Lagbanner
United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Vi har helt enkelt inte bredden eller kvaliteten i vår trupp för att utmana på mer än en front" - FredagsPanelen pratar om det senaste som rör Manchester United.

Vinst med två mål mot noll borta på Stamford Bridge - det smakar alltid mumma. Lite smolk i bägaren när det bara blir 1-1 mot Brügge i EL, men men.
Jag Känner mig ändå hyfsat positiv när detta skrivs med Brunos direkta impact på matchen i Belgien färskt i minnet. Vi kollar med panelen vad dom har att säga om det senaste i United-väg.

Deltagare i veckans panel är.....

Victor Enberg: 24-årig ålänning som i dag är bosatt i Sverige för studier. Bodde i Manchester under Moyes-våren och har sedan dess aldrig blivit mig själv igen
Björn Benzler: 29 år och Sveriges yngsta föredetting. Gillar Berabatovs första touch - gillar inte att United vägrar anställa en sportchef.
Marcus Ericsson: 24-årig journaliststudent och medioker Division 3 spelare. Nuförtiden spenderar jag dock mer tid på att skriva om fotboll än på att spela det. Kan ibland beskrivas som lite ”hetsig” och har sedan barnsben drömt om att göra mål på Anfield och sedan hyscha hemmafansen, det hade varit magiskt.

.......och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

BRUNO, BRUNO, BRUNO! Ropen ekade över bortasektionen på Stamford Bridge. Stämmer du in i hyllningskören?

Victor: Ja. Behöver väl inte utvecklas mer än så. Klasspelare och kommer bara bli bättre med tiden.

Björn: Jo men han var väl bra. Ser ju ut som en uppgradering mot Lingard, vilket ju måste vara någon slags minimum-krav. Problemet för United har ju varit att spelare kommer hit och dör över tid, så hoppas att Bruno kan stå ut!

Marcus: Ja. Hade kunnat utveckla varför men känner att det inte behövs. Han har inlett riktigt bra och kommer bara att bli bättre med tiden.

Sjukt nära att det blev en drömstart för Igahlo. Jag tycker att det luktar som en blivande "kult-spelare". Håller du med?

Victor: Lite så. Hela grejen med att han är United-supporter sedan ungdomen och få uppfylla drömmen att spela för sitt favoritlag ger ett mervärde. Sedan räcker ju såklart inte det, hoppas verkligen han kommer leverera under våren. Verkligen synd att han inte lyckades rulla in den mot Chelsea.

Björn: Tror han kan bli en Manucho-style spelare, jag gissar på två mål under året, men att han säljer en del tröjor. Långt från Elvan borde han vara dock, givet den första touch jag såg….

Marcus: Det hade varit riktigt kul om han hade fått nära där. Ja, kanske. Hoppas ju såklart att han lyckas bidra med några mål under våren. Att han faktiskt är Utdsupporter sedan barnsben gör allt lite vackrare. Fina Ighalo.

Målet mot Chelsea till trots. Martial håller väl ändå inte måttet?

Victor: Det ser trögt ut. Så synd med den kvalitet som finns och det kan ingen undgå när han blixtrar till nu som då. Men det krävs kontinuitet. Intressant ändå att Martial och Rashford gjort exakt lika många ligamatcher för United och fransmannen gjort två fler mål. Det kanske inte säger alltför mycket, men tillsammans med Rashford innan han skadade sig tycker jag det såg bättre ut. Det är med all rätt han fått utså en del kritik men det måste tas i beaktande att resterande lagdelar som ska fördela bollarna åt honom inte gett de bästa förutsättningarna. 

Björn: Martial är så jävla märkligt, har uppenbart hur mycket spets som helst, får ut rätt lite. Verkligen inte ett problem i dagens lag, men kanske ingen vi vinner något med, men borde inte vara en position vi tittar på som akut, så länge Matic, Fred, McTominay härjar runt och spelar bollar i sidled.

Marcus: Tycker att han får oförtjänt mycket skit faktiskt. Sen håller jag med om att han kan vara nonchalant och stundtals lat. Men med bättre spelare runt om sig gör han bättre ifrån sig. Naturligt att han inte varit lika bra sedan Rash blev skadad. Förhoppningsvis kan han få lite bättre understöd där uppe nu när Bruno kommit. Men håller, det gör han Anthony.

Med tanke på de senaste nyheterna om Citys uteslutning från kommande CL - vi fixar det nu va?

Victor: Ja, det tror jag faktiskt. Man vet ju inte hur det kommer sluta heller och vad som kommer hända efter City överklagat domen. Men otroligt att hoppet om en CL-plats fortfarande lever i högsta grad sett till säsongen.

Björn: Kanske, laget är så från ”match-till-match” att man inte kan veta. Tycker definitivt man ska skita i EL nu, fokusera på ligan, men kanske laget är bättre på cupspel, där kan man ju gå långt om man är bra 1 av 2 matcher, i ligan krävs ju lite mer som bekant. Tror vi slutar femma, men att City får tillbaka platsen via en ”donation” till någon välgörenhet…

Marcus: Jag är fortfarande väldigt tveksam till det. Även om en femteplats kan innebära CL-spel(Vilket det förmodligen inte kommer att göra, City lär överklaga) tror jag vi får det tufft. Vi har helt enkelt inte bredden eller kvaliteten i vår trupp för att utmana på mer än en front och om vi går vidare i EL kommer det att bli tufft. Tror jag.

Till veckans 5 snabba ska deltagarna välja ett "par"

Cole/Yorke vs Rooney/Berbatov
Victor: Rooney/Berbatov
Björn: Alltid Berbatov, hade tagit Manucho/Berba.
Marcus: Rooney/Berbatov
Keane/Scholes vs Carrick/Fletcher
Victor: Keane/Scholes
Björn: Keane är så jävla larvig i TV nuförtiden att jag tar de andra.
Marcus: Keane/Scholes
Giggs/Beckham vs Ronaldo/Nani
Victor: Giggs/Beckham
Björn: Ronaldo/Nani är nog roligare att gå på krogen med.
Marcus: Giggs/Beckham
Vidic/Ferdinand vs Pallister/Bruce
Victor: Vidic/Ferdinand
Björn: Bruce vore ju lite spännande
Marcus: Vidic/Ferdinand
Evra/Rafael vs Neville/Irwin
Victor: Neville/Irwin
Björn: Rafael
Marcus: Evra/Rafael

Ja, att Bruno har talang kan väl knappast ha undgått någon. Håller han i längden frågar sig Björn. Låt oss hoppas säger jag. Då kan det bli en riktig kanonvärvning.

"Fina Ighalo" - jag kan bara hålla med dig Marcus!

Jag väljer att tro på Victor och slår fast att vi fixar CL till nästa säsong. Lägg till en toksatsning i sommar med två, tre spelare av hög klass rakt in i startelvan plus en Pogba som gör sig av med Raiola och skriver på nytt kontrakt. Åh mumma!

Samtliga deltagare väljer bort firma Yorke/Cole, ett av hela Premier League erans skönaste anfallspar. Det luktar skandal lång väg! Någon kan väl ta på sig nostalgihatten - det är ju Dwight Yorke och Andy Cole vi snackar om här!

Bruno Fernandes till trots - Wan-Bissaka är fortfarande min solklara favoritvärvning den här säsongen.

Brytningen som Eric Bailly gör i eget straffområde mot Chelsea! Det är så mycket hjärta i den brytningen, så sjukt mycket hjärta. Om han bara kunde få vara frisk nu.

Till next time - Hare gött, hej!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-02-21 08:51:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham