Lagbanner
United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Det är bara att ge Cavani startplatsen framöver."

Det snöar ute – julen närmar sig & Manchester United spelar fotboll igen. Inte ett landslagsuppehåll i sikte så långt ögat når. Snart kommer vi in i julschemat med allt vad det innebär – för Uniteds del kommer det bli sex matcher på sexton dagar. Sug på den julklappen!

På söndag är det andra advent och vi smygstartar adventsmyset redan idag med en panel.

Veckans deltagare är.....

Victor Heed: 22 år från västkusten. Jag har följt United så länge jag kan minnas, jag får ofta frågan hur jag kan vara så positiv angående United, och ibland undrar jag även det själv. Jag har en förkärlek till hårt jobbande anfallare likt Wayne Rooney och Antonio Valencias extremt fina (eller inte) vänsterfot.

Eric Länje: 21-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Tobias Nilsson: Småbarns farsa out of New York som följt United sen tidigt 90-tal. Mycket här i mitt liv som förändrats senaste årtiondet, flyttat runt i världen men det spelar ingen vart jag än befinner mig, spelar United 3 på morgonen så är jag uppe och tittar ändå. En av få saker som fortfarande prioriteras över nästan allt annat.

....och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

Publiken är så sakteliga på väg tillbaka till arenorna. Manchester kommer dock få vänta ett tag till. Gynnas lagen som kommer få tillbaka hemmapublik tidigare?

Victor: Absolut kommer det påverka, även om det endast kommer vara ett par tusen och väldigt utspritt tror jag att detta kan ge hemmalaget den lilla extra kraften i slutskedet av en match. 2.

Eric: Solskjaer själv har lyft fram betydelsen av fansen i fotboll. Tror att det kan ha en mental effekt som kan gå båda håll. Känns fortfarande klurigt om lagen med publik verkligen gynnas i slutändan. Antingen känns hemmapubliken som den tolfte mannen och alla lag med hemmafans börjar mata in poäng. Eller så blir det bara extra motivering för dem lag utan publik att tysta ner dem. Tror även att majoriteten av lagen kommer att ha det svårt att skifta mellan matcher med och utan publik. De lagen som kan hantera skiftena med publiken i varje omgång, kan säkert bli dem som tar mest poäng framöver. Sen tycker jag även att det ska finnas en diskussion om det är rättvist att vissa klubbar får tillbaka det som gör fotbollen så fängslande, medans andra lag måste fortsätta spela inför en kall och själlös arena.

Tobias: Absolut. Även om det kommer vara väldigt utspritt så bara själva tanken att du spelar hemma inför publik gör att du höjer dig som spelare. Lär väl inte bli något jättetryck men om det nu är några tusen på plats så kan dom ha en stor positiv effekt!

När hade United senast en boxspelare i Cavanis klass?

Victor: Första tanken går spontant till Van Persie. Där har vi en anfallare vars styrka inte ligger i hans snabbhet eller teknik, däremot en avslutare av klass. Ska man gå tillbaka lite till så tycker jag Van Nistelrooy är ett bra exempel, alla dessa är anfallare vars främsta uppgift är att befinna sig i boxen och sätta dit den till skillnad från till exempel Martial som gillar att delta mycket i uppspelen.

Eric: Var ett par år sen Ibrahimovic lämnade och där hade vi verkligen en av historiens bästa anfallare. Ibrahimovic gav ju också effekt direkt, vilket Cavani har gjort men inte på samma skala än. Det som jag älskar mest med Cavani är hans genialiska löpningar och förmåga att läsa spelet. Mot Basaksehir gjorde han inte mål men hans rörelser plockade upp försvarare och låg bakom båda av Fernandes mål. I Southampton matchen visar han återigen spelförståelsen på kvitteringsmålet där han snabbt reagerar och placerar in nicken. Löpningen då han kommer före försvararen innan målet på övertid är ett bevis på en rutinerad anfallare. Ska jag vara helt ärligt trodde jag inte att Cavani skulle se såhär alert och hungrig. Älskar att bli positivt förvånad av Manchester United.

Tobias: RVP är väl den som jag tycker är en liknande boxspelare som kunde göra mål på vad som helst, även om jag tycker RVP var en mer komplett spelare hos United än vad Cavani är. Cavani har dock mycket kvar att bevisa och tror det är bäst att låta honom jobba ifred och inte skapa för mycket hype kring honom för tidigt. Men man kan se att han fortfarande besitter oerhörda kvalitéer trots 33 år.

Alex Telles har verkligen varit en frisk fläkt på vänsterkanten! Vad tycker du om brassen?

Victor: Jag gillar Alex Telles skarpt, han erbjuder ett offensivt spel från vänsterkanten som vi inte får av Luke Shaw, sen är han ett väldigt bra vapen från fasta situationer men sin fina vänsterfot. Jag tror dock att vi kan se en nivå till i honom, han har haft en svår inledning i United med tanke på att han fick Covid 19 väldigt tidigt. Men nu tror jag att vi kommer få se han spela varje vecka och då tror jag han har en nivå till i sig.

Eric: Gillar brassen med sin fina vänsterfot och energifyllda spelsätt. Senast mot PSG var han långsam att reagera på Neymars öppningsmål men tycker efter det han gör en bra match. Vad Telles bidrar med är stabilitet i försvaret och flera alternativ offensivt. När Rashford spelar på vänsterkanten, är det bara för engelsmannen att springa för brasilianaren lägger bollarna åt honom. Hittills har han inte bidragit till ett mål men ser väldigt mycket potential i honom. När Shaw blir frisk igen måste han verkligen prestera för att starta. Samtidigt tror jag att truppens gynnas av denna press att man måste prestera för att spela. Det tar fram det bästa ur varje individ. Men tyvärr fick inte Martial den effekten senast mot PSG.

Tobias: Bara positivt än så länge. Bra fart, passningspel och kan slå inlägg/hörnor osv. Inte kommit upp riktigt ännu till den potential jag tror han har, så det kommer bli ännu bättre framöver!

Hur kan Martial fortfarande få starta? Jag kan inte förstå hur Ole berättigar fransmannens plats - kan du få mig att ändra uppfattning?

Victor: Martial är en spelare som presterar utifrån hur hans självförtroende ser ut för dagen. Vi alla vet vad han kan göra i sina bästa stunder. Jag tror att han blev för bekväm i slutet av förra säsongen, när hans plats var given tillsammans med Rashford och Greenwood. Men med Cavanis ankomst har vi helt plötsligt en konkurrenssituation i anfallet vilket jag tror kommer vara bra för alla, inklusive Martial. Alla spelare har formsvackor, tyvärr har Martial det lite väl ofta, men vi har sett honom ta sig ur det förut.

Eric: I nuläget ser jag det omöjligt att ändra din åsikt. Förlusten mot PSG tycker jag ska läggas på Solskjaer coaching. Speciellt med att behålla Fred på planen som borde ha varit utvisad redan i första halvlek. Att ha både Pogba och Van De Beek på bänken var också ett fel val. Men med de chanserna Martial får tycker jag han blir syndabocken tillsammans med norrmannen. Bränner två superchanser och tyvärr visste man bara att PSG skulle vinna matchen på grund av Martials ineffektivitet. Självförtroendet finns inte där och när Cavani anlände trodde jag att han skulle få det svårt att peta Martial. Men uruguayanen gör allting rätt med sina löpningar och har även varit matchvinnare. Det är bara att ge Cavani startplatsen framöver. Kan Martial komma tillbaka i form och ösa in mål? Klart han kan, men nu har vi väntat ett tag på att ha en frisk och formstark Martial över en hel säsong.

Tobias: Jag besvarar denna fråga med en fråga. Hur många gånger har vi tänkt efter en match som vi förlorar eller spelar dåligt, där Martial inte spelat, att hur mycket vi saknade honom? Ser honom som den enda renodlade kantspelaren av kvalitet i United. Hans problem är att han är ojämn. Men jag kör hellre Martial före Rashford som för mig är lika överhypad i England som Maguire.


5 snabba - ge mig din favorit av följande (i United såklart)
Tröjsponsor

Victor: AIG
Eric: Sharp
Tobias: AIG
Sydamerikan
Victor: Antonio Valencia
Eric: Anderson
Tobias: Forlan
Mål
Victor: Rooneys cykelspark
Eric: Rashford straff på övertid mot PSG
Tobias: Cantona's chip stolpe in och sen upp med kragen. Eller Rooney's cykelspark mot City.
Köp
Victor: Robin Van Persie
Eric: Wayne Rooney
Tobias: Svårt att inte säga Ronaldo. Bästa spelaren jag någonsin sett i United.
Bortamatch
Victor: Manchester City borta 2012/2013
Eric: Juanfield. Kommer att alltid älska Juan Mata
Tobias: Juventus 99' när vi tappar in 2 mål tidigt och ligger under med 3-1 i aggregate men vänder matchen och går till final där vi alla minns vad som hände

Sådärja! Det var ord och inga visor det! Jag vill börja med att besvara Tobias fråga som var ett svar på min fråga – här kommer svaret på din fråga.(?) De senaste två åren har jag aldrig saknat Martial efter en match. Hur du envist kan fortsätta med att försvara honom efter upprepade bevis på oduglighet är bortom mitt förstånd.

Cavani är grym – kolla hur killen rör sig, hur han hela tiden letar lägen och löp in i straffområdet. Det är jäkligt synd att han inte är 27-28 istället för 33.

Vad tror ni om att låta Wan-Bissaka och Telles träna varandra ett par veckor. Båda två har en del att lära av den andre.

Jag gillar dig ändå Tobias – det är helt ok att du har fel om Martial.

McTominays insats mot PSG var klockren!

När det kommer till favoritmål vill jag bara nämna Paul Scholes mot Aston Villa 06/07. Ronaldos frispark mot Portsmouth (ni vet vilken det är) eller varför inte valfri frispark av David Beckham. Som bonus slänger jag in Nicky Butts cykelspark borta mot Aston Villa – inte lika estetiskt tilltalande som Rooneys men ack så vacker på sitt eget sätt.

På lördag åker vi till östa London och hälsar på David Moyes – om inte Cavani är avstängd till dess så gör han minst ett!

Til next time – hare gött!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-12-04 08:20:13
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham