Lagbanner
United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

Panelen snackar ner säsongens vinterfönster.

Januarifönstret är avslutat och Premier League har gått in i ett historiskt första vinterlov. För att sätta ett avslut på silly season säsongen 19/20 tänkte vi här snacka ner fönstret som har varit och sammanfatta Manchester Uniteds aktivitet på marknaden. 

Veckans paneldeltagare är......

Gustav Kulle: Storfräsare med residens i London - "Man vill ju vara där det händer". Bossen på UnitedRed och således vår SAF.
Marcus Ericsson: 24-årig journaliststudent och medioker Division 3 spelare. Nuförtiden spenderar jag dock mer tid på att skriva om fotboll än på att spela det. Kan ibland beskrivas som lite ”hetsig” och har sedan barnsben drömt om att göra mål på Anfield och sedan hyscha hemmafansen, det hade varit magiskt.
Micke Martinsson: Mångårig Unitedfanatiker med en del svårigheter att hantera förluster. (Ö)känd i kompisgänget för min besatthet av David Beckhams frisyrer mellan åren 1995-2003. Kopierade slaviskt minsta förändring fram tills den begynnande sumo-frisyren fick mig att byta hårfluencer. Främsta fotbollsmerit: Brände en straff på grus i en träningsmatch i division 6, 2007.

......här kommer veckans Untied in FredagsPanelen.

Bruno Fernandes - transfersagan som inte tycktes ha något slut. Det blev England och United för Portugisen men....

a) Vilken position på planen vill du se honom i?


Gustav: Då OGS verkar vilja ha ett ganska rörligt och flexibelt tremannamittfält så tror jag vi kommer få se lite olika roller. Utan Pogba tror jag det blir mestadels som tia, centralt bakom anfallarna men när Pogba är tillbaka tror jag de två kommer växeldra i de rollerna samtidigt som McTominay håller balansen i mitten.

Marcus: Helst vill jag se honom precis bakom anfallaren. Det är där jag tror att han är som bäst. Han visade dock att han fungerar i en central mittfältsroll också men det är som ”tia” han får ut mest av sitt spel.

Micke:  Svårt att svara på efter endast 90 minuter i den röda tröjan för portugisen. Det beror naturligtvis på flera faktorer - dels vilket spelsystem, men också vilken omgivning Ole Gunnar satsar på. I Sporting har han använts både som sittande och som spets på mittfältet, med dubbel framgång.
I ett scenario med Paul Pogba i laget skulle jag föredra ett 4-3-3 med McTominay som ensam sittande med Pogba och Fernandes framför. Utan Pogba är det inte lika givet var vi får bäst utväxling av Bruno. Beroende på motstånd passar han kanske i det fallet bäst som tia med McTominay och Fred bakom.

b) Hur kommer det att gå?

Gustav: Jag tycker det känns som en kanonvärvning. En spelare i rätt ålder, med påstådd bra mentalitet samt bevislig leverans senaste åren. Så förutsättningarna finns tveklöst där för att det ska bli succé. Med det sagt går han in i samma skadeskjutna lag under ombyggnation som blandar högt och lågt i sina prestationer så mycket hänger på hur övriga laget utvecklas närmaste året. Jag tycker att han är en viktig pusselbit och har stora förhoppningar på att han kan bli en av våra nästa storstjärnor.

Marcus: Jag har inga större förhoppningar på honom under de inledande månaderna. Väldigt svårt läge att komma till oss nu. Halva startelvan borta pga skador och han förväntas av många göra STOR skillnad direkt. Det tror inte jag. Men under nästa säsong har jag stora förhoppningar på honom. Av det jag sett av honom innan är han en fantastisk spelare.

Micke: Jag har en bra känsla. Rätt ålder, flera starka säsonger bakom sig och en stark drivkraft att representera United. Viktigt att tänka på att Bruno behöver tid på sig att acklimatisera sig i ligan. Först nästa säsong kan de hårda kraven börja ställas.

Det här med Odion Ighalo kom ju som en överraskning för många!

a) Hur förvånad är du?

Gustav: Mycket. En anfallare till har behövts för bredden av truppen, men är nog första gången i mitt supporterskap som den första gången jag hör om Manchester Uniteds intresse för spelaren i fråga är när det är klappat och klart. Ovanligt!

Marcus: På en skala mellan 1-10 skulle jag säga 10, lätt.

Micke:  Både och. Hade någon sagt till mig inför vinterfönstret att vi skulle värva Ighalo så hade jag naturligtvis rekommenderat uppgiftslämnaren att sluta äta hallucinerande mediciner. Men med facit i hand är värvningen ändå ganska logisk. Tiden när United kunde blunda och peka är förbi. Nu gällde det att fylla på anfallsbesättningen och då premiumsortimentet inte var till salu fick man istället leta i fyndhörnan. Lämpligt nog har den Kinesiska ligan Corona-uppehåll och då kunde man landa en förhållandevis billig lösning.

b) Hur kommer det gå?

Gustav: Han kommer förhoppningsvis ge Martial och Greenwood lite välförtjänt vila, men även få dem att känna flåset i nacken för att få speltid, men jag tror inte att vi kommer behöva debattera en eventuell permanent övergång i sommar.

Marcus: Har inga större förhoppningar på honom. Förväntar mig att han kommer bidra med något mål nu under våren. Dessutom kommer han vara en nyttig spelare att ha på bänken, han kan komma in och göra skillnad. Han vet vart målet är. Dessutom verkar han vara en älskvärd person som älskar klubben och han kommer nog vara en glädjespridare i truppen. Jag gillar honom.

Micke: Nigerianen har PL-erfarenhet med allt vad det innebär och han vet var målet är beläget. Kan Ighalo snubbla in 5-6 mål under våren är jag beredd att sätta betyget godkänt.

Ashley Young lämnade för Inter vilket betyder att det bara är David de Gea och Phil Jones kvar från Fergusons titelvinnande lag 12/13. Hur kommer du minnas Ashley?

Gustav: Jag var aldrig förtjust I honom i Aston Villa och första intrycken var att han skämde ut oss genom dåliga filmningar, men visst spelade han upp sig och
gjorde en hel del nytta för klubben. Mitt bästa minne från honom är på plats på Old Trafford när han dels knorrar in 2-0 via en frispark men sen krönar eftermiddagen med att skjuta in de osannolika 8e(!) målet mot Arsenal  2011. En oförglömlig match.

Marcus: Jag kommer att minnas hans första säsong hos oss främst, oj vad bra han var då. Hans patenterade knorrar i bortre burgaveln gav mig gåshud. Men jag kommer också minnas honom som en spelare som alltid gav sitt allt och alltid stod upp för klubbmärket. Fått för mycket skit enligt mig. Men det var dags att lämna.

Micke: Jag har alltid haft en komplicerad relation till engelsmannen. På pluskontot kommer jag minnas en mångsidig och lojal spelare med en av ligans vassaste inläggsfötter. När Young var på toppen av karriären kändes det livsfarligt varje gång han vände upp från vänsterkanten och piskade in stenhårda inlägg med sin högerfot.
På minuskontot finns ju såklart alla filmningarna som länge svärtade ner Ashleys rykte.

Är du nöjd med vinterfönstret? Får Woodward godkänt för det här?

Gustav: “The key to happiness? Low expectations!”. Det är en mardröm att försöka göra affärer i Januari för klubbar av vår storlek utan att betala osannolika överpris, så förväntningarna var låg. Hade jag fått önska på förhand hade jag tagit en bra central mittfältare och en anfallare. Nu har vi det och jag tycker, för andra fönstret i rad, att Woodward & Co gör ett väldigt bra fönster.

Marcus: Nej. Bruno borde varit klar redan under första veckan. Den affären var uselt skött från alla parter men framförallt från Uniteds sida. Om de slutfört den affären tidigt hade det funnits tid för att identifiera en bättre anfallare än Ighalo.(Med all respekt till honom)

Micke: Givet rådande omständigheter får jag ändå ge Ed att han lyckades landa Fernandes. Starkt att lösa en klasspelare framför näsan på toppklubbarna. Återstår att se om olyckskorparna får rätt i Musse Pigg-hånet om laget skulle rasa ihop under våren.


5 snabba Ja/Nej

Bruno & Pogba kommer klicka perfekt på plan!
Gustav: Ja
Marcus: Svarar med hjärtat nu, ja!
Micke: Nej
"Sanchez will Come back and prove evryone wrong"!
Gustav: Nej
Marcus: NEJ
Micke: Nej
Dean Henderson kan konkurrera ut de Gea!
Gustav: Ja, på sikt.
Marcus: Ja
Micke: Ja, tids nog.
Ighalo gör minst 6 mål i vår!
Gustav: Nej
Marcus: Nej
Micke: Ja
Lindelöf kommer att ersättas i sommar!
Gustav: Nej
Marcus: Nej, det borde vara Maguire som ersätts i så fall.
Micke: Nej

När vi hade vår silly-special så var panelen ganska enig om att Bruno Fernandes inte skulle bli klar för United. Nu kom så till slut Portugisen och förväntningar på leverans finns där. Med en stor prislapp kommer ju som bekant ett tungt ansvar och visst är det poäng i form av assist och mål vi främst vill ha ut av Bruno. Blir det kemi med Pogba kanske vi går en ljus vår till mötes?

Odion Ighalo - vad ska man säga? Killen verkar ju brinna för att spela på Old Trafford och får man inte en varm känsla i magen när man ser Nigerianen nöjt hållande sin tröja #25. Jag backar Micke, Ighalo gör minst 6 mål i vår - minst!

Jag har otaliga gånger proklamerat att Ashley Young är slut. Det är inte ett uttalande jag backar ifrån, men respekt till Engelsmannen som alltid gav allt för den röda tröjan. You had a good run Ashley!

Bruno och Ighalo in - Ashley Young (med sin lön) ut i Januari måste klassas som godkänt!

Den unisona förhoppningen om Dean Henderson måste jag säga kommer som något av en chock. de Gea är 29 år och kan mycket väl vara en världsmålvakt i sex år till - vill Henderson vänta så länge?

Vad jag skulle älska att se Alexis komma tillbaka och spela fotboll som om det vore 2016 igen!

Till next time - hare gött! Hej!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-02-07 08:53:43
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham