Lagbanner
United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Pogba kan nöta bänk ett tag och visa att han faktiskt förtjänar att spela."

Då var det vind i seglen igen. Bortamatch mot PSG verkar ju vara Manchester Uniteds melodi – det ska bli intressant att se om man kan surfa vidare på den positiva vågen. Med två segrar i rad går vi altså in i veckans panel och kollar om tonerna kan vara lite positivare än senast.

Veckans deltagare är......

Tobias Nilsson: Småbarns farsa out of New York som följt United sen tidigt 90-tal. Mycket här i mitt liv som förändrats senaste årtiondet, flyttat runt i världen men det spelar ingen vart jag än befinner mig, spelar United 3 på morgonen så är jag uppe och tittar ändå. En av få saker som fortfarande prioriteras över nästan allt annat.

Johan Åkesson: 27 årig avdankad forward som nu studerar till journalist. Född på Öland, bosatt i Stockholm. Varvar dagarna med studier, fotboll och Fifa. Främsta merit på planen är delad skytteligavinst i Bullerby Cup som 12-åring. Slukar allt som har med Manchester United att göra. GGMU

Eric Länje: 21-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

.....och här kommer veckans United in FredagsPanelen!

Det är klent med speltid för van de Beek, varför?

Tobias: Bra fråga. Tycker själv att han bör få mer speltid då han vid de tillfällen han fått chansen, så har det sett väldigt bra ut. Mot PSG hade jag på förhand gärna startat VDB men svårt att klaga på laguttagningen efter en sån stark insats! Kan vara att Ole inte vill stressa in honom i laget utan att det kommer sakta bli mer och mer speltid för honom, vilket jag hoppas på.

Johan: Jag tycker att han efter flera fina inhopp borde ha fått betydligt mer speltid och även några starter vid det här laget. Han har under flertalet matcher kommit in och förändrat offensiven med ett par dimensioner. Jag tror och hoppas att Ole Gunnar vill ge han tiden att acklimatisera sig. Låt oss inte glömma, han är ung och har ett långt kontrakt, vi kommer att få se mycket av Van de Beek.

Eric: Jag vet faktiskt inte varför. Min enda gissning måste vara att han har hamnat i en svår position i lagvalet trots flera bra prestationer. Måste bero på att Solskjaer vill ha en defensiv mittfältare bredvid Pogba på mitten för att säkra upp. Hittills har det inte blivit många minuter för Van De Beek men börjar redan att bli en personlig favorit. Inhoppet mot Newcastle var helt fenomenalt, speciellt passningen till Mata på 2-1 målet. Det är något man bara älskar med nederländare i den röda tröjan. Det kommer bli många matcher denna säsong och tro mig, Van De Beek kommer att vara redo.

Har de Gea gett sig själv lite andrum i kampen om startplatsen mellan stolparna?

Tobias: Stabil insats mot PSG och gjorde en fin räddning mot Newcastle senast också. Är fortsatt orolig över hans förmåga att släppa in konstiga mål, men än så länge så bör han få fortsätta.

Johan: Absolut! Ser vi tillbaka på de två senaste matcherna (Newcastle och PSG) så har han verkligen visat vilken nivå han besitter. Oron finns dock fortfarande där, jag tycker mig se lite Barthez-vibbar i honom. Han visar vilken världsmålvakt han är i ena matchen för att i nästa inte alls visa samma nivå. Han har, främst i de två senaste matcherna, bidragit med solida insatser och visat de spetsegenskaper han fortfarande besitter. Sen får vi inte glömma att han har en viss status i klubben efter alla år. Fortsätter han på inslagen linje så ska han stå.

Eric: Det tycker jag. Hans insats mot PSG var felfri och gör flera viktiga räddningar under hela matchen. Det känns som att De Gea har börjat bli mer högljudd på planen och hörs mer. Framförallt syns mer och förlorade inte en enda luftduell mot PSG. Tror att konkurrensen med Dean Henderson har tagit fram det bästa ur De Gea, då han känner han måste prestera för att förbli förstaval. Sen gäller det för spanjoren att minimera sina misstag men hittills ser det ut att De Gea har hittat sin form igen.

Pogba återigen förpassad till bänken - tankar på det?

Tobias: Kan vara att det tagit lite extra tid efter hans COVID-19 sjukdom han gick igenom relativt nyligt. Men hans form kombinerat med hans utspel om Real Madrid varje gång han åker iväg med landslaget så tycker jag han kan få nöta bänk ett tag och visa att han faktiskt förtjänar att spela.

Johan: Efter PSG matchen gick Pogba själv ut och kommenterade att han är i mycket bra form fysiskt, trots att han nyligen var smittad av covid-19. Jag tror snarare att Ole Gunnar försöker hitta en balans på mittfältet och efter Pogbas senaste utspel om Real Madrid så tror jag inte aktierna ökade för mer speltid. Det handlar nog snarare om en markering från ledarstaben. Det Pogba behöver fokusera på är spelet på plan och ha mer kontinuitet i prestationerna i kombination med att han visar att han verkligen vill spela för klubben och på så sätt förtjänar att bära emblemet.

Eric: Tycker det är helt rätt av Solskjaer. Pogba har inte varit med i matcherna både mentalt och fysiskt. Tror en stor del av det beror på han var positiv med covid-19 och givetvis har tankarna varit på viktigare saker än fotboll. Bara titta på hans energi i inhoppet mot PSG jämfört med Crystal Palace. Att han blir bänkad är också en tydlig markering från Solskjaer gällande kommentaren om Real Madrid. Pogba ska enbart fokusera på Manchester United och verkligen fundera över hur han vill bli ihågkommen i vår historia.

Ge mig din elva - så som du vill att den ska se ut i dagsläget?

Tobias:
DDG
AWB - Maguire - Lindelöf - Telles
Matic - Pogba - Bruno
Greenwood - Cavani – Martial


Tycker Martial är bättre än Rashford från kanten och tror att Cavani kan göra det bättre centralt än Martial, men återstår att se.

Johan:
De Gea
AWB - Tuanzebe - Maguire - Alex Telles
Fred - Pogba - Bruno
Greenwood - Martial – Rashford


Enligt mig så kompletterar inte Lindelöf och Maguire varandra. Victor behöver bygga på sig muskler och utveckla sin explosivitet och Maguire behöver en backkollega som kompletterar snabbheten men som också har fysiken. Detta kan Tuanzebe erbjuda. Vad gäller vänsterbackspositionen som länge diskuterats så har Telles de färdigheter som Shaw saknar. Han har visat i Porto att han har en utomordentlig vänsterfot i kombination med hårt arbete både i offensiven och defensiven, där han lyckas hålla ett bra positions- och markeringsspel.

Eric:
De Gea
AWB – Lindelöf – Maguire – Telles
Fred – Pogba – Bruno
Greenwood. – Martial – MBE Rashford


Vad ska Ole göra nu?

Tobias: Det bästa han kan göra är att fortsätta spela den elvan han tror på. Han sa själv att det tar 5 matcher att komma in i säsongen och spela på den nivån han vill, så nu är det bara att fortsätta på inslaget spår för vi har endast 2 av 4 segrar i ligan, men vi har tur eftersom andra topplag tappar poäng hej vilt. Viktig match mot Chelsea härnäst och viktigt att ta med positiviteten från PSG till den matchen så att vi kan plocka 3 pinnar mot Lamps!

Johan: Han bör fortsätta på inslagen linje och tro på sina idéer. Transferfönstret blev kanske inte som han hoppats på, och jag hade gärna sett att han står upp för sin filosofi även i media och på så sätt sätter lite mer press på ledningen.
I kommande omgång möter vi Chelsea och tar vi en trepoängare där så är vi med igen, och det gör man med en tydlig filosofi och ett bra grundspel, som tidigare saknats. Det är en märklig säsong för alla och vi ser storklubb efter storklubb tappa poäng, så bär vi med oss det positiva från PSG-matchen och vidareutvecklar det i ligan så kan säsongen sluta bra.

Eric: Fortsätta på samma spår där han tro på sitt spel och sina spelare. Det gäller även att börja ta poäng i ligan då det enbart är två vinster hittills. En stor utmaning på lördag mot ett Chelsea som har värvat bra och ser bättre ut än förra året. Solskjaer har visat sig vara taktiskt bra i stormatcherna och ställs återigen på ett prov. Det han behöver fastställa är en struktur, vilket man kunde se mot PSG. Även om han inte har fått stöttning från de högre makterna i klubben förblir han optimistisk och har tydligt en ambition. Man ska inte glömma bort att han kan vara en hänsynslös tränare som verkligen begär en hög standard av sina spelare.

Veckans 5 snabba ja eller nej

Tredjestället är gräsligt
Tobias: Nej
Johan: NEJ
Eric: NEJ
Bruno skall ha kvar bindeln
Tobias: JA !!!!!
Johan: JA
Eric: JA
Tuanzebe borde få mer speltid
Tobias: JA
Johan: JA
Eric: JA
Cavani kan konkurrera ut Martial
Tobias: JA
Johan: JA
Eric: NEJ
Det blir CL-slutspel för United i vår
Tobias: JA
Johan: JA
Eric: JA

Är det så att de Gea bara behövde hitta formen igen – eller har han peakat och är på väg brant utför? Spanjoren är en svår nöt att knäcka och målvaktsfrågan är säkerligen ett huvudbry för Ole. Räkna med att vi kommer återkomma till den här frågan flertalet gånger under säsongen.

Äntligen sitter Pogba på bänken och spelet stannar inte upp på mitten med en spelare som gärna vill kladda ett par-tre gånger för mycket på bollen. I en första diskussion är panelen nöjd med att Paul får nöta lite bänk. Paradoxalt nog tar samtliga deltagare ut Pogba i sin startelva – vilket i sin tur kanske är ett bevis på "hur mycket fotboll" det egentligen finns i fransosen.

Samtliga petar Shaw för Telles, men var han inte ganska bra mot PSG?

Gåshud när Tuanzebe sprintade ikapp med Mbappe och tryckte undan honom med axeln.

Skulle man inte kunna prova Lindelöf som defensiv mittfältare? Han har ju en bra passningsfot och flåset verkar det inte vara något fel på. Bara en tanke?

Telles hörnor! Äntligen någon som kan leverera vettiga hörnor!

Gött att alla redan är övertygade om att det blir slutspel i CL – jag älskar verkligen optimism och övertro på det egna laget.

Nu ser vi fram emot Chelsea till helgen och hoppas på att läget i ligan ser lite bättre ut efter det.

Til next time – hare gött

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-10-23 07:02:43
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham