Lagbanner
United in FinalPanelen

United in FinalPanelen

"För en klubb som Manchester United är troféer alltid viktiga." - panelen snackar upp finalen i Euorpaleague mot Villarreal ikväll.

Ikväll är det dags. Manchester United står inför ännu en Europeisk Cupfinal. Det är måhända inte den ädlaste av finaler – men det är dock en final.
För att bygga upp känslan lite extra inför kvällen vill vi ge er en specialare i form av en Finalpanel. Vi kommer snacka om den faktiska vikten av finalen, målvaktsfrågan och Harry Maguires frånvaro. Självklart avslutas det hela med vad paneldeltagarna tror kommer hända under kvällen i Gdansk.

De som skall snacka upp Finalen ikväll är.....

Gustav Kulle: Storfräsare med residens i London - "Man vill ju vara där det händer". Bossen på UnitedRed och således vår SAF.

Eric Länje: 21-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Viktor Rundlöf: 20-årig Journaliststudent från Stockholm som har ett ohälsosamt förhållande till Manchester United. Är en extrem tävlingsmänniska och kan nog beskrivas som en dålig förlorare.

....och här kommer veckans United in FinalPanelen!

Hur viktig är finalen mot Villarreal

a) för dig som supporter

Gustav
: Manchester United ska slåss om titlar. Punkt. Och varje säsong vi inte gör det i slutet av Maj är ett misslyckad säsong. FA Cupen och (förstås) Champions League slår högre, men nu är vi vart vi är och en seger hade inneburit blått den fjärde titeln sen SAF lämnade. Den vill vi verkligen ta med oss hem från Gdansk.

Eric: Som supporter är finaler alltid viktiga. Kanske ännu mer nu för att man verkligen vill att Solskjaer ska få lyfta trofén. Känner mig väldigt nervös inför matchen eftersom United avslutade säsongen svagt. Hoppas att det enbart var en brist på motivation. Villareal är inget lätt motstånd och det är upp till bevis om vi kan hantera pressen.

Viktor: Finalen är viktig på så sätt att det gått relativt lång tid sedan Manchester United vann en titel. Jag vill alltid se att United är en klubb som slåss för titlar, oavsett dignitet. Sedan är en Europa League titel inte den trofé jag värderar högst. Hade jag fått välja mellan en Europa League titel och till exempel en FA cup titel hade jag valt den sistnämnda. Men finalen är viktig och jag hoppas att den här titeln kan vara starten på en era med flera troféer.

b) för klubben som helhet

Gustav: För klubben i sig, inte så mycket. För nuvarande laget, med Solskjaer bakom rodret, väldigt mycket. Men ska aldrig underskatta vinnarmentalitet och vikten av att bygga en kultur baserat på att prestera när det gäller som mest. Solskjaer har tagit oss igenom Premier League säsongen tillräckligt bra för att hans jobb inte ska vara i fara vid en förlust, men 2.5 säsong in är det viktigt att ta titlar när chansen ges. Vi är förstås storfavorit mot Villareal, så nu gäller det att bevisa att man har vad som krävs att leva upp till det.

Eric: För en klubb som Manchester United är troféer alltid viktiga. Tror även det är viktigt för truppen och Solskjaer att uppnå ett gemensam mål. Norrmannen pratar mycket om att Manchester United ska tävla och vinna titlar. Detta är hans största chans hittills och förhoppningsvis en start på något större. Det hade även varit en ljusglimt i en säsong som har dominerats av mörkret från Glazers och Super League.

Viktor: Europa League titeln i sig tror jag inte att klubben värderar jättehögt. Däremot kan det vara moralhöjande för spelartruppen och Solskjaer. Jag tror verkligen att norrmannen vill vinna finalen och motbevisa kritikerna. Lyckas Solskjaer med att bärga en trofé är det inte många som kan ifrågasätta hans framtid i klubben. En titel är dessutom ett steg i rätt riktning för att United ska kunna ta sig tillbaka till den nivån där vi hör hemma.

De Gea eller Henderson? Det har varit en följetong länge nu. Vem står i säsongens viktigaste match?

Gustav
: Ett minst sagt angenämt problem men jag är övertygad om att Solskjaer har bestämt sig för att gå på linjen där Dean Henderson r vår nästa förstemålvakt framöver. Av den anledningen så tror jag även att han kommer att vakta målet under säsongen sista match. De Gea har varit fenomenal och p gränsen till underskattad, men United-framtiden är Hendersons

Eric: Jag skulle nog välja De Gea enbart på rutin. Henderson har gjort det bra men tycker att De Gea borde starta. Kanske hans sista match för klubben ifall Solskjaer väljer att satsa på Henderson. Blir inte Henderson första val nästa år tror jag att han kommer att lämna. Samma med De Gea som jag tror går till PSG med Pochettino, om han inte får startplatsen nästa säsong. Skulle det potentiellt vara De Geas sista match så förtjänar ett värdigt avslut med att spela i finalen.

Viktor: Känns extremt svårt att veta på förhand. De Gea har fått stå mycket i Europa League under våren samtidigt som Henderson fått spela i ligan. Personligen anser jag att De Gea är den bättre målvakten i dagsläget men ur ett mer långsiktigt perspektiv är Henderson den vi bör satsa på. Jag tror att den som får stå i finalen även kommer att vara förstamålvakt nästa säsong samtidigt som den andra troligtvis lämnar. Personligen håller jag De Gea extremt högt fortfarande och hoppas att han startar mot Villarreal.

Maguire har verkligen saknats i backlinjen. Kan vi vinna finalen utan Kapten Harry?

Gustav: Kan vi slå Spaniens sjunde bästa lag utan Harry Maguire? Absolut. Det här laget står inte och faller på Harry mot detta motstånd, men det blir förstås väldigt viktigt för Lindelöf och Bailly (eller kanske Tuanzebe) att visa att man har ett bra försvarssammarbete emellan sig.

Eric: Det tror jag men uppgiften blir svårare. Man vet inte vad man saknar förrän det är borta. Maguire blev hårt kritiserad men nu inser man betydelsen han har i laget. De som startar tror jag kommer vara Lindelöf och Tuanzebe, eftersom engelsmannen har fått spela in sig. Bailly känns som ett osäkert kort ibland.

Viktor: Jag är orolig, försvaret har sett extremt skakigt ut när Maguire varit borta och det märks att Lindelöf saknar honom vid sin sida. Jag litar absolut inte på Bailly eller Tuanzebe då båda är väldigt oberäkneliga och har minst ett misstag i sig. Förhoppningsvis kan vi lösa det ändå utan Maguire men jag hade känt mig betydligt tryggare med Unitedkaptenen i backlinjen.

Hur kommer det sluta?

Gustav: Det här löser vi tänker jag. Kan bli lite likt som mot Ajax i finalen för några år sen. Ett tidigt mål som vi kan spela på och en punktering till 2-0 i andra halvlek. Troligtvis av Cavani.

Eric: Hoppas på en 1-0 vinst när MBE Rashford avgör i 93:e. Det för mig hade varit drömscenariot. Tror att matchen kommer vara väldigt defensivt orienterad med ingen av sidorna som verkligen går för vinsten. En klyscha men det som lag tar vara på sina chanser kommer att vinna. Villareal är inget lag man kör över och de kommer till Gdansk med ingen press på sig heller. Matchen handlar om antingen Manchester Uniteds triumf eller tragedi.

Viktor: Känslan är ändå att Manchester United vinner tillslut. Vi är storfavoriter och även om Villarreal absolut inte ska underskattas så ska vi vara bättre över 90 minuter. jag tror dock det blir ganska jämnt och målsnålt. Mitt tips är 1-0 till Manchester United och som så många gånger förr är det Bruno som kliver fram och avgör.

Klart vi skall vinna Finalen mot Villarreal. Jag tror inte att det kommer bli en lätt match på något sätt – men visst kommer Manchester United vara minst ett nummer för stora.

Det känns dock ganska otäckt om Maguire inte kommer till start.

De Gea är väl fortfarande en bättre målvakt än Henderson? Klart Engelsmannen är framtiden, men om det här är Davids sista match så hoppas jag verkligen att han får vakta målet istället för bänken.

Jag sticker ändå ut hakan lite här och påstår att det blir en ganska bekväm vinst. De Gea får förtroendet och spikar igen. Framåt gör Pogba ett samtidigt som Matadoren trycker in två.

En trofé är en trofé - vinn den!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2021-05-26 09:25:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham