Lagbanner
Old Trafford, 2024-09-29 17:30

Manchester U - Tottenham
0 - 3

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham

Efter den svaga säsongsinledningen hoppades vi Manchester United supportrar på att denna match skulle vara vändpunkten för säsongen och att Ten Hag skulle leda sina mannar till en välbehövlig 3 poängare, men det visade sig vara långt ifrån den verkligheten vi såg på tv-rutan idag. När Tottenham gjorde 0–1 redan efter tre minuter blev det jobbigt direkt. Två mål till av Tottenham i andra halvlek och ingen respons av United.

Det osynliga försvarsspelet
Redan från matchminut 1 väljer Tottenham att starta anfall och gå med många man mot Uniteds mål, som blir tufft för United att hantera direkt. Det märks inte minst när Tottenhams mittback (!) Van de Ven, vinner bollen utav Rashford på egen planhalva och springer 60-70 meter, förbi flera United spelare och passar bollen till Brennan Johnson som enkelt passar in bollen i öppet nät. Tottenham hade flera gånger otroliga ytor att spela snabb fotboll på, vilket visade sig ge resultat. De lyckades även trycka ner Manchester United rejält under långa perioder, speciellt i första halvlek, och ibland kändes det som att jag kollade på våra grannar Man city möta Wolves (och i det här fallet är Manchester United Wolves). Vad Ten Hag än hade för matchplan visade sig vara enkelt för Tottenham att bryta ner, och Man Utd hade inget vidare på svar tal när målen behövde komma. Ny säsong, samma problem.

Det röda kortet
I den 42:a matchminuten halkar Bruno Fernandes och i samma aktion sträcker han ut benet och fäller Tottenhams nyckelspelare James Maddison. Beslutet av domare Chris Kavanagh att dela ut de röda kortet till manchester Uniteds lagkapten Bruno är högt diskuterbart, och även hans beslut att inte gå ut till VAR-apparaten för att kolla över sitt beslut är något som kommer diskuteras framöver. Bruno Fernandes dobbar träffar aldrig James Maddison, och dessutom halkade han först-han slängde inte in sig för att skada Tottenhams stjärna. Jag tycker det är löjligt att världens bästa fotbollsliga fortfarande har så otrolig låg domarnivå, och trots att jag är emot VAR så tycker jag det är otroligt skumt att man som huvuddomare inte  använder det för att dubbelkolla sitt beslut när man precis tagit ett allt ifrån solkart beslut-som dessutom är matchavgörande.

Fernandes träskgång fortsätter
Nej, det skulle inte varit rött kort. Inte en chans. Trots det så är de en dum tackling Bruno Fernandes väljer att göra, och den negativa trenden som han har haft säsongen 24/25 fortsätter inte minst idag. Vår lagkapten verkar inte vara sig själv i år, och har stått för 0 mål och 1 assist i Premier League hittills. Jag säger inte att allt är Brunos fel-jag tycker han är en av våra viktigaste och även mest underskattade spelare, men denna säsong är han inte riktigt sig själv. Kroppsspråket, entusiasmen och viljan har inte riktigt varit på den nivån som man vill se hos sin lagkapten i svåra sportsliga situationer, och jag tror att det påverkar laget omkring. Bruno ska vara en inspiration för de unga spelarna i truppen och vara den som vänder skeppet när de är påväg mot en storm, men hitills har denna Bruno inte dykt upp. Bruno, avtjäna din avstägning och kom tillbaka som den kreativa poängmaskin du kan vara, snälla.

Spelarbetyg:

1-Sälj!
2-Usel
3-Underkänd
4-Godkänd
5-Bra
6-Mycket bra
7-Best


André Onana: 4
Stod för ett flertal fina räddningar och utan Onana hade det kunnat sluta mycket värre än vad det gjorde.

Noussair Mazraoui: 3
Inte lika bra som han har varit i de tidigare matcherna hittills. Hade svårt att hantera Tottenhams väldigt höga tempo.

Matthjis de Ligt: 3
Hade även han svårt att hantera Tottenhams höga fart, och var tyvärr klart sämre än sin landsman Van de Ven idag vilket sågs extra klart vid 0-1 målet där Van de Ven enkelt springer ut honom.

Lisandro Martinez: 3  
Lisandro denna säsong är tyvärr en besvikelse jämfört med vad man är van med att se, och idag stod han för mycket felpassningar, och drog även på sig ett onödigt gult.

Diogo Dalot: 2
Han funkar inte alls lika bra som inverterad ytterback på vänstersidan än vad han gör som högerback-vilket märktes tydligt idag. Dålig i uppspelet, tappade markering vid 0-1 målet.

Kobbie Mainoo (ut 45): 4
Med fin dribblingaktion skapar han Uniteds bästa målchans som Zirkzee borde suttit. Utbytt med skadekänning, hoppas inte det är allvarligt.

Manuel Ugarte (ut 72): 3
Svårt att anpassa sig till tempot i denna match, troligtvis skulle ha spelat mer i början istället för att så nyligen spela sin första match från start. Gör det svårt för att han hänga med i Premier Leagues tempo.

Bruno Fernandes: 2
Väldigt dålig match även innan det röda kortet, som trots det inte skulle varit utvisning är en väldigt dum tackling att göra.

Alejandro Garnacho: 4
Energetisk, skott i stolpen. Den i Uniteds lag som ville mest.

Marcus Rashford (ut 72): 3
Lade passningen till Garnachos stolpskott. Lite långsam, men försökte ändå skapa lägen.

Joshua Zirkzee (ut 45): 3
Missade en bra chans, skulle gjort bättre. Lite slavigare än vanligt i link-up spelet, och blev uppoffrad i halvlek för Casemiro.

Inhoppare:

Mason Mount (In 43):  3
Hans gula kort idag ledde till att han nu har mer gula kort än mål i sin United karriär. Sprang mycket, hände inte mycket.

Casemiro (in 45): 1
Förlorade duellen som ledde till mål nummer 2. För gammal, för trött. Tappat sin spelförmåga och spring i benen. Tyvärr.

Rasmus Højlund (In 72): 4
Piggt, resultatlös inhopp.

Christian Eriksen (in 72): 3
Tar över rollen som hörntagare från Mount och det första han står för är en värdelös hörna. Samma resultat ifrån frispark i bra läge. Väldigt dåligt inhopp.

Amad Diallo (In 75)
Spelade för kort för att betygsättas

Tränare: 

Erik ten Hag:

“Sacked in the morning” sjöng Tottenham fansen efter 0-3. Det är nog känslan många har just nu. Nederländarens matchplan funkade inte alls, och det har varit fallet många gånger denna säsong och även förra.

Är det dags för nederländaren att lämna, och isåfall vem ska ta över? Vad tycker ni? Kommentera!
 

Elliot Kedbäck2024-09-29 21:18:00
Author

Fler artiklar om Manchester U