Lagbanner
Old Trafford, 2024-09-17 21:00

Manchester U - Barnsley
7 - 0

Tre tankar och spelarbetyg efter vinsten mot Barnsley
Antony och Garnacho blev båda målskyttar när Manchester United krossade Barnsley med 7-0

Tre tankar och spelarbetyg efter vinsten mot Barnsley

Manchester United visade inga tecken på underskattning utan gjorde processen kort med Barnsley. 7-0 skrevs slutsiffrorna till och de offensiva spelarna hade en fin dag på kontoret.

Tre tankar om matchen:
1. Flertalet ändringar i startelvan
Erik ten Hag kastade om rejält i startelvan och vilade flertalet nyckelspelare. Med facit i hand blev det en lyckad rotation och flera spelare visade att de vill vara med och konkurrera om en plats i startelvan framöver. Förvisso var det ett riktigt svagt Barnsley och det är knappast någon värdemätare, men det var glädjande att se spelare som Casemiro, Eriksen och Antony visa att klassen fortfarande finns där. Det är viktigt att bygga självförtroende i gruppen att ta den här typen av bekväma segrar trots att laget är långt ifrån ordinarie är positivt. Två raka segrar nu efter landslagsuppehållet och den optimistiska känslan börja sakta men säkert smyga sig på igen. Men man är luttrad som Unitedsupporter och det krävs ett antal segrar till innan jag har fullt förtroende för Erik ten Hags projekt.

2. Offensiva lyxproblem?
Det var de offensiva spelarnas afton under tisdagskvällen. Marcus Rashford och Alejandro Garnacho fortsatte att öka på målkontot från Southampton matchen, då duon stod för två mål vardera. Även Christian Eriksen fick bryta sin långa måltorka då även han hittade nätet två gånger. Dessutom fick den bespottade Antony göra ett välbehövligt mål från straffpunkten. Visst, motståndet var riktigt svagt men hade Erik ten hag fått önska vilka han skulle hitta målprotokollet innan dagens match så hade det förmodligen varit dessa herrar. För Garnachos och Rashfords del är det viktigt att målformen fortsätter då jag ser duon som given i Uniteds offensiv framöver. Det kluriga blir dock hur ten Hag ska formera anfallet då båda Unitedprodukterna är bäst till vänster, enligt mig. Mot Barnsley startade Rashford som nia och det är en tänkbar lösning inför framtiden, även om jag hellre ser Zirkzee eller Höjlund (när han är frisk) på den positionen. Ett annat alternativ är att spela Garnacho till höger, men jag tycker inte riktigt han kommer till sin rätt där. Det finns minst sagt en del för ten Hag att fundera på men det råder inga tvivel om att engelsmannen och argentinaren är givna i startelvan.

3. Stabil debut av Ugarte
63 minuter blev det för Manuel Ugarte innan han byttes av mot Bruno Fernandes. På det hela taget gav det defensiva ankaret ett gott intryck. Han visade direkt prov på sin fysik och hans kvaliteter i närkampsspelet. Uruguayanen startade flera anfall genom att stå för en snabb brytning, som öppnade upp för omställningsmöjligheter. När han väl hade bollen så valde han ofta det enkla alternativet i stället för att försöka sig på några spektakulära passningar, vilket inte nödvändigtvis behöver vara något negativt. Nu var motståndet inte någon större värdemätare, så man ska inte lyfta Ugarte till skyarna än. Men det ser lovande ut och tisdagens insats styrker min bild av att den före detta PSG-mittfältaren är exakt den mittfältstyp som ten Hags mannar behöver. Jag blir inte förvånad om vi inom en snar framtid får se Ugarte och Kobbie Mainoo som det ordinarie mittfältsparet fram över.

Spelarbetyg

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best

Altay Bayindir: 5
Sysslolös kväll för turken, men ger ett tryggt intryck. Viktigt för moralen att Bayindir fick hålla nollan.

Diogo Dalot (Ut 63’): 5

Överlappar fint i offensiven och har ett par farliga inspel. Ger Antony bra understöd. Defensiven löser portugisen utan problem.

Harry Maguire: 5
Trygg matchen igenom. Står rätt och avvärjer de fåtal anfallsförsök Barnsley skapar.

Jonny Evans (Ut 77’): 5
Lugn kväll för den rutinerade nordirländaren. Gör inget spektakulärt men håller ihop backlinjen bra och ser till så att inga obehagliga överraskningar för gästerna dyker upp.


Toby Collyer: 4
Spelade på ovan position och det syntes inledningsvis. Orsakade en del onödiga frisparkar och hade en del problem att täppa till sin kant. Blev dock bättre ju längre matchen led.

Casemiro:  5
Hade full kontroll på mittfältet tillsammans med Ugarte och hade fin precision i passningsspelet, då brassen låg bakom flera bra anfall. En stabil insats av Casemiro, något som var välbehövligt för hans självförtroende.

Manuel Ugarte (Ut 63’): 5
Första matchen från start i den röda tröjan och på det hela taget står uruguayanen för en solid prestation. Stabil närkampsspelet och lägger inga fingrar emellan. Visar även att han har fina kvaliteter med bollen vid fötterna. Det är fortfarande tidigt men Ugarte ser ut att vara exakt den spelartypen Manchester United behöver på det centrala mittfältet.

Antony: 5
Som vanligt är det höga toppar och djupa dalar när det kommer till brassen. Fixar straffen som han själv slår in och ett par fina kombinationer på kanten. Dock varvas detta med ett par mindre lyckade dribblingsaktioner och felbeslut.

Christian Eriksen: 6
Äntligen har dansken nätat för Manchester United och han passade dessutom att göra det ytterligare en gång innan domaren satte pipan i munnen. Visar prov på sina fina passningsfötter och sätter sina medspelare i bra lägen.

Alejandro Garnacho (Ut 84’): 6
Två mål och två assist. Argentinaren hade tillsammans med Marcus Rashford fullständig lekstuga med ett vidöppet Barnsley försvar. Yttern hade sannerligen bud på mer och hade mycket väl kunnat göra ett hattrick. I normala fall hade det varit enkelt att ge Garnacho sjua i betyg, men då motståndet var minst sagt beskedligt stannar det på en sexa.

Marcus Rashford (Ut 63’): 6
Har Rashford äntligen fått det att lossna nu? Tre mål på två matcher och engelsmannen ser ut att trivas med fotbollen igen. Hittade in bakom Barnsley-backlinjen gång på gång och samarbetet med Garnacho ser onekligen spännande ut. Förhoppningsvis fortsätter formkurvan att peka uppåt även när motståndet blir bättre.

Inhoppare:
Bruno Fernandes (In 63’): 6

Två assist på en halvtimme räcker som motivering. Visserligen var det mot ett utcheckat Barnsley, men portugisen gjorde det som krävdes av honom.

Joshua Zirkzee (In 63’): 5
Inga mål från nederländaren, men var väldigt nyttig i kombinationsspelet då han sög ner bollen och satte medspelarna i bra lägen.

Noussair Mazraoui: 4
Gör ett stabilt inhopp både i offensiv och defensiv riktning utan att uträtta något spektakulärt.

Matthijs de Ligt (In 77’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Amad Diallo (In 84’): Spelade för kort tid för att betygsättas

Erik ten Hag: 6

Valde att göra fler ändringar i startelvan och rotationen blev lyckad. Rätt typ av spelare gjorde mål och det blev en bekväm seger. Precis det jag tror nederländaren önskade sig från tisdagens match. Två raka segrar nu och förhoppningsvis kan ten Hag bygga vidare på detta fram över.

Håller ni med om betygen? Vad tar ni med er från matchen? Skriv er åsikt i kommentarsfältet men tänk på att hålla god ton!

GGMU


 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2024-09-18 00:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham