Lagbanner
United in FredagsPanelen SillySpecial

United in FredagsPanelen SillySpecial

Denna veckan bjuder panelen på en "Silly-Special" med gästspel av Sportbladets Patrik Brenning.

Vi läser tionde Januari i kalendern och har således avverkat tio dagar av vinterfönstret 19/20. Många utav oss hade nog ganska goda förhoppningar om att Ole skulle kunna hälsa en landsman välkommen till Carrington. Nu valde dock Håland Jr. Signal Iduna Park över Old Trafford och tyskarna i Ruhrområdet får ta på sig uppgiften att förädla Norrmannen.

Nu tänkte vi grotta ner oss i de rykten som finns kvar (eller hitta på egna), och vilken gäst kan då passa bättre än Patrik Brenning
Patrik jobbar till vardags på Sportbladet. I Silly-tider kan han frekvent höras i Silly-Podden samt läsas i Silly-Bloggen. Välkommen till United in FredagsPanelen - Patrik Brenning.

Övriga deltagare är......

Victor Enberg: 24-årig ålänning som i dag är bosatt i Sverige för studier. Bodde i Manchester under Moyes-våren och har sedan dess aldrig blivit mig själv igen.

Micke Martinsson: Mångårig Unitedfanatiker med en del svårigheter att hantera förluster. (Ö)känd i kompisgänget för min besatthet av David Beckhams frisyrer mellan åren 1995-2003. Kopierade slaviskt minsta förändring fram tills den begynnande sumo-frisyren fick mig att byta hårfluencer. Främsta fotbollsmerit: Brände en straff på grus i en träningsmatch i division 6, 2007.

1. Vi börjar med den självklara frågan - kommer det bli några nyförvärv till United i Januari?

Patrik: Nej, jag tror faktiskt inte det just nu. Haaland var uppenbarligen intressant (och en spelartyp som hade varit välkommen) men nu blev det inte så och då är det tunnsått med mer trovärdiga uppgifter. James Maddison och Sean Longstaff nämns ju men frågan är om det beror på att United faktiskt försöker agera i januari eller att det finns ett mer långsiktigt intresse där (och att de passar Uniteds nya transfermall).

Januari-köp kommer alltid till ett högre pris så min gissning just nu är att köpen dröjer till sommaren. Det är dock bara en gissning, ska understrykas.

Victor: Något måste ske. Speciellt på det centrala mittfältet med Pogba och McTominay skadade. I skrivande stund ryktas Woodward jobba på Van
de Beek från Ajax. Definitivt ett intressant namn. Att Maguire nu också är på skadelistan på obestämd tid gör en försvarsförstärkning inte heller omöjlig, Koulibaly hade varit drömmen. Sen är det som vanligt svårt att lösa spelare i januari men som läget i klubben är just nu måste något hända.

Micke:  I det pressade läget som Uniteds ledning befinner sig i ser jag det som helt otänkbart att klubben inte agerar. Om inte annat för symbolikens skull, då klubben är i desperat behov av att visa fansen och konkurrenterna att man menar allvar i satsningen mot topp fyra.
Det som möjligen talar emot ett eller flera ”panikköp” är det faktum att klubben i så fall byter kurs (igen) - från Ole Gunnars SAF-filosofi med den långsiktiga satsningen på unga talanger, tillbaka till kortsiktigt resultatfokus à la Mourinho.

Manchester United står därmed vid ett vägskäl; ska man överge långsiktigheten för att försöka värva sig ur krisen eller sitter man lugna i båten och litar blint på Solskjærs filosofi? Frågan är om Ole Gunnar sitter kvar om klubben väljer det första alternativet...

2. De flesta är överens om att förstärkningar behövs på mittfältet. James Maddison har varit det hetaste ryktet. Finns det några alternativ eller är engelsmannen en perfect match?

Patrik: De vill uppenbarligen värva ungt och brittiskt och där passar Maddison in. Men skulle de sälja Pogba i sommar krävs det nog ändå ett större
namn för att hålla den kommersiella maskinen igång. Vem är svårt att peka ut i dag.

Victor: Som nämnt ovan är Van de Beek intressant. Maddison hade varit en supervärvning men frågan är varför han skulle vilja lämna ett välmående Leicester för ett illamående United. Har svårt att se det hända. Kanske till sommaren isåfall. Men mittfältet behöver förstärkas både centralt och i den mer offensiva rollen. Den mest ointresserade ser att Lingard, Pereira eller Mata helt enkelt är för dåliga i rollen som tia. Med det sagt finns det såklart en drös intressanta namn utöver Maddison. Listan kan göras lång.

Micke: James Maddison är en personlig favorit som jag gärna hade sett i den röda tröjan igår. Med sin mångsidighet kan han användas i samtliga mittfältspositioner. Den stora frågan är ju såklart; varför skulle han välja att gå till en sämre konkurrent mitt under brinnande säsong? Svaret är enkelt. Pengar och status. Hur löser vi det? Tja, punga upp 80 miljoner pund, ge honom 200 000£ i veckan och ett löfte att lagets byggs runt honom. Räcker det? Troligtvis inte, då Leicester inte vill sälja.

Alternativ? Halvera övergångssumman och lönen så kanske vi kan veva in Rúben Neves från Wolves.

3. Nu är Pogba skadad vilket försvårar en transfer i Januari. Att han är förlorad för United verkar dock fastslaget, eller?

Patrik: Nja, det är trots allt Mino Raiola vi har att göra med här så inget är skrivet i sten. Jag tror att Pogba lika gärna kan förlänga sitt kontrakt som lämna i sommar. Vad det blir beror nog till stor del på vilka alternativ han har. 
Raiola jobbar ju för Juventus men jag har väldigt svårt att se hur de ska kunna bära Pogbas och Ronaldos lönekostnader samtidigt. Zidane är en annan beundrare så där hade det så klart kunnat hända något. 
Men ingenting känns klart annat än att han knappast säljs redan i januari. 

Victor: Ja. Jag tror Pogba försvinner i sommar. Däremot tror jag han kommer att komma tillbaka och tillföra kvalitet under våren. Det väntar ett EM i sommar och klart Pogba vill vara i form tills dess. Han är nog inte så dum så han kommer fejka skador eller dylikt för att bråka sig ut ur klubben under våren.

Micke: Allt talar för att Paul Pogba lämnar i sommar. Skadesituationen och det stundande europamästerskapet ger fransmannen ett tydligt incitament att stanna kvar och toppa formen för att sedan spela till sig ett efterlängtat Juventus/PSG/Real Madrid-kontrakt. De flesta verkar överens om att det vore det bästa för alla inblandade.

4. När Martial är skadad (vilket han ofta är) och när Rashford måste vila ser det tunt ut offensivt. Vad finns tillgängligt i Januari för att stärka upp offensiven?

Patrik: Jag tror inte att Haaland intresset berodde så mycket på att Solskjaer desperat vill ha in en anfallare just nu. Jag tror snarare att det handlade om att United ville ha Haaland och att det helt enkelt var nu han skulle röra på sig. 

Vi har de senaste åren sett hur klubbarna blir mer och mer försiktiga med att värva i januari. United har visserligen en enormt viktig CL-plats att kriga för men att de skulle kunna få loss en anfallare som kan gå rakt in och förstärka dem i januari, till ett marknadsmässigt pris de kan tänka sig att leva med, känns tämligen osannolikt.
De kan så klart värva en truppspelare, men det vill de knappast till januari-priser heller.

Victor: Håland hade varit ett intressant alternativ. Men att United inte kände för att hosta upp miljoner till pappa Alf-Inge likt Dortmund gjorde kan jag ändå respektera. Hade gärna sett Timo Werner men även det känns osannolikt när han öser in mål i ett Lepzig som utmanar i både Bundesliga och Champions League.
En tänkbart genomför övergång hade varit Raúl Jiménez, lös det, Edward!

Micke: Otroligt svårt att peka på ett trovärdigt namn som skulle kunna tillföra United den spets som krävs. Det mesta talar för att man i så fall väljer att ta in ett etablerat namn. Edison Cavani känns som en perfekt lösning. Agera!

Denna veckan ställer jag upp fem spelare emot varandra - en del omöjliga Januarivärvningar. En del omöjliga över lag. Panelens uppgift är att välja en av dem i varje runda för att placera i United.

Jack Grealish vs James Maddison
Patrik
: James Maddison
Victor: James Maddison
Micke: James Maddison
Bruno Fernandes vs Sergej Milinkovic-Savic
Patrik
: Sergej Milinkovic-Savic
Victor: Bruno Fernandes 
Micke: Bruno Fernandes
Jadon Sancho vs Timo Werner
Patrik
: Jadon Sancho
Victor: Jadon Sancho
Micke: Jadon Sancho
Hakim Ziyech vs Martin Ödegaard
Patrik
: Martin Ödegaard
Victor: Hakim Ziyech
Micke: Hakim Ziyech
Moussa Dembele vs Lautaro Martinez
Patrik
: Lautaro Martinez
Victor: Lautaro Martinez
Micke: Moussa Dembele

Det verkar vara svårt att placera spelare i United i Januari. Alternativ som nämns av panelen är Ruben Neves och Raul Jimenez. Frågan är hur lätt det är att åka till Wolves och plocka två av deras bästa spelare?

Van de Beek är ett rykte som har ploppat upp de senaste dagarna och det kanske kan vara något? Jag får erkänna att Eredivisie inte är en liga jag knappar in speciellt ofta men likt de flesta andra följde jag Ajax framfart i CL och där var ju Donny ganska bra.

Jag trodde att Cavani var klar för Atletico Madrid men om ingenting är klart så borde Ed definitivt kapa den affären genast!

Ska vi koka ihop det hela så tror jag vi kommer fram till att United absolut skulle må bra av lite förstärkning i Januari, om så blir fallet är dock högst oklart. Personligen ser jag gärna att det kommer in en eller två erfarna spelare, gärna på mitten respektive i anfallet. En kortsiktig boost för den unga truppen vi har idag kan vara precis det som behövs för att lyfta mot en Champions Leagueplats.

Vi på UnitedRed. vill tacka Patrik Brenning för att han ställde upp med sina tankar och funderingar i veckans panel.

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-01-10 08:50:28
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham