Tottenham Hotspur 1 - 1 Manchester United

Återstarten blev inte som vi tänkt oss.Trots ett rejält spelövertag fick Manchester United bara med sig en poäng från London.

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf (Matic 78’), Maguire, Shaw – McTominay (Bailly 89’), Fred (Pogba 63’) – James (Greenwood 62’), Fernandes, Rashford – Martial (Ighalo 78’)

Tottenham: Lloris – Aurier, Sanches, Dier, Davis – Winks, Sissoko – Bergwijn (Lo Celso 70’), Lamela (Fernandes 70’), Son – Kane

Summering:
Manchester United startade positivt med en hög press och ett relativt starkt bollinnehav. Tottenham valde att ta hem laget något mer, men tvekade inte i närkamperna – med en hel del frisparkar som resultat.
Trots det inledande bollövertaget hade United svårt att skapa några chanser eftersom man använde sig av ett trögt passningsspel i sidled, som vi dessvärre lärt oss att känna igen mot lägre försvarsspel. Men hemmalagets mittfält med Winks i spetsen gjorde det också svårt för United att hitta in till Fernandes vilket vingklippte Solskjaers matchplan en aning.
Första egentliga farligheten kom när Rashford bröt sidledsmönstret och slog en fin djupledsboll mot James som dessvärre endast ledde till en resultatlös dubbelhörna i 18 minuten. Någon minut senare, strax före cooling breaket skapade bortalaget matchens första chans. Bruno slog in ett inlägg i blindo som via Sanchez axel nådde Rashford, men dennes avslut mot bortre stolpen avvärjde Lloris med en benparad.
Efter drickapausen bröt McTominay ett uppspel på mitten och satte upp James i ett perfekt inläggsläge, men Walesaren väntade med det tidiga inlägget till en helt fristående Rashford (som han tidigare gjort med framgång) och istället blev inlägget för långt, vilket i andravågen bara ledde till ett halvtamt avslut av Bruno rakt på Lloris.

Målet skulle dock komma, men inte för United.
Tottenham, som dittills inte skapat någonting av värde fick allting serverat av ett slarvigt bortalag. Lång boll av Lloris, svag nick mitt ut i planen av Shaw till en framrusande Bergwijn. Holländaren grundlurade en framstötande Maguire med en enkel kroppsfint och fick en öppen gata rakt in i straffområdet. Skottet var förvisso snabbt, men rakt på De Gea. Trots det fumlande spanjoren in bollen i eget mål. Bedrövligt ingripande av både Maguire och De Gea!
Efter målet såg United stressade ut och Tottenham kunde lyfta upp spelet. United stack emellan med en inläggsfrispark från Fred som Rashford via Sanchez tvingade lloris till en räddning nere vid stolpen.
Strax därpå var matchen nära att avgöras efter en snabb Spurskontring. Lurige Bergwijn fick på nytt en stor yta på högerkanten, återigen efter tveksamt försvarsspel av Maguire. Det fina inlägget nådde Son som fick iväg en väl avvägd nick mot bortre krysset, men De Gea revanscherade sig med en kanonräddning.
När domare Moss blåste av första halvlek kunde man konstatera att vi bevittnat en kampfylld matchbild i högt tempo – något oväntat efter 100 dagars uppehåll.

United rivstartade andra halvlek med ett betydligt högre passningstempo vilket resulterade i att Fernandes flera gånger hittades rättvänd och direkt fick Spurs problem. Strax före timmen spelad fick Portugisen ett fint skottläge efter att ha kombinerat med Martial, men skottet passerade tätt utanför bortre stolpen. Strax därpå äntrade Paul Pogba planen tillsammans med Greenwood vilket omedelbart förändrade matchbilden. Anfallsspelet blev genast betydligt rörligare och mer oförutsägbart. Den franske eleganten skapade först en hörna och sedan hittade han Fernandes som frispelade Martial i höger innerposition, men avslutet blockades av Tottenhamförsvaret. Minuten senare fick Martial ett nytt kanonläge efter fint förarbete av Shaw. Fransmannen gjorde allting rätt, men Lloris räddning höll dessvärre ännu högre klass.
I takt med att Uniteds spelövertag ökade sjönk Mourinho’s lag allt djupare och det blev tydligt att hemmalaget tog varje tillfälle att dra ner på tempot. Vattenpausen gynnade på nytt hemmalaget som lyckades lyfta spelet en kort stund efteråt.
Solskjaer beordrade ett nytt dubbelbyte och United återtog kommandot anförda av firma Fernandes och Pogba.  Den sistnämnde såg pigg ut och fortsatte att flyta omkring i en fri roll. Plötsligt dök fransmannen upp ute på högerkanten i en situation som inledningsvis såg ofarlig ut. En karusell senare var Dier på väg upp på läktaren och knuffade klumpigt ner Pogba sen han blivit rundad. Solklar straff! Bruno Fernandes stegade fram utan Jorginho-hopp och vräkte in en stenhård straff till höger om Lloris, 1-1!
Efter det andra dubbelbytet blev United lite oorganiserat i backlinjen då Matic och McTominay turades om att spela inverterad mittback. Detta plus att bägge lagen såg tröttkörda ut gjorde att Uniteds slutforcering avtog än aning. Greenwood fick sista möjligheten när han utmanade Spursförsvaret, men högerskottet rullade retfullt någon halvmeter utanför stolpen.

Bäst i United: Bruno Fernandes

Mina tankar:
Båda lagen bjöd på en oväntat bra insats med högt tempo och mycket kamp. Det märktes inte att senaste matchen spelades för över 100 dagar sedan. Tottenham såg starka ut defensivt och gjorde det i långa stunder svårt för United, som dock var det bättre laget och borde ha vunnit matchen sett över 90 minuter. På minussidan finns de individuella misstagen från De Gea vid baklängesmålet och kapten Maguire som gjorde en av sina svagare insatser i den röda tröjan. Anfallsspelet i den första halvleken lämnar också en hel del övrigt att önska.
Trots detta så finns det mycket att glädjas åt. Paul Pogba och Marcus Rashford gjorde båda starka comebacker och Bruno Fernandes var efter en osynlig start återigen bäst på planen. Det blir mycket intressant att se dessa tre världsartister kampera ihop framöver. Ny viktig match mot Sheffield United på onsdag!