Lagbanner
United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Titelchanserna har ökat från 5 till 25%" - positiva tongångar i veckans Unitedpanel

Så har livet återgått till det normala igen då. United toppar ligan och har bjudit på ett bländande spel kombinerat med en knivskarp effektivitet. Okej – det där kanske inte är helt sant men att vi toppar tabellen just nu kan ingen ta ifrån oss!

Hur låter då tongångarna? Är det idel lovord?

Låt oss höra med veckans panel som består av......

Micke Martinsson: Mångårig Unitedfanatiker med en del svårigheter att hantera förluster. (Ö)känd i kompisgänget för min besatthet av David Beckhams frisyrer mellan åren 1995-2003. Kopierade slaviskt minsta förändring fram tills den begynnande sumo-frisyren fick mig att byta hårfluencer. Främsta fotbollsmerit: Brände en straff på grus i en träningsmatch i division 6, 2007

Victor Heed: 22 år från västkusten. Jag har följt United så länge jag kan minnas, jag får ofta frågan hur jag kan vara så positiv angående United, och ibland undrar jag även det själv. Jag har en förkärlek till hårt jobbande anfallare likt Wayne Rooney och Antonio Valencias extremt fina (eller inte) vänsterfot.

Andreas Kristensson: Ja jag är ju ingen skribent men... Skämt åsido så är jag en frekvent sportnörd där förutom jobb på SR/Radiosporten som referent, slukar allt som innefattar en boll och två lag. Framförallt i kombination med de brittiska öarna såklart.
Nyexad journalist och halvvägs till en ålder av 44 kan jag stoltsera som en fanatiker av Red Devils. Ge mig en fackla, en tröja med Vidic på tillsammans med en samstämmig melodi, så ska vi allt ge Millwall en kamp om de mest "passionerade" supportrarna.

.....och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

Top of the league! Hur känns det?

Micke: Det känns förbannat bra av flera anledningar. Kanske framför allt för att Uniteds återkomst i toppen verkar ha tystat de värsta belackarna - åtminstone för stunden. Även om nyss nämnda ”haters” ägnar oproportionerligt stor del av sin vakna tid att värka fram olika förklaringsmodeller om hur VAR och andra yttre förutsättningar hjälpt United. Förmodligen något vi får leva med.

Victor: Det känns otroligt bra, nu ska vi bara fortsätta såhär. När vi förlorade med 1-6 mot spurs i början av säsongen var det nog inte många som trodde att vi skulle toppa tabellen efter 17 omgångar, men nu är vi här och oj vad gött det är.

Andreas: Det känns riktigt bra men samtidigt hade jag velat se en större utveckling i spelet. Gillar OGS men vi måste kunna föra matcher i framtiden och inte bara förlita oss på en eller ett par spelare som ska överprestera match efter match där vi blir kallade ett kontringslag, vi ska vara dominanta. Men att va serieledare före Liverpool, finns inget roligare!!

Har vi en chans på ligan nu?

Micke: Hade du frågat mig samma fråga inför säsongen hade jag garanterat ifrågasatt din opartiskhet. Men nu - varför inte? I och med uttåget ur CL och Ligacupen kan United kosta på sig att rotera sig igenom EL och FA-cupen. Adderar man nuvarande form och harmoni i truppen i ekvationen så skulle jag vilja uppskatta att titelchanserna ökat från 5 till åtminstone 25%.

Victor: Leder man ligan efter 17 omgångar så vore det dumt att säga att man inte har chans på titeln. Däremot ser jag oss inte som favoriter, Manchester City har smugit med lite i det tysta och om dem vinner sina matcher går dom upp på en pinne bakom oss. Men spelet har sett riktigt bra ut det senaste och om vi fortsätter som vi gör just nu ser jag inte varför vi inte skulle kunna ta hem titeln. Det kan dock behövas lite ny energi i laget i Januari för att spetsa till det där lilla extra, kanske kan Amad Diallo vara den energin?

Andreas: Jag tror ändå att det kommer bli en fight mellan City och Liverpool tillslut, kollar man till lagen ska de vara överlägsna en vanlig säsong. Men jag tror ändå vi kan fightas och varför inte om stjärnorna står rätt och kosmos vill så!

Jag har läst en hel del kritik ang. Wan-Bissaka det senaste. Personligen håller jag den unge engelsmannen väldigt högt. Vad är din ställning ang. AWB?

Micke: Med reservation för att jag understundom sällat mig till dem som kritiserat unge Aaron så får jag ändå hålla med dig Calle - AWB är absolut en potentiell storback. Kanske redan nu en av världens bästa när det kommer till en-mot-en dueller? Givet ovan resonemang får vi kanske ha lite överseende med att AWB förvandlas till en helt annan spelare så fort han passerar mittlinjen eller när inläggen sveper in mot hans stolpe...

Victor: Jag ser AWB som en av Englands bästa högerbackar om man ser på det från ett försvarsperspektiv. Han är otroligt svår att ta sig förbi och han är extremt noga i allt han gör när han spelar försvarsspel. Det råder dock inga tvivel om att han behöver slipa på sin offensiv. Han kan börja med att träna på sin teknik, det är ofta som bollen sticker iväg från honom och därav hamnar han ofta i tidsnöd vilket kan leda till förhastade beslut. Kan han slipa på detta tror jag att vi kan få se fler poäng från honom i framtiden, främst i form av assist men även i form av fler mål. Med allt detta i åtanke tycker jag ändå att han har gjort vår startelva bättre sedan hans ankomst och han är för mig given i startelvan.

Andreas: Jag tycker helt klart det var en spännande värvning inför men det har utvecklats till ett mindre lyckat köp. AWB har en riktigt bra defensiv när han har sina toppar, tyvärr är dalarna för ofta och för långa i kombination med att han inte erbjuder den offensiva kraft en ytterback i United skulle behöva.

Jag ger dig en transfer in i Januari, vem vill du ha? (någorlunda realistisk)

Micke: Jack Grealish! Hugg nu innan Guardiola hittar plånboken. Legendarpotentialen är skyhög!

Victor: Jag vill ha Jadon Sancho i Manchester United. Att United skulle slänga upp den summan som Dortmund kräver för Sancho i Januari ser jag dock som tveksamt. Men det är ju ingen hemlighet att United är intresserade. Jag tror att Sancho skulle kunna bli en pusselbit i anfallet som gör att vi kan gå mot titel nummer 21 med tanke på vår tabellposition just nu. Även om Sancho har kommit igång de senaste matcherna för Dortmund, så har han inte alls haft samma form som föregående säsonger. Jag tror att Dortmund inser att Sancho vill tillbaka till England och varför inte göra ett försök nu i Januari?

Andreas: Jag skulle helt ärligt vilja ha en riktigt bra 9:a, kanske svårt att få tag på i ett Januarifönster men varför inte testa att rycka lite i Håland osv. För att sedan erbjuda något bra i sommar.

5 snabba denna veckan pratar vi om icke-unitedpersonal
Oväntad favoritspelare

Micke: Jonjo Shelvey. Jag är väldigt svag för engelsmannens split-vision och passningsfot, trots en tragisk karriär
Victor: Gareth Bale
Andreas: Bamford, trodde inte han skulle hålla den klass han har gjort i PL så här långt. Gjorde 16 mål på 45 matcher i Championship men nu har han bevisat sig på absolut högsta nivå.
Pensionerad spelare du hade velat se i rött
Micke: Zinedine Zidane
Victor: Ronaldinho
Andreas: Jag blir ju nostalgisk och längtar tillbaka till tiden med Van der Sar!
Tränare som förtjänar respekt av alla
Micke: Roy Hodgson
Victor: Arsene Wenger
Andreas: Sean Dyche!
En spelare du helt enkelt inte tål
Micke: Målfoto mellan Joe Hart och Mark van Bommel
Victor: Andrew Robertson
Andreas: Alla i Arsenal. Nä men Mesut Özil, snälla...
Favoritsvensk i PL
Micke: Någonsin? Stefan Schwarz
Victor: Pontus Kåmark
Andreas: Just nu: Olsen Då: Olsson

Det känns bra på toppen – såklart.
Tveksamt om det håller hela vägen – såklart.
Glöm inte att vi var ganska säkra på att gå vidare från CL-grupen. Vi minns ju hur det gick. Hursomhelst, låt oss njuta sålänge det varar.

Jag måste dela med mig av min oväntade favoritspelare. Jan Koller!

AWB delar verkligen fans och experter i två läger. Jag kan tycka att det är oförtjänt hård kritik mot en ung och fortfarande utvecklingsbar råtalang. Med det sagt ser givetvis också jag hans både defensiva samt offensiva brister.

Alan Shearer på Old Trafford. Det hade jag velat se!

Ole har utåt kommunicerat att det troligtvis inte blir några värvningar in i Januari. Panelen vill ha Sancho, Grealish samt Håland – ett högt sikte. Jag gillar entusiasmen och påstår att Sancho inte skulle vara helt omöjlig sett till hans relativt svaga form under hösten. Ja – förutsatt att Woodward kan tänka sig att spränga banken förstås.

Jag hade även velat se Jan Koller med ett Unitedmärke på bröstet.

Som Victor påpekar så smyger verkligen City med i toppen och till synes utan någon större press. Om "the noisy neighbours" vinner sina hängmatcher ser jag dem som favoriter inför slutspurten – speciellt om sparkapitalet Aguero kommer tillbaka i gammalt gott slag.

På söndag kl 17:30 smäller det. United åker till Anfield och man gör det som serieledare – inte jagandes utan jagade. En vinst där skulle verkligen smaka mumma men räkna med ett toktaggat Liverpool och stenhård Gegenpress från minut ett. Jag brukar sällan slänga mig med tips och förutsägelser inför matcher – mest för att jag är inkapabel till att tippa med något annat än hjärtat. Ge mig 0-0 och en gedigen försvarsinsats så är jag nöjd.

Till next time – hade gött!
 

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2021-01-15 07:55:41
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham