

Harry Maguire: 5
Räddades av sina försvarskollegor ett par gånger när bollen spelades bakom den väldige engelsmannen. Trivs bättre när han rättvänd kan fokusera på att skalla undan allt som slås in i straffområdet.

Luke Shaw: 4
Stod inte alls att känna igen i första när Wolves pumpade på. Spelar upp sig till normal nivå i andra och krönte insatsen med att brotta ner besten Traoré.

Fred: 2
Likt en yr höna sprang brassen runt på planen och spred passningar värre än ett avsågat hagelgevär. Trivs inte utan säkerhetsbältet McTominay. Sänkte felprocenten gradvis i andra men Fred gör nog bäst i att glömma denna insats illa kvickt.

Paul Pogba: 4
Himmel och helvete. Det är vad man får med Paul Pogba på defensivt mittfält. Spelar med minimala marginaler och även om han lyckas ibland så ser det närmast pinsamt ut när fransmannen tappar bollen i kritiska lägen. En betydligt mer påkopplad och fokuserad Pogba ledde laget i andra.

Daniel James (Ut 53´): 1
De flesta höjde rejält på ögonbrynen när walesarens namn dök upp i startelvan. Insatsen liknade det vi sett tidigare. Svag i passningsspel, närkampsspel och beslutsfattning. Ofattbart stort förtroende hos Solskjaer. Nödvändig bortforsling senast onsdag?

Bruno Fernandes: 4
En relativt anonym insats. Bruno har haft svårt att leverera mot Wolves - så även idag. Fick duktigt med stryk och togs bort av sina landsmän på mitten. Borde sökt sig ut mot kanterna eller längre ner i banan för att få mer boll. Löper kopiöst och driver på sitt lag.

Jadon Sancho (Ut 72´): 3
Fick dryga 70 minuter och hade svårt att göra ett ordentligt avtryck. Led ordentligt av mittfältets svaga första halvlek. Visade lite intentioner i andra, men skapar inte tillräckligt för att kvittera ut ett godkänt betyg.

Mason Greenwood (Ut 90´): 6
Påminner alltmer om sin tränare på planen. Behöver sällan mer än ett par lägen innan det smäller. Iskallt avslut ur ingen vinkel alls. Spänner musklerna inför Ronaldos återkomst. Blir otroligt svår att flytta på oavsett konkurrens.

Inhoppare:

Edinson Cavani (53´): 3
Totalt osynlig och rörde knappt bollen. Men arbetsinsatsen är det aldrig något fel på.

Anthony Martial: (In 72´): 3
Höll i boll och försökte utmana men har mil kvar till högstanivå.

Diogo Dalot (In 90+): -
Spelade för kort tid för att betygssättas.


GGMU
 

Micke Martinsson2021-08-29 20:05:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham