Lagbanner
United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

Bruno Fernandes är första namnet som kritas ned i startelvan!

Vidare i EL, respass i FA-cupen och bibehållen andraplats i ligan. Det har hänt en del det senaste. Den här veckan kommer vi snacka om Dean Henderson och det defensiva mittfältet. Donny van de Beeks floppvarning och lagets viktigaste spelare – för att sedan runda av med lite byteshandel.
Vilka som skall ro den här panelen i hamn? Jag ger er:

Eric Länje: 21-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Tobias Nilsson: Småbarns farsa out of New York som följt United sen tidigt 90-tal. Mycket här i mitt liv som förändrats senaste årtiondet, flyttat runt i världen men det spelar ingen vart jag än befinner mig, spelar United 3 på morgonen så är jag uppe och tittar ändå. En av få saker som fortfarande prioriteras över nästan allt annat.

Johan Åkesson: 27 årig avdankad forward som nu studerar till journalist. Född på Öland, bosatt i Stockholm. Varvar dagarna med studier, fotboll och Fifa. Främsta merit på planen är delad skytteligavinst i Bullerby Cup som 12-åring. Slukar allt som har med Manchester United att göra. GGMU

.....och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

Har Henderson tagit över nu?

Eric: Svårt att säga i nuläget. Många säger att David De Geas tid i Manchester United är över men jag tycker däremot han har mer att ge. Henderson och De Gea är väldigt olika målvakter som har olika spelstilar. De Gea är mer av en linjemålvakt som kan göra världsklass räddningar se vardagliga ut. Henderson kommer ut mer på bollar, hörs mer och är bättre i luftspelet. Även om Henderson har gjort det bra nu tycker jag fortfarande De Gea förbli första valet och det är nästa säsong som Henderson seriöst kan ta över.

Johan: Oh mon dieu, det är en sanslöst svår fråga att ta på uppstuds. Jag tycker att De Gea är en otroligt bra målvakt i sina bästa stunder. Samtidigt lockas jag av tanken på en så talangfull målvakt som Hendo och faktumet att han är en egen produkt kittlar till lite extra. Han har dessutom gjort det oerhört bra de gånger han stått i år. De Gea i sin tur har två+ett optionsår kvar på kontraktet så det är inte någon brådska med att göra sig av med honom. Dock sett till hans ålder och marknadsvärde så anser jag att det börjar bli dags att se över hur framtiden ska se ut på målvaktsposten. Jag känner mig dock tämligen säker på att när väl landslagsuppehållet är över och De Gea kommer tillbaka så är det han vi kommer få se mellan stolparna, framför allt i ligan. Ole förlitar sig på hans erfarenhet och skicklighet så pass mycket att han inte verkar redo att släppa honom som förstaval. Jag tycker att vi bör fortsätta fasa in Hendo i elvan så att vi kommer ha en betydligt mer erfaren förstakeeper att förlita oss på när De Gea väl lämnar. Slutsatsen blir alltså nej, Henderson har inte tagit över ännu.

Tobias: Nej det tycker jag inte. Tycker fortfarande De Gea håller hög klass även om han ibland svajar. Ska dock sägas att Henderson svajat en del och målet mot Milan var riktigt svagt. Hållit många nollor mot sämre lag men De Gea tycker jag fortfarande bör vara vår ordinarie målvakt i PL, och Henderson kan spela i cuper. Kanske inom 1-2 år så år Henderson ordinarie.

Ärligt talat. Det defensiva mittfältet - något måste göras, men vad?

Eric: Behöver spelare med högre kvalité helt enkelt. Jag tycker att Fred och McTominay har gjort det bra men de är väldigt begränsade i sina förmågor. McTominay har vi sett utvecklas offensivt men borde inte vara förstaval. Fred gjorde utan tvekan sin sämsta match mot Leicester. Det som Manchester United behöver värva in i sommaren är en mittfältare som kan styra tempot och täcka upp ytor effektivt. Jag personligen tycker att det räcker med en defensiv mittfältare och istället få in all den offensiv kraft som finns i truppen.

Johan: Jag är helt enig med att det defensiva mittfältet är alldeles för undermåligt för Manchester United. Matic har jag aldrig haft ett gott öga för, och tyvärr så håller Fred inte den nivån som krävs för att United ska kunna ta sig till en framtida titelstrid. McTominay är en fullt duglig komplementspelare men just nu inte mer än så, i mina ögon. Jag ser en av ligans bästa defensiva mittfältare i Wilfred Ndidi i Leicester. Dock skulle en eventuell affär bli oerhört kostsam men jag ser gärna att United går för honom eller en liknande spelare av samma kvalitet. Vi behöver helt enkelt få in en box-till-box mittfältare av högt snitt som kan spela bredvid Pogba, så att han får lite fria tyglar att vandra uppåt vid offensiva omställningar.

Tobias: Ja herregud. Det enda logiska vore väl att sälja Fred och köpa in en ny CDM, för problemet är ju nu att Fred är så dålig så att vi måste spela med 2 CDM och då tvingar vi McT att spela bredvid honom, i en position där han är riktigt dålig i också. Vill personligen hellre se McT i en mer box-to-box roll, men Ole verkar inte ha några planer på att låta honom spela mer offensivt. Får vi in ny CDM av kvalitet, kan vi helt plötsligt spela Pogba och Bruno i 2 offensiva roller utan att vara så orolig. Som det är nu spelar vi med Fred som är värdelös och McT ur position som i sin tur också är värdelös då. Båda är dessutom väldigt mediokra med boll så vi är väldigt dåliga på att få bollen fram till offensiven, för när det ska gå genom McFred så ger vi bort så mycket bollinnehav med deras felpass och tröghet.

Är värvningen av van de Beek årets flopp?

Eric: Jag håller inte med för han har inte fått tillräckligt med minuter. Problemet för Van de Beek är att han fungerar bäst på nummer tio rollen och den är reserverad för Bruno. Dock när han har fått chanser från start har man begärt mer och det blir bara mellanmjölk av det. Det beror såklart på självförtroendet och jag är tveksam om han förblir i Manchester nästa säsong. Han har såklart underpresterat men vill inte påstå han är årets flopp.

Johan: Absolut inte. Donny har haft det tufft sedan han kom till England men vi får inte glömma att han är fullt dedikerad över att spela i United. Han
konkurrerar också om en position som i skrivande stund innehas av världens bästa offensiva mittfältare. Jag hade dock gärna sett att Ole ger honom mer speltid för att således både underhålla men också försöka höja hans självförtroende. Vi får inte heller glömma att han är en formbar mittfältare med erfarenhet från flera positioner, så varför inte prova att sätta in honom i det sittande mittfältet eller till kanten i några matcher just för att ge honom minuter i benen. Så länge Donny fortsätter vara dedikerad så är jag övertygad om att det finns en framtid för honom på Old Trafford.

Tobias: Nej, för tidigt att säga ännu. Knappt fått spela, och är man matchotränad så är det inte lätt att prestera. Behöver få chansen en längre tid för att verkligen kunna utvärdera honom. Som det är nu verkar han ju vara helt i frysboxen, får i princip aldrig komma in även om man tycker att det vore naturligt att byta in honom. Känns allt mer som en Ed värvning snarare än en Ole värvning på sättet han behandlas.

Jag kommer skriva ut min startelva. Du skall återge namnen i turordningen du sätter in dem i laget. Viktigast först osv.
Henderson;Shaw,Lindelöf,Maguire,AWB;Pogba,Mct,Bruno;Rashford,Cavani,Greenwood

Eric: Bruno, Rashford, Shaw, Pogba, Lindelöf, AWB, Greenwood, Maguire, Henderson, McTominay, Cavani

Johan: Bruno, Rashford, Shaw, AWB, Pogba, Lindelöf, Greenwood, Maguire, Henderson, McTominay, Cavani

Tobias: Bruno, Shaw, Pogba, Rashford, Cavani, Maguire, Lindelöf, Greenwood, AWB, McT och Henderson.

I veckans snabba runda kommer jag erbjuda byten på en del spelare. Take it or leave it?

De Gea mot Ronaldo
Eric: take it
Johan: take it
Tobias: take it
Pogba mot Kimmich
Eric: leave it
Johan: take it
Tobias: leave it
Martial mot Isak
Eric: take it
Johan: take it
Tobias: leave it
Rashford mot Haaland
Eric: leave it
Johan: leave it
Tobias: take it
Greenwood mot Sancho
Eric: take it
Johan: take it
Tobias: take it
BONUS
Cavani mot Zlatan
Eric: take it
Johan: take it
Tobias: take it


Det är inte riktigt dags för Henderson än alltså? Njae, det kan nog vara så att de Gea tar tillbaka förstaspaden efter landslagsuppehållet – men visst har den unge engelsmannen gjort det bra.

Man måste ju bara älska att samtliga paneldeltagare denna veckan är så pass nostalgiska att man vill ha tillbaka en 36 årig Ronaldo samt en 39 årig Zlatan.

Jag håller helt klart med Tobias i frågan om det defensiva mittfältet. Fred är för dålig och skall man kriga om trofeér är det EN CDM som gäller!

Joshua Kimmich är ju naturligtvis en omöjlig dröm, men tänk er tysken som sköld framför vår backlinje. Bäst i världen på sin position just nu? Absolut!

Jag ser tyvärr ingen plats för Donny i dagens United.

Att Bruno är första namnet som kritas ned i en startelva känns ju som ett öppet mål. Portugisen har varit fundamental för Uniteds påbörjade resa tillbaka mot toppen.

Nu väntar återigen ett segt landslagsuppehåll innan vi går in i slutspurten på den knepiga säsongen som är 20/21.
Ge mig en EL-trofé, en andra plats i ligan samt en norsk gutt med förlängt kontrakt. En tränare med mandat nog att locka sin landsman till de Brittiska öarna (alla norrmän vill till England). Krydda det hela med en CDM av högsta kaliber och en fin utveckling av de många unga talanger vi redan har så kommer jag välkomna 21/22 med öppna armar.
Det är väl inte för mycket begärt?

Til next time – hare gött!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2021-03-26 12:23:30
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham